fbpx

5+1 παίκτες του Mourinho που ο ίδιος τους κατέκρινε δημόσια!

Ανεξάρτητα από τα προπονητικά χαρίσματα που έχει o Jose Mourinho, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός πως σαν άνθρωπος είναι συγκρουσιακός.

Του αρέσει, δηλαδή, να δημιουργεί ίντριγκες, είτε με αντιπάλους, είτε ακόμα και με τους παίκτες του προκειμένου να πετύχει το στόχο του: τη νίκη!

Τελευταίο «θύμα» του ο Tanguy Ndombele για τον οποίο δήλωσε μετά το ισόπαλο 1-1 με την Burnley: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε μεσαία γραμμή…δεν θα κρυφτώ και θα πω πως ο Tanguy είχε αρκετό χρόνο για να φτάσει το επίπεδο της Premier League.»

Πέρα από τον Γάλλο, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο «Mou» κατέκρινε δημόσια ποδοσφαιριστές του και οι πιο κάτω είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Δες με ποιους ποδοσφαιριστές του κοντραρίστηκε ο Πορτογάλος προπονητής:

1
Joe Cole

sportoptus.com.au

Γενικά, η πρώτη θητεία του Mourinho στη Chelsea είναι πλέον συνυφασμένη με μια «επανάσταση» στο αγγλικό ποδόσφαιρο και πολλές μεγάλες επιτυχίες. Δεν ήταν όλα ρόδινα όμως με τον Joe Cole να είναι το πρώτο θύμα του Πορτογάλου προπονητή.

Τον Οκτώβρη του 2004, μετά από ένα νικηφόρο παιχνίδι απέναντι στη Liverpool, παιχνίδι στο οποίο ο Cole σκόραρε το νικητήριο τέρμα, ο Mourinho δεν έκρυψε τα παράπονα του από τον εξτρέμ του:

«Ο Joe Cole σημείωσε ένα πολύ σημαντικό τέρμα. Έπαιξα πολύ καλά στην επίθεση. Όταν σκόραρε, όμως, το παιχνίδι τέλειωσε γι’ αυτόν. Χρειαζόμουν 11 παίκτες για τον αμυντικό μου μηχανισμό και είχα μόνο 10», σημείωσε χαρακτηριστικά ο “Special One”.

2
Ricardo Carvalho

extra.ie@Phil Cole/Getty Images

Ο Ricardo Carvalho θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί το «πουλέν» του Mourinho, αφού δούλεψαν μαζί σε Porto, Chelsea και Real Madrid. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια, πως ο πρώην αμυντικός ήταν στο …απυρόβλητο.

Στο ξεκίνημα της σεζόν 2005-06 ο Mourinho την «είπε» στον συμπατριώτη του μπροστά από όλους τους συμπαίκτες του, όταν ο Carvalho θύμωσε με την απόφαση του προπονητή του να μην τον ξεκινήσει σε ένα ματς με τη Wigan.

«Ο Ricardo φαίνεται να δυσκολεύεται να καταλάβει κάποια πράγματα, ίσως πρέπει να κάνει IQ test. Είπα στον Carvalho το Σάββατο να δει τα στατιστικά (της συνεργασίας του με τον Terry και τον Gallas στο κέντρο της άμυνας).

Είναι απλά μαθηματικά, δεν είναι φιλοσοφία. Δεν χρειάζεται να είσαι έξυπνος για να το καταλάβεις, γι΄αυτό είπα πως πρέπει να κάνει IQ test.» 

3
Pepe

101greatgoals.com

Η θητεία του Mourinho στη Real Madrid στιγματίστηκε από την απόφαση του “Special One” να δώσει τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα στον Diego Lopez, που τον θεωρούσε καλύτερο τερματοφύλακα από τον θρύλο των “merengues”, Iker Casillas.

Ένας από αυτούς που υπερασπίστηκαν τον Casillas ήταν ο Pepe που δήλωσε για το θέμα: «Πρέπει να δείξουμε περισσότερο σεβασμό στον Iker. Ο Iker είναι θεσμός και σε αυτή την ομάδα και στην Ισπανία.» 

Ο Mourinho, βέβαια, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε πως ο Pepe φοβάται επειδή θα του φάει τη θέση βασικού ο Varane.

«Ο Pepe έχει ένα πρόβλημα που το όνομα του είναι Raphael Varane. Αυτή είναι η ιστορία. Δεν είναι εύκολο για ένα παίκτη 31 ετών να δεχτεί πως του έφαγε τη θέση ένα παιδί 19 χρονών. Είναι πολύ απλό. Η ζωή του Pepe έχει αλλάξει», ανέφερε ο Πορτογάλος.

4
Eden Hazard

therealchelseafans.com/Reuters

Στη δεύτερη θητεία του Mourinho στη Chelsea, αυτός που έπεσε θύμα κριτικής του ήταν ο καλύτερος του ποδοσφαιριστής, ο Eden Hazard.

Συγκεκριμένα, το 2014 μετά τον χαμένο ημιτελικό Champions League απέναντι στην Atletico Madrid, ο Hazard, σαφώς δυσαρεστημένος, δήλωσε: «Η Chelsea δεν είναι φτιαγμένη για να παίζει ποδόσφαιρο, είμαστε καλοί στις αντεπιθέσεις. Συχνά πρέπει να τα κάνω όλα μόνος μου και δεν είναι εύκολο», είπε στη γαλλική τηλεόραση.

Ο Πορτογάλος ρωτήθηκε στη διάσκεψη Τύπου γι’ αυτό και είπε: «Είναι φυσιολογικό γιατί δεν είναι το είδος ποδοσφαιριστή που θα θυσιάσει 100% τον εαυτό του για την ομάδα και τους συμπαίκτες του.

Ο Eden είναι το είδος ποδοσφαιριστή που δεν είναι πνευματικά έτοιμος να βοηθήσει τον αριστερό μπακ και να δώσει τη ζωή του γι’ αυτόν.»

5
Luke Shaw

dailymail.co.uk@Marc Atkins/Offside

Ίσως το μεγαλύτερο θύμα συστηματικού bullying του Jose Mourinho να ήταν ο Luke Shaw κατά την κοινή παρουσία των δυο στη Manchester United.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο “Special One” κατέκρινε τα προσόντα και τον τρόπο δουλειάς του Άγγλου αριστερού μπακ με πιο χαρακτηριστική να ήταν το 2017, μετά από ένα παιχνίδι απέναντι στην Everton (1-1 το τελικό σκορ), κατά το οποίο ο Shaw είχε πολύ καλή απόδοση.

«Ήταν το σώμα του με το μυαλό μου. Ήταν μπροστά μου και έπαιρνα κάθε απόφαση γι’ αυτόν», δήλωσε για τον παίκτη του ο Πορτογάλος.

6
Paul Pogba

marca.com

Το μεγαλύτερο σήριαλ στη μέχρι σήμερα προπονητική καριέρα του Jose Mourinho ήταν αυτό με τον Paul Pogba! Η σχέση των 2 ξεκίνησε ιδανικά στη Manchester United, αλλά γρήγορα το κλίμα στράβωσε.

Μετά από ένα παιχνίδι με την Tottenham στο οποίο οι 2 άντρες είχαν έντονη διαμάχη, ο Mourinho δεν χρησιμοποίησε τον Pogba για 2 μήνες, ενώ λίγο πριν το ξεκίνημα της σεζόν 2018-19 ο Πορτογάλος κατηγόρησε τον Pogba ότι η προσοχή του είναι περισσότερο στα social media.

«Δεν νομίζω το θέμα να είναι να πάρουμε το καλύτερο από αυτόν. Το θέμα είναι αυτός να δώσει το καλύτερο που έχει. Πιστεύω πως το Μουντιάλ είναι το τέλειο περιβάλλον για τον Pogba για να αποδώσει. Γιατί; Επειδή για ένα μήνα είσαι απομονωμένος και μπορείς να σκεφτείς μόνο το ποδόσφαιρο.»

Ακολούθησαν κι άλλες διαφωνίες των δυο, με τον Mourinho να χαρακτηρίζει τον Pogba ως «ιό» για την ομάδα.

Ήξερες πως ο Mourinho διαφώνησε δημόσια με αυτούς τους παίκτες του;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending