fbpx

5 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να τερματίσεις τη σχέση σου!

Για να είναι μια σχέση επιτυχημένη και υγιής είναι απαραίτητη η προσπάθεια και από τις δύο πλευρές. Ωστόσο, όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα ήθελες είναι ανάγκη να πράξεις ανάλογα, ούτως ώστε να είσαι ευτυχισμένος με τις επιλογές σου!

Εάν βρίσκεσαι σε προβληματισμό όσον αφορά τη σχέση σου και δεν είσαι σίγουρος/η πώς πρέπει να το αντιμετωπίσεις, σου έχω πέντε σημάδια τα οποία -ίσως- να σε βοηθήσουν να κατευθύνεις τη σχέση σου στον σωστό “δρόμο”… Έστω κι αν αυτό σημαίνει χωρισμός.

Δες πιο κάτω ποια είναι τα σημάδια αυτά:

1
Αδιαφορία

adiaforia-sxeseis
zwdiasimera.gr

Τα ζευγάρια είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνούν και να συζητούν μεταξύ τους όταν τους προβληματίζει κάτι. Με τον τρόπο αυτό υπάρχει συνεννόηση και μπορεί ο ένας να μπει στη θέση του άλλου!

Το να υπάρχει ενδιαφέρον και αλληλοκατανόηση μέσα σε μια σχέση είναι το άλφα και το ωμέγα. Αν όμως αυτά τα δύο απουσιάζουν, τότε η σχέση δεν κινείται στα σωστά νήματα…

Σε περίπτωση που ο/η σύντροφός σου δεν έχει θέληση να κατανοήσει τους προβληματισμούς σου, τότε σημαίνει δεν είναι σε θέση να σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένος/η.

2
Δεν υπάρχει ενθουσιασμός

happy-excitement-couple
jaumo.com

Από τη στιγμή που βρίσκεσαι σε μια σχέση, αυτόματα σημαίνει ότι είσαι ενθουσιασμένος/η για τη σχέση αυτή. Είναι πολύ σημαντικό ο/η σύντροφός σου να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βελτιώνεσαι σαν άνθρωπος και να είσαι σε καλή διάθεση όταν βρίσκεσαι μαζί του!

Όταν οργανώνεις έξοδο με το ταίρι σου, πρέπει να μετράς τα λεπτά μέχρι να φτάσει η ώρα που θα συναντηθείτε ή έστω να νιώθεις μια ανυπομονησία! Αν αυτό δεν ισχύει στη δική σου σχέση, πολύ πιθανόν να μην είσαι ικανοποιημένος με αυτά που λαμβάνεις από τον/την σύντροφό σου.

3
Τέρμα τα γλυκά λόγια

couple-talking
lovetoknow.com

Ένα από τα στοιχεία που διατηρούν τη “φλόγα” ανάμεσα στα δύο άτομα είναι ο τρόπος που μιλάει ο ένας στον άλλον. Τα γλυκόλογα και οι χαϊδευτικές ονομασίες, αποτελούν χαρακτηριστικό ότι η σχέση είναι ζωντανή και ακόμη υπάρχει η ανάγκη της τρυφερότητας ανάμεσα στο ζευγάρι.

Βέβαια, αυτό εξαρτάται από τον κάθε χαρακτήρα! Αν όμως σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούνται πλέον, σημαίνει ότι θα πρέπει να το προσέξεις… 

4
Δεν είσαι στις προτεραιότητες

priorities-coffee-couple
pinterest.com

Από τη στιγμή που είσαι ο/η σύντροφος κάποιου, υπό κανονικές συνθήκες, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκεσαι μέσα στις προτεραιότητές του! Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαιτείς να τον/την βλέπεις κάθε μέρα, αλλά πρέπει να βρίσκεσαι τουλάχιστον μέσα στις top 3 προτεραιότητες της λίστας του.

Αν ο/η σύντροφός σου σε αποφεύγει και αρνείται να κάνει μαζί σου διάφορες δραστηριότητες, τότε προφανώς και δεν βρίσκεσαι μέσα στις προτεραιότητές του.   

5
Δεν σε σέβεται

couple-beach-respect-love
freepik.com

Έχεις παρατηρήσει ότι δεν σου μιλάει καλά και σε προσβάλλει; Τότε είναι καιρός να το σκεφτείς πολύ σοβαρά! Όταν αγαπάς το ταίρι σου σημαίνει αυτόματα ότι πρέπει και οφείλεις να τον/τη σέβεσαι!

Ο σεβασμός παίρνει τη μορφή ενός «κανόνα» μέσα σε μια σχέση. Αν δεν υπάρχει, είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει το οτιδήποτε άλλο.

Ο χωρισμός είναι μια δύσκολη κατάσταση που τις περισσότερες φορές το άτομο αποφεύγει να μπαίνει σε αυτή, επειδή φοβάται να νιώσει το αίσθημα της απώλειας! Παρ’ όλα αυτά, μερικές φορές ο χωρισμός είναι η μόνη επιλογή για το καλό και των δύο.

Μήπως παρατήρησες κι εσύ κάποιο σημάδι; Μην ξεχνάς ότι σου αξίζει κάτι που σε κάνει χαρούμενο! ????

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending