fbpx

5+1 τύποι Κυπρίων που σίγουρα θα συναντήσεις σε δωμάτια απόδρασης!

Τα δωμάτια απόδρασης ή αλλιώς “escape rooms” είναι μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες για πολλές παρέες. Ξέρεις ότι πάντα θα περάσεις ωραία αν μπεις στον κόπο να “λύσεις ένα μυστήριο” μαζί με τους κολλητούς σου!

Σου έτυχε όμως ποτέ να παρατηρήσεις τη συμπεριφορά της παρέας σου μέσα στο δωμάτιο; Επειδή εμείς ψάξαμε το θέμα, σου παρουσιάζουμε πιο κάτω τους 5+1 τύπους που θα συναντήσεις σε δωμάτια απόδρασης στην Κύπρο!

Φυσικά, για να καταλήξουμε στους διάφορους τύπους παικτών, μας βοήθησαν οι Game Masters του Brain Game Nicosia! Το Brain Game Nicosia λειτουργεί στην Κύπρο εδώ και 2 χρόνια και χαρίζει αξέχαστες στιγμές μυστηρίου σε κάθε παρέα με 3 μοναδικά δωμάτια απόδρασης!

Δες πιο κάτω τους κυριότερους τύπους που εντοπίσαμε:

1
Ο “δώσ’ μου ένα στοιχείο”!

Ο “δώσ’ μου ένα στοιχείο” είναι ο τύπος που ζητά συνέχεια βοήθεια! Με την παραμικρή δυσκολία θα πατήσει το κουμπάκι του “hint” για να πάρει το στοιχείο που χρειάζεται! Είναι δηλαδή ο εφιάλτης του Game Master!

Ο Game Master θα προσπαθήσει με νύχια και με δόντια να τον κάνει να καταλάβει ότι δεν είναι δυνατό να έχει όλες τις απαντήσεις! Πώς να το κάνουμε; Αφού για να απολαύσεις το παιχνίδι πρέπει να δυσκολευτείς και λίγο, και να βάλεις τα μυαλά της ομάδας να δουλέψουν!

Συνήθως, ο “δώσ’ μου ένα στοιχείο” είναι ο ίδιος τύπος που θα ζητήσει τις σημειώσεις σου για την εξέταση. Τώρα λογικά κατάλαβες καλύτερα ποιος είναι!

2
Ο “wanna-be ντετέκτιβ”!

foxafrica.com

Όλοι έχουμε ένα άτομο στην παρέα μας που κάνει διάφορες σκέψεις στο μυαλό του για να βρει “σσιού τζιαι καλά” μια σύνδεση ανάμεσα σε γεγονότα.

Αυτός ο τύπος, μέσα σε escape room, υποψιάζεται όποιο αντικείμενο υπάρχει στο δωμάτιο. Ακόμη και ένα φλυτζάνι που τοποθετήθηκε άσκοπα, θα το πάρει και θα το περιεργάζεται για πάνω από 5 λεπτά.

Αγαπημένη του ατάκα: “Κάτι σημαίνει τούτο!”… έστω κι αν τα μισά στοιχεία δεν έχουν καμία σχέση με τον γρίφο που προσπαθείτε να λύσετε! Φυσικά πολλές φορές, ο “wanna-be ντετέκτιβ” είναι χρήσιμος γιατί βοηθά την ομάδα να ξεκινήσει από κάπου ή να καταλήξει σε μια λύση.

3
Ο “χαντακωμένος”!

youtube.com

Το όνομά του τα λέει όλα! Συνήθως αυτόν τον τύπο τον “κουβαλάς” με το ζόρι στα escape rooms. Δεν είναι το άτομο που ενθουσιάζεται να βρίσκεται εκεί, αλλά του αρέσει να ακολουθεί την ομάδα.

Αν είναι άντρας, για να έρθει του έχεις τάξει να πάτε μετά για σουβλάκια ή του υποσχέθηκες ότι θα έρθει και “κάποια” φίλη σου που δεν την ξέρει (λέμε τώρα…). Αν είναι γυναίκα της έχει τάξει Mall, ποτό ακόμα και club. Για αυτό μπορεί να έχει έρθει με ψιλοτάκουνα και γούνα, έτοιμη να λύσει το μυστήριο!

