fbpx

5 tips για να μην πάρεις κιλά τώρα που είσαι στο σπίτι!

Σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες όλων μας τώρα που είμαστε συνεχώς στο σπίτι είναι πώς να μην πάρουμε κιλά (ή τουλάχιστον πολλά κιλά)!

Είναι λογικό πως καθώς κάθεσαι όλη μέρα στον καναπέ ή στο κρεβάτι σου, σκέφτεσαι δεκάδες φορές να σηκωθείς για να κοιτάξεις τι να φας από το ψυγείο ή το ντουλαπάκι με τις λιχουδιές!

Αν θες να βγεις στην παραλία φέτος και να είσαι όπως ήσουν πριν την καραντίνα, πρόσεξε να μην κάνεις το ψυγείο το δεύτερο σου σπίτι!

Δες, λοιπόν, πώς να μην πάρεις κιλά τις μέρες της καραντίνας!

1
Κάνε υγιεινή διατροφή

pexels.com/Ba Tik

Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται να ακολουθήσεις μια υγιεινή διατροφή αυτές τις μέρες, δεν είναι, φτάνει να προσπαθήσεις.

Δε σου λέμε να μη φας τη σοκολατίτσα σου ή τις σιταροπούλες σου την ώρα που θα δεις τη σειρά σου στο Netflix, αλλά όλα με μέτρο!

Αντί για σιταροπούλες, δοκίμασε να τις αντικαταστήσεις με ένα πιο υγιεινό σνακ, π.χ λίγα δημητριακά ή φρούτα

2
Κάνε και λίγη γυμναστική

pexels.com/theformfitness

Το γεγονός ότι είμαστε σπίτι, δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να κάνουμε λίγη γυμναστική!

Μην ξεχνάς ότι μπορείς να βγεις κι έξω για περπάτημα στον καθαρό αέρα, φτάνει -φυσικά- να στείλεις μήνυμα στο 8998 τον αριθμό 6 και να μην απομακρυνθείς από το σπίτι σου (αν έχεις και σκύλο, ακόμη πιο εύκολο)!

Μια καλή ιδέα θα ήταν να βάλεις μουσική και να βρεις κάποιο βιντεάκι στο YouTube με εύκολες ασκήσεις και να τις ακολουθήσεις. Αυτό μπορείς να το κάνεις 2-3 φορές την εβδομάδα!

3
Απόφυγε το πολύ αλάτι

Προσπάθησε να μειώσεις το αλάτι στα φαγητά σου! Βέβαια, αυτό είναι ένα tip που καλό θα ήταν να ακολουθείς ολόχρονα, αλλά αυτές τις μέρες κρίνεται αναγκαίο (αν θες να παραμείνεις σε «φόρμα»).

Ο λόγος είναι απλός, το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών. Μπορείς να το αντικαταστήσεις με μυρωδικά και μπαχαρικά, έτσι ώστε να δίνεις στα φαγητά σου τη γεύση που χρειάζονται!

4
Λιγούρες stop

recoveryranch.com

Πολλές φορές μπερδεύουμε την πείνα με τις λιγούρες. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλεις να φας μια σοκολάτα ή chips και να θεωρείς ότι αυτή η επιθυμία προκύπτει λόγω πείνας.

Στην πραγματικότητα, όμως, είναι μια απλή λιγούρα που δημιουργείς εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου, επειδή πολύ απλά σκέφτεσαι ότι πρέπει να φας κάτι (επειδή βαρέθηκες ή επειδή δεν έχεις να κάνεις κάτι άλλο).

5
Μείωσε τα fast foods

starsinsider.com/© Shutterstock

Τώρα που έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο, μπορείς να τον αξιοποιήσεις μαγειρεύοντας εύκολες συνταγές που σου προτείνουμε, τόσο για τον εαυτό σου, όσο και για τους αγαπημένους σου.

Τα delivery από fast foods ήταν και θα είναι η εύκολη λύση τις μέρες που αργείς να επιστρέψεις από το πανεπιστήμιο, άλλα μαθήματα, τη δουλειά σου ή άλλες υποχρεώσεις. Αυτές τις μέρες, όμως, μπορείς να τις δεις σαν μια ευκαιρία να ανακαλύψεις ή να εξελίξεις τις μαγειρικές σου ικανότητες!

Μαγείρεψε κάτι πιο υγιεινό και έτσι θα έχεις εσύ τον έλεγχο του τι τρως, ώστε να μη καταλήξεις με 100 κιλά επιπλέον με το τέλος της καραντίνας!

Εσύ ποια συμβουλή θα ακολουθήσεις για να μην πάρεις κιλά;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending