fbpx

Αυτοί οι 35αρηδες κάνουν φέτος εξαιρετική σεζόν στο πρωτάθλημα μας!

Είναι αλήθεια πως το επίπεδο του πρωταθλήματος μας είναι τέτοιο που αν έχεις τη στοιχειώδη αντοχή, όρεξη και ποιότητα μπορείς να παίζεις και να διακρίνεσαι ακόμα και αν πλησιάζεις σε αυτό που οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου αποκαλούν «ποδοσφαιρικά γεράματα».

Το άρθρο που ακολουθεί είναι, όπως ίσως κατάλαβες, ένα μικρό αφιέρωμα σε αυτούς τους παίκτες που υποστηρίζουν με μαεστρία τη φράση «η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός».

Πιο κάτω, λοιπόν, δες ποιοι 35αρηδες κάνουν εξαιρετική σεζόν στο πρωτάθλημα μας:

1
Renato Margaca

goal.philenews.com

Ας είμαστε ειλικρινείς. Από τότε που τον μάθαμε στη Δόξα Κατωκοπιάς ξέραμε πως ο Renato Margaca δεν είναι ο φαντεζί παίκτης που θα μαγέψει την κερκίδα με μια ντρίπλα.

Κατ’ ακρίβεια ο κυπροποιημένος Πορτογάλος είναι αυτό που λέμε «ξέρει 5, παίζει 7» και αυτό ακριβώς είναι που τον κάνει αγαπητό! Τρέχει σε όλο το γήπεδο, κόβει, δημιουργεί και κυρίως μεταδίδει την αστείρευτη του ενέργεια σε συμπαίκτες και κερκίδα.

Δεν είναι τυχαίο που τον Ιούλιο γίνεται 35 χρονών, αλλά είναι άκρως απαραίτητος στην Ανόρθωση. Δες μόνο το διάστημα που ήταν εκτός λόγω τραυματισμού πόσους πόντους έχασε η «Μεγάλη Κυρία».

2
Jordi Gomez

kerkida.net

Πέρσι ήταν από τους λίγους διασωθέντες στο ναυάγιο της Ομόνοιας. Φέτος, που περιτριγυρίζεται από καλύτερους συμπαίκτες δίκαια παίρνει τον τίτλο του μαέστρου της απόδοσης των πρασίνων. 

Αν ο Jordi Gomez πιάσει καλή απόδοση, αυτόματα ανεβαίνει και το «τριφύλλι»! Δεν είναι και κανένας τυχαίος, βέβαια, ο Ισπανός χαφ, αφού έχει πίσω του μεγάλη καριέρα σε Ισπανία και Αγγλία και η ποιότητα του είναι δεδομένη.

Μετρά 20 συμμετοχές φέτος, δείχνει να αντέχει ακόμα και ας «ακουμπά» τα 35 τον ερχόμενο Μάϊο.

3
Ivan Trickovski

larnakasports.com

Τονίζαμε σε άλλο κείμενο στο παρελθόν την απίστευτη συνέπεια που έχει ο Ivan Trickovski στο σκοράρισμα από τότε που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ.

Φέτος, ωστόσο, υπερβάλει εαυτόν έχοντας σκοράρει 20 τέρματα σε 19 συμμετοχές, κάνοντας ήδη ρεκόρ καριέρας!

Ο Σκοπιανός είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και της φετινής ΑΕΚ με τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, αν έρθει, να είναι μια μικρή προσωπική δικαίωση για τον «Τρίσκο» στα 33 του χρόνια (18/04/1987).

4
Kingsley Onuegbu

balla.com.cy

Πέρσι σε μια εξαιρετική σεζόν για τη Σαλαμίνα, ο Νιγηριανός επιθετικός με πλούσια καριέρα στα γερμανικά γήπεδα σκόραρε 11 τέρματα.

Φέτος, σε μια σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα για τους ερυθρόλευκους, ο αγαπημένος “King” των φίλων της Σαλαμίνας μετρά 14 τέρματα και πάει ολοταχώς για προσωπικό ρεκόρ σκοραρίσματος!

Αυτά από ένα παίκτη που τις πρώτες μέρες του Μάρτη έκλεισε τα 34 του χρόνια!

5
Γιώργος Μερκής

24sports.com.cy

Θα ήταν υπερβολή να λέχθεί πως ο Γιώργος Μέρκης είναι ο μοναδικός παίκτης του φετινού ΑΠΟΕΛ που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες από την ομάδα της Λευκωσίας;

Μάλλον όχι, αν σκεφτεί κανείς πως τον Ιούλιο που έρχεται ο Λεμεσιανός αμυντικός θα «πατά» στα 36 του και παρ’ όλα αυτά είναι ο πρώτος σκόρερ των γαλαζοκιτρίνων (μαζί με τον Hallenius) και η πιο αξιόπιστη επιλογή στα μετόπισθεν του ΑΠΟΕΛ.

Όποια και αν είναι η κατάληξη της σεζόν για τον ΑΠΟΕΛ, δεδομένα ο Μερκής δικαιούται τον τίτλο του MVP της ομάδας!

6
Ruben Rayos

shootandgoal.cyprustimes.com

Από το 2016 βρίσκεται στην Κύπρο και την Ανόρθωση ο Ruben Rayos, αλλά φέτος είναι η πρώτη σεζόν που βλέπουμε ακριβώς τι μπορεί να κάνει, αφού σε μεγάλο βαθμό τον διακρίνει κάτι που του έλειπε τις προηγούμενες 3 σεζόν: η συνέπεια!

Μετρά 14 τέρματα και 10 ασίστ ο Ισπανός, που πραγματοποιεί την κορυφαία σεζόν της καριέρας του και οδηγεί εκ του ασφαλούς την Ανόρθωση στην καλύτερη της σεζόν των τελευταίων χρόνων.

Μια μικρή λεπτομέρεια: Τον ερχόμενο Ιούνιο ο Rayos θα γιορτάσει τα 34α του γενέθλια.

7
Matt Derbyshire

goal.philenews.com

Όπως ο Rayos, έτσι και ο Derbyshire βρίσκεται στο νησί μας από το 2016. Με εξαίρεση την περσινή κακή σεζόν, ο Άγγλος επιθετικός παραμένει το σημείο αναφοράς στην επίθεση της Ομόνοιας.

Μπορεί να μην φτάσει τα νούμερα των πρώτων του 2 σεζόν με το τριφύλλι στο στήθος (24 και 23 τέρματα), αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τα 13 φετινά τέρματα του 34χρονου (τον ερχόμενο Απρίλη) Matt Derbyshire είναι πέρα για πέρα σημαντικά στην προσπάθεια που κάνουν οι πράσινοι για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Είναι, άλλωστε, ο πρώτος σκόρερ του τριφυλλιού και μάλιστα με αρκετή διαφορά από τον δεύτερο (Bautheac και Thiago με 4 τέρματα)

8
Gordon Schildenfeld

goal.philenews.com

Αν νομίζεις πως στα 35 σου είναι εύκολο να κουβαλάς ένα κορμί 1,90μ. επί 90 και βάλε λεπτά, να δίνεις αμέτρητες μάχες με εξίσου δυνατούς παίκτες και στις περισσότερες να βγαίνεις κερδισμένος και παράλληλα να εμπνέεις τους συμπαίκτες σου ως αρχηγός της ομάδας, μάλλον δεν ξέρεις από ποδόσφαιρο!

Και όμως, με λίγα λόγια, αυτός είναι ο φετινός Gordon Schildenfeld. Τον Μάρτη γιόρτασε τα 35α του γενέθλια και όμως είναι βασικός και αναντικατάστατος στο κέντρο άμυνας της Ανόρθωσης, ενώ την ίδια ώρα καταγράφει και ρεκόρ καριέρας, αφού ποτέ ξανά δεν σκόραρε 5 τέρματα (4 στο πρωτάθλημα, 1 στο κύπελλο) σε μια σεζόν!

9
Eric Bautheac

omonoianews.com

Το καλοκαίρι όταν η Ομόνοια ανακοίνωνε την απόκτηση του Eric Bautheac με συμβόλαιο 2 χρόνων, θεωρήθηκε, δικαίως, ως υπέρβαση από τη διοίκηση των πρασίνων.

Στα 33 του ο Γάλλος εξτρέμ έχει πίσω του αξιοζήλευτη καριέρα στα γαλλικά γήπεδα, αλλά δεν ανέμεναν πολλοί πως θα ήταν κομβικός στην εξαιρετική σεζόν που πραγματοποιεί η Ομόνοια.

Από τα καλύτερα εξτρέμ του πρωταθλήματος, σκόραρε 4 τέρματα σε 18 συμμετοχές, μοιράζοντας άλλες τόσες ασιστ στους συμπαίκτες του.

10
Martin Bogatinov

24sports.com.cy

Έχει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος ο Εθνικός, σωστά; Σωστά! Τότε πως γίνεται να συμπεριλάβεις τον τερματοφύλακα του σε μια λίστα με παίκτες που κάνουν εξαιρετική σεζόν;

Πολύ απλά γιατί αν δεν ήταν ο Martin Bogatinov τερματοφύλακας του Εθνικού είναι πολύ πιθανόν να δέχονταν ακόμα παραπάνω τέρματα!

Πλέον στα 34 του ο Σκοπιανός, αλλά παραμένει ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος!

Ποιος από τους πιο πάνω παίκτες σε εντυπωσίασε περισσότερο φέτος;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending