Αυτές είναι οι καταστάσεις που σε κάνουν χαρούμενο ΜΟΝΟ αν είσαι φοιτητής!

Φοιτήτρια Αγγλικής Φιλολογίας
students.edcc.edu/ shutterstock.com © Antonio Guillem

Η ζωή ενός φοιτητή μπορεί να είναι γεμάτη άγχος για τα μαθήματα και άλλα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος όσο σπουδάζει.

Παρόλ’ αυτά, υπάρχουν στιγμές που μπορούν να προκαλέσουν χαρά και να φέρουν ένα διάπλατο χαμόγελο μόνο στο πρόσωπο ενός φοιτητή!

Ας δούμε 4 καταστάσεις που μπορούν να κάνουν χαρούμενο μόνο έναν φοιτητή:

1Όταν το μάθημα αναβάλλεται!

welldoing.org

Μένεις ξύπνιος/α μέχρι αργά το βράδυ και την επόμενη μέρα έχεις μάθημα από τις 9:00! Για να είσαι στην ώρα σου μέσα στην τάξη, πρέπει να ξυπνήσεις αρκετά πρωί, και λίγο πολύ, το πρωινό ξύπνημα όλοι το μισούμε!

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να λαμβάνεις το βράδυ email από τον καθηγητή σου ότι το μάθημα της επόμενης μέρας αναβάλλεται!

Ξαφνικά όλα γίνονται καλύτερα, αφού κοιμάσαι πιο ήσυχα, χωρίς έννοια ότι πρέπει να ξυπνήσεις σε λίγες ώρες! Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να σου πει κανείς “καληνύχτα“!

2Όταν περνάς δύσκολο μάθημα

sayingimages.com

Η αξία του να περνάς ένα δύσκολο μάθημα είναι ανεκτίμητη! Αφού έδωσες ένα μάθημα που σε δυσκόλεψε αρκετά, έχεις σχεδόν σίγουρη την αποτυχία.

Παρόλ’ αυτά, όταν βλέπεις ότι πέρασες αυτό το μάθημα, έστω και με 5, ένα αίσθημα ανακούφισης και χαράς σε πλημμυρίζει, γιατί δεν θα πρέπει να το παρακολουθήσεις 2η φορά και να ξαναδώσεις εξετάσεις.

3Όταν οι δικοί σου, σου δίνουν περισσότερα χρήματα

psiloveyou.xyz

Πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι φοιτητές, μένουν μέχρι το τέλος του μήνα με ελάχιστα χρήματα. Είτε επειδή μπορεί να ξόδεψαν αρκετά λεφτά σε φαγητό, είτε επειδή μπορεί να ήθελαν να αγοράσουν διάφορα “αναγκαία“.

Έτσι, έρχεται το τέλος του μήνα και μένουν απένταροι, με αποτέλεσμα να πρέπει να ζουν πιο λιτά – κομμένα τα delivery και οι πολλές έξοδοι.

Τι καλύτερο όμως όταν σου δίνουν οι γονείς ή κάποιος από την οικογένεια σου extra χρήματα;! Έτσι, να μπορείς να ξοδέψεις περισσότερα σε πράγματα που απολαμβάνεις!

4Όταν ένα μάθημα ΔΕΝ έχει τελική εξέταση

themuse.com/

Οι βαθμολογίες των περισσότερων μαθημάτων του πανεπιστημίου βασίζονται στην τελική εξέταση. Όμως, σε κάποια μαθήματα οι καθηγητές προτιμούν να αξιολογήσουν τους φοιτητές τους βασισμένοι σε μια εργασία, αντί σε τελική εξέταση.

Η δημιουργία μιας εργασίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τουλάχιστον, δεν υπάρχει το άγχος της εξέτασης, που θα πρέπει να θυμάσαι τόσες πολλές πληροφορίες και θα πρέπει να τις μεταφέρεις σε ένα χαρτί, σωστά και ταξινομημένα.

Σε μια εργασία μπορείς να ανταλλάξεις απόψεις με τους συμφοιτητές σου και φυσικά να χρησιμοποιήσεις περισσότερες πηγές, όπως το διαδίκτυο.

Εσένα ποια από τις πιο πάνω καταστάσεις σε χαροποιεί περισσότερο καθώς σπουδάζεις; 😉