Μέσα στο δωμάτιο θα προσέξεις ότι “σβήνει”, κυρίως σε σημεία του παιχνιδιού που έχετε “κολλήσει”. Εκεί θα δεις τον “χαντακωμένο” να κοιτάει στο κενό και ενώ εσύ νομίζεις ότι προσπαθεί να βρει μια λύση, εκείνος σκέφτεται τι έφταιξε που δεν νίκησε η Φουρέιρα στην Eurovision.

Brain Game Nicosia: 3 μυστηριώδη δωμάτια που σε περιμένουν να δραπετεύσεις μαζί με την παρέα σου!

4
Ο “φοητσιάρης”!

dailystar.co.uk

Ο τύπος που φοβάται με ότι γίνει μέσα στο δωμάτιο, συνήθως χωρίς κανένα λόγο. Ο “φοητσιάρης” θα είναι συνέχεια κολλημένος πάνω σε κάποιο άλλο μέλος της ομάδας.

Οι αγαπημένες του ατάκες είναι: “μεν το ταράξεις”, “τι θα γίνει αν ανοίξεις τζιαμέ”, “είμαστε τζιαι οι 5 δαμέ;”. 

Ο μεγάλος του φόβος είναι ο “wanna-be ντετέκτιβ” γιατί τον αναστατώνει συνέχεια με τις δήθεν ανακαλύψεις του! Με τον “φοητσιάρη” θα γελάσετε πολύ και θα θυμάστε τις στιγμές του μέσα στο δωμάτιο για πολύ καιρό!

5
Ο αρχηγός-δικαστής!

youtube.com

Ο τύπος αυτός έχει πάθος και εμπειρία με τα δωμάτια απόδρασης, γι’ αυτό το παιχνίδι θα σου πάρει διπλάσια ώρα χωρίς αυτόν.

Είναι έξυπνος, βρίσκει γρήγορα τους γρίφους και τους κωδικούς αλλά… ποιος δεν τον φοβάται όταν μπαίνει σε ρόλο δικαστή! Αυτό γίνεται συνήθως μετά το παιχνίδι που η παρέα συζητά πόσο ωραία πέρασε.

Εκείνος θα αρχίσει “Πιστεύκω η Μαρία δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένη σήμερα, αντιθέτως με τον Κώτσιο που ήβρεν 5 γρίφους, ντάξει η Κούλα χαβάν της εν το συζητώ…” και άλλα σχόλια που πιθανό να λέει για μέρες!

6
Ο ξερόλας!

tanea.gr

Ο ξερόλας είναι ο wanna-be αρχηγός της ομάδας. Είναι ο τύπος που νομίζει ότι βρίσκει όλους τους γρίφους αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει.

Ρίχνει κάποιες ιδέες, κάνει φιλότιμη προσπάθεια για να λύσει τους γρίφους, όμως πάντα κάποιο άλλο μέλος της ομάδας του “κλέβει” τη δόξα!

Η αγαπημένη του ατάκα είναι “είδες που σου είπα ότι ήταν τούτο;”, γιατί έχει ανάγκη να νιώσει το αίσθημα της δικαίωσης και της αναγνώρισης!


Θες να ανακαλύψεις ποιοι από τους πιο πάνω 5 τύπους υπάρχουν στη δική σου παρέα;

Επισκέψου το Brain Game Nicosia για να παίξεις τα 3 μυστηριώδη δωμάτια που σε περιμένουν να δραπετεύσεις μαζί με την παρέα σου!

Αν το έχεις ήδη επισκεφθεί, μάθε πως έφτασε το ολοκαίνουριο δωμάτιο “Stalker” που σε προκαλεί να το εξερευνήσεις και να ξεσκεπάσεις τον μυστηριώδη φωτογράφο! Για πρώτη φορά σε escape room θα μπεις σε ένα πραγματικό σκοτεινό θάλαμο!

Θες να επισκεφθείς κι εσύ το Brain Game Nicosia; Κάνε την κράτησή σου στο 22666660 ή στο www.braingame.com.cy


  • Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Δέρβη 41, Λευκωσία, Κύπρος
  • Μέρες και Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 14:45 – 22:30 & Σάββατο-Κυριακή 10:15 – 23:30
  • Facebook page: Brain Game Nicosia
  • Τηλ: 22666660

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending