fbpx

Οι 5+1 κύριοι λόγοι που οι Κύπριοι επιλέγουν να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Εδώ και δεκαετίες, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν και παραμένει μια από τις πιο δημοφιλής επιλογές των Κυπρίων για σπουδές στο εξωτερικό. Σκέψου πόσους απόφοιτους ξέρεις από Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία ή Βόρεια Ιρλανδία και θα καταλάβεις!

Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ γιατί πολλοί επιλέγουν για πτυχίο ή μεταπτυχιακό τα πανεπιστήμια του Ην. Βασιλείου; Πιο κάτω θα βρεις 5 κύριους λόγους που εντοπίσαμε!

Αν θες όμως να μάθεις περισσότερα, μην χάσεις την μεγαλύτερη εκπαιδευτική έκθεση Βρετανικών Πανεπιστημίων που γίνεται στην Κύπρο από το British Council, στις 18-19 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Landmark (πρώην Hilton) στη Λευκωσία! Εκεί θα βρεις όλες τις πληροφορίες που ψάχνεις!

Δες πιο κάτω 5 λόγους που οι Κύπριοι νέοι επιλέγουν το Ην. Βασίλειο για σπουδές:

1
Εκεί θα βρεις αναγνωρισμένα πανεπιστήμια!

Κατά την έρευνά σου για τις σπουδές στο Ην. Βασίλειο θα προσέξεις πως υπάρχουν πανεπιστήμια που βρίσκονται πολύ ψηλά στα παγκόσμια rankings σε διάφορες πόλεις. Επιπλέον υπάρχει μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων σε όποιο τομέα κι αν σε ενδιαφέρει, από Law και Accounting μέχρι IT και Graphic Designer.

Οι περισσότεροι τίτλοι σπουδών που αποκτάς στα Βρετανικά πανεπιστήμια, είτε πρόκειται για Bachelor είτε για Master, είναι αναγνωρισμένοι στην Κύπρο από το ΚΥΣΑΤΣ, αλλά και από τους εργοδότες όταν αργότερα θα ψάξεις για δουλειά.

Οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχεις για τα προγράμματα σπουδών, μπορείς να την λύσεις στην έκθεση Βρετανικών Πανεπιστημίων “Study UK Fair 2019 – Discover You”, αφού εκεί θα βρεις αντιπροσώπους από 40+ εκπαιδευτικά ιδρύματα του Ην. Βασιλείου!

2
Παίρνεις πτυχίο σε 3 μόνο χρόνια!

Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα των σπουδών σε πανεπιστήμια του Ην. Βασιλείου είναι ότι παίρνεις πτυχίο σε μόνο 3 χρόνια σπουδών. Πράγμα που σημαίνει πως εξοικονομείς σημαντικό χρόνο μιας και σε 4 χρόνια μπορείς να έχεις και πτυχίο και μεταπτυχιακό στο ενεργητικό σου.

Αυτό πιθανό να σου δώσει πλεονέκτημα όταν θα βγεις στην αγορά εργασίας, σε σχέση με άλλους “της γενιάς σου” που ακόμη θα σπουδάζουν. Ακόμη, μην ξεχνάς ότι θα έχεις την ευκαιρία να δικτυωθείς στο Ην. Βασίλειο και ίσως να ξεκινήσεις την καριέρα που ονειρεύεσαι.

3
Σπουδάζεις με χρηματοδότηση

Το φοιτητικό δάνειο που παρέχει η Βρετανική κυβέρνηση στους φοιτητές που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διευκολύνει πάρα πολλούς νέους και τις οικογένειές τους να ξεκινήσουν τις σπουδές τους.

Με τις εξελίξεις για το Brexit δημιουργήθηκαν αρκετές απορίες, αλλά η Βρετανική κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι τίποτα δεν αλλάζει. Η φοιτητική χρηματοδότηση τόσο για τους Προπτυχιακούς όσο και για τους Μεταπτυχιακούς φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση ισχύει κανονικά για όσους θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021, ενώ επίσης τα δίδακτρα παραμένουν τα ίδια με αυτά των Βρετανών φοιτητών.

Επίσης, η κυβέρνηση της Σκωτίας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να παρέχει τη φοιτητική χορηγία προς τους Ευρωπαίους φοιτητές, ανεξάρτητα από το Brexit. Άρα η χρηματοδότηση ήταν και παραμένει ένας πολύ σημαντικός λόγος που οι Κύπριοι σπουδάζουν σε πανεπιστήμια του Ην. Βασιλείου!

4
Διακινείσαι με μέσα μαζικής μεταφοράς

Πόσους άκουσες όταν πηγαίνουν σε μια μεγάλη πόλη να νιώθουν χαμένοι; Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί στις πόλεις του Ην. Βασιλείου, καθώς θα μείνεις έκπληκτος από τις επιλογές που υπάρχουν σε μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς και πόσο εύκολο είναι να τα χρησιμοποιείς.

Οργανωμένα, χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς πολυπλοκότητα. Μετρό, λεωφορεία, και τρένα είναι στη διάθεσή σου για να εξερευνήσεις την πόλη σου χωρίς να ανησυχείς αν θα χαθείς ή για να πας σε άλλες πόλεις για να επισκεφθείς φίλους. Ακόμη η Βρετανία είναι ένας βολικός προορισμός με φθηνές πτήσεις που θα σε πείσουν να επισκεφθείς πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Για τις ηλιόλουστες μέρες του μήνα μην ξεχνάς ότι μπορείς να ενοικιάσεις και ποδήλατο, αφού το οδικό δίκτυο είναι κατάλληλα σχεδιασμένο και για ποδηλάτες.

Πήγαινε στη μεγαλύτερη εκπαιδευτική έκθεση Βρετανικών Πανεπιστημίων στην Κύπρο!

5
Έχεις εκπτώσεις και ωφελήματα!

Το Ην. Βασίλειο είναι μια χώρα όπου οι φοιτητές έχουν δύναμη! Ως φοιτητής έχεις εκπτώσεις σχεδόν στα πάντα: από εστιατόρια, καφέ και bars κοντά στο πανεπιστήμιο και το σπίτι σου, μέχρι εισιτήρια cinema, μέσα μεταφοράς αλλά και καταστήματα ρούχων! Και όλα αυτά απλά δείχνοντας τη φοιτητική ταυτότητα που θα σου δοθεί από το πανεπιστήμιο.

Με όλα αυτά που δικαιούσαι μπορείς να εξοικονομείς χρήματα σε καθημερινές σου αγορές! Μην ξεχνάς επίσης ότι με την φοιτητική σου ταυτότητα, έχεις και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό όταν είσαι στο εξωτερικό μακριά από τους δικούς σου!

6
Κάνεις μια αξέχαστη φοιτητική ζωή!

Εκτός από το διάβασμα, κύριος στόχος πολλών φοιτητών είναι να μαζέψουν αρκετές εμπειρίες στη διάρκεια των σπουδών τους! Σπουδάζοντας στο Ην. Βασίλειο πρώτα απ’ όλα αρχίζεις να γίνεσαι ανεξάρτητος και να αποφασίζεις εσύ για ‘σένα! Επίσης έχεις άπειρες επιλογές σχετικά με διασκέδαση, πάρτι, συναυλίες κ.ά.!

Σίγουρα θα κάνεις ενδιαφέρουσες γνωριμίες με άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, δημιουργώντας μοναδικές αναμνήσεις. Από την άλλη, τα κυπριακά και ελληνικά societies σε κάθε πόλη φροντίζουν να μην σου λείπουν καθόλου οι συνήθεις και η κουλτούρα σου, αφού διοργανώνουν πολλά events στα οποία μπορείς να συμμετέχεις!

Αυτοί ήταν μόνο 5 κύριοι λόγοι που οι Κύπριοι επιλέγουν τα βρετανικά πανεπιστήμια!

Αν θες να μάθεις περισσότερα για τις σπουδές στο Ην.Βασίλειο πήγαινε στην εκπαιδευτική έκθεση «Study UK Fair 2019 – Discover You» που διοργανώνει το British Council στο ξενοδοχείο Landmark (πρώην Hilton) στη Λευκωσία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου!

Εκεί θα βρεις αντιπροσώπους από 40 και πλέον βρετανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς και τους συμβούλους του British Council για να μάθεις ό,τι χρειάζεσαι σχετικά με τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών, τις διαθέσιμες ευκαιρίες χρηματοδότησης, τα προγράμματα οικονομικής υποστήριξης και τη διαδικασία αίτησης σε Βρετανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Εσύ τι νομίζεις; Θα επέλεγες το Ην. Βασίλειο για τις σπουδές σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending