fbpx

5 Κύπριοι σκόρερ που κάνουν εξαιρετική σεζόν στη Β’ Κατηγορία!

Εδώ και αρκετά χρόνια η Β’ Κατηγορία αποτελεί καταφύγιο για πολλούς Κύπριους ποδοσφαιριστές που για διάφορους λόγους δεν βρήκαν μόνιμη στέγη σε ομάδες Α’ Κατηγορίας.

Με άλλα λόγια, πολλοί Κύπριοι ποδοσφαιριστές θέλοντας να έχουν μπόλικο χρόνο συμμετοχής προτιμούν στο τέλος της ημέρας να αγωνίζονται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Αυτό, βέβαια, έχει ως αποτέλεσμα με μια γρήγορη ματιά στον πίνακα των σκόρερ να συναντάμε αρκετά δικά μας παιδιά, που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις, φαινόμενο ασυνήθιστο πλέον στα μεγάλα σαλόνια.

Θέλοντας, λοιπόν, να δώσουμε λίγη προβολή σε αυτά τα παιδιά, σας παρουσιάζουμε τους 5 πρώτους Κύπριους σκόρερ στη Β’ Κατηγορία:

1
Αντρέας Κυπριανού

facebook.com@andreas.kyprianou.9655

Κάθε άλλο παρά άγνωστος είναι στο ευρύ κοινό και ειδικά σε όσους ασχολούνται συστηματικά με τη Β’ Κατηγορία είναι ο Αντρέας Κυπριανού.

Ο γεννημένος στη Λάρνακα επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νέα Σαλαμίνα, ενώ πέρασε, επίσης, από Ανόρθωση και Ιωνικό, Ομόνοια Αραδίππου, Αναγέννηση Δερύνειας (σε 2 διαφορετικές χρονικές περιόδους), Άρη Λεμεσού και Ένωσης Νέων Παραλιμνίου.

Τη σεζόν 2017-18 επέστρεψε στη Νέα Σαλαμίνα, ενώ ακολούθως αγωνίστηκε στον Εθνικό Άχνας.

Από το καλοκαίρι ο 31χρονος επιθετικός φορά τη φανέλα του Οθέλλου Αθηαίνου σκοράροντας μέχρι στιγμής 12 τέρματα σε 17 συμμετοχές και φιλοδοξεί να κάνει ότι και τις σεζόν 2011-12 και 2015-16: Να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στη Β ‘ Κατηγορία!

2
Αντρέας Παπαθανασίου

larnakasports.com

Από τους πιο δεινούς Κύπριους σκόρερ παραμένει στα 36 του χρόνια ο Αντρέας Παπαθανασίου, αφού όπως και ο Κυπριανού σκόραρε μέχρι στιγμής 12 τέρματα στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας 2019-20 για λογαριασμό του Ερμή Αραδίππου.

Πρωτομάθαμε τον Παπαθανασίου με τη φανέλα του Ερμή στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας.

Οι εξαιρετικές του επιδόσεις αποτέλεσαν “διαβατήριο” για μεταγραφή στον ΑΠΟΕΛ το 2008, ενώ το 2010 βρέθηκε για λίγο με τη φανέλα της Ανόρθωσης, πριν επιστρέψει ξανά στους “φτεροπόδαρους” το 2011.

Πέρασε, επίσης, από ΑΕΖ Ζακακίου, Αλκή Ορόκλινη και Ονήσιλο Σωτήρας, πριν επιστρέψει το καλοκαίρι του 2019 στον Ερμή.

3
Μιχάλης Χριστοδούλου

goal.philenews.com

Τον Μιχάλη Χριστοδούλου οι περισσότεροι τον μάθαμε το καλοκαίρι του 2019, όταν ο Temur Ketsbaia τον πήρε στην Ανόρθωση για δοκιμαστικά και ενώ προηγουμένως αγωνιζόταν στις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ.

Τελικά η μεταγραφή στην Ανόρθωση δεν καρποφόρησε και ο 20χρονος εξτρέμ κατέληξε στον Ακρίτα Χλώρακας με τον οποίο και εντυπωσιάζει τη φετινή σεζόν.

Συγκεκριμένα, έχοντας αγωνιστεί σε 16 παιχνίδια μέχρι στιγμής ο νεαρός σημείωσε 10 τέρματα!

4
Ηλίας Γεωργίου

kerkida.net

Τον Ηλία Γεωργίου τον πρωτογνωρίσαμε στην τελευταία συμμετοχή της Αγίας Νάπας (ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του στην Α’ Κατηγορία) το 2015-16 όταν και πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής στην κατηγορία των μεγάλων.

Ο 22χρονος επιθετικός αγωνίζεται από το 2018 με τη φανέλα του Ερμή Αραδίππου και φέτος πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν!

Σε 16 συμμετοχές σκόραρε 9 τέρματα με τα περισσότερα από αυτά να χαρίζουν πολύτιμους βαθμούς στους “φτεροπόδαρους” στην προσπάθεια που κάνουν για άνοδο ξανά στην Α’ Κατηγορία.

5
Σέργιος Αβραάμ

balla.com.cy

Ως StudentLife Sports γνωρίσαμε τον Σέργιο Αβραάμ όταν ξεκινήσαμε να καλύπτουμε τα Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα και ο ίδιος αγωνιζόταν στην ομάδα του Πανεπιστημίου UCLAN Cyprus (όπως και στην Ελπίδα Ξυλοφάγου).

Εκεί ήταν που τον είδαν και αγγλικά μάτια με αποτέλεσμα να δοκιμαστεί το 2015 στην Preston North End!

Οι περισσότεροι τον γνώρισαν το διάστημα που η Αλκή Ορόκλινη αγωνιζόταν στην Α΄Κατηγορία και ο Αβραάμ ήταν μέλος του ρόστερ της, ενώ αγωνίστηκε επίσης σε Ομόνοια Αραδίππου και ΑΣΙΛ Λύσης.

Το καλοκαίρι, ενώ αρχικά ανακοινώθηκε από τον Ερμή Αραδίππου, τελικά κατέληξε στην Ομόνοια Αραδίππου με την οποία ο 27χρονος επιθετικός σε 17 συμμετοχές σημείωσε 8 τέρματα μέχρι στιγμής!

Ήξερες πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές διακρίνονται φέτος στη Β’ Κατηγορία;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending