fbpx

Μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να απολαύσεις τα πεφταστέρια (Περσείδες) του Αυγούστου!

Μια από τις πιο αγαπημένες στιγμές του καλοκαιριού, κάθε χρόνο (και συγκεκριμένα τον Αυγούστο), αποτελεί η κορύφωση του φαινομένου των Περσείδων, καθώς δίνει την ευκαιρία για αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές κάτω από τον ξάστερο και αξιοθαύμαστο ουρανό!

Δες παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να απολαύσεις τις Περσείδες αυτόν τον μήνα!

in.gr

Σύμφωνα με το 1010Asteroskopeion, η κορύφωση των Περσείδων (γνωστές και ως πεφταστέρια), φέτος θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης 12 Αυγούστου. Οι ιδανικότερες μέρες για παρατήρηση είναι αργά, μετά τα μεσάνυχτα, την Τρίτη και την Τετάρτη, 11 και 12 Αυγούστου!

Σημειώνεται ότι φέτος το φαινόμενο θα μπορεί να παρατηρηθεί πιο εύκολα σε σχέση με την περσινή χρονιά, καθώς οι Περσείδες θα σημειωθούν εννέα μέρες μετά την Πανσέληνο, η οποία ήταν στις 3 του Αυγούστου.

Ο αριθμός των διάττοντων αστέρων ανά ώρα αναμένεται να είναι γύρω στους 100, αλλά μπορεί να μην είναι όλοι ορατοί, λόγω της φωτεινότητας της Σελήνης.

Για να μπορέσεις να απολαύσεις πλήρως το φαινόμενο, σου συστήνουμε να επιλέξεις περιοχές μακριά από το κέντρο της πόλης, στην ύπαιθρο, όπου ο φωτισμός είναι χαμηλός.

Το Αστεροσκοπείο συστήνει στο κοινό να κοιτάξει ψηλά βορειοανατολικά!

zarