fbpx

5 εύκολοι τρόποι για να προστατεύσεις κι εσύ το περιβάλλον από σήμερα!

Ακραία καιρικά φαινόμενα, τρύπα του όζοντος, καταστροφή και εξαφάνιση χλωρίδας και πανίδας, είναι μερικά από τα περιβαλλοντικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα!

Δυστυχώς, υπαίτιοι για τα πιο πάνω είμαστε όλοι εμείς, όμως αυτό δε σημαίνει ότι ο κάθε ένας από εμάς δεν μπορεί να αλλάξει μερικά πράγματα στην καθημερινότητά του, έτσι ώστε να βοηθήσει στη σωτηρία του πλανήτη μας!

Αυτοί είναι λοιπόν 5 εύκολοι τρόποι για να προστατεύσεις κι εσύ το περιβάλλον:

1
Ανακύκλωση

Η Ανακύκλωση βοηθά στην εξοικονόμηση πρώτων υλών όπως επίσης και στην εξοικονόμηση ενέργειας! 

Για παράδειγμα:

  1. Με την ανακύκλωση ενός τόνου χαρτιού σώζουμε τη ζωή 17 δέντρων
  2. Για να κατασκευαστεί ένα αλουμινένιο κουτί χρειάζεται τόση ενέργεια όση για να δούμε τηλεόραση για 3 ώρες
  3. Καθαρίζουμε το περιβάλλον από το πλαστικό αφού χρειάζεται 450 χρόνια για να αποσυντεθεί στη φύση

Επομένως, καταλαβαίνεις πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση τόσο για το μέλλον του πλανήτη μας όσο και για την δική σου υγεία!

Δεν υπάρχει δικαιολογία να μην κάνουμε ανακύκλωση, αφού οι κάδοι ανακύκλωσης βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Κύπρου και όλοι έχουμε πρόσβαση σε αυτούς!

2
Λαμπτήρες LED

Η διάρκεια ζωής μίας λάμπας LED κυμαίνεται από 30000-50000 ώρες, που αντιστοιχούν σε πάνω από 10 χρόνια! Το καλύτερο όμως είναι ότι οι λαμπτήρες LED, μειώνουν την κατανάλωση ρεύματος έως και 85%!

Επομένως, όχι μόνο θα βοηθήσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας αλλά θα εξοικονομήσεις και χρήματα, εφόσον ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματός σου θα είναι χαμηλότερος!

3
ΟΧΙ στις πλαστικές σακούλες

Περισσότερα από 100.000 θαλάσσια ζώα πεθαίνουν από τις πλαστικές σακούλες που ρίχνονται στις θάλασσες ετησίως! Μία πλαστική σακούλα, χρειάζεται περισσότερο από 450 χρόνια μέχρι να αποσυντεθεί πλήρως!

Πλέον, τέθηκε σε εφαρμογή στην Κύπρο η Eυρωπαϊκή Οδηγία για χρέωση στις πλαστικές σακούλες ούτως ώστε να μειωθεί η χρήση τους από το κοινό!

Συνεπώς, καταλαβαίνεις και εσύ ότι είναι αναγκαίο να χρησιμοποιείς υφασμάτινες σακούλες για τα ψώνια σου!

4
Πλήρωσε online τους λογαριασμούς σου!

Σύμφωνα με υπολογισμούς, αν όλα τα νοικοκυριά στην Ευρώπη πλήρωναν τους λογαριασμούς τους online και λάμβαναν σε ηλεκτρονική μορφή τις αποδείξεις τους  αντί σε έντυπη, θα σώζαμε 18,5 εκατομμύρια δέντρα κάθε χρόνο!

Παράλληλα, η ΑΗΚ σου δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνεις τους λογαριασμούς σου στο email ενώ θα προσφέρει τα χρήματα που εξοικονομούνται από την εκτύπωση και ταχυδρομική αποστολή του λογαριασμού σου για να βοηθήσει διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς!

Πάτησε εδώ για περισσότερες πληροφορίες!!

5
Χάρισε αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς

Αν έχεις στο σπίτι σου αντικείμενα και ρούχα που δεν χρησιμοποιείς, μπορείς να τα χαρίσεις σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και ιδρύματα!

Με αυτό τον τρόπο όχι δίνεις ζωή στα παλιά αντικείμενά σου που δε χρησιμοποιείς βοηθώντας το περιβάλλον και μειώνοντας την παραγωγή – το σημαντικότερο είναι ότι βοηθάς και πολλά άτομα που το έχουν ανάγκη!

Τι λες; Αξίζει τον κόπο να αλλάξεις μερικά απλά πράγματα στην καθημερινότητά σου για να βοηθήσεις το περιβάλλον, αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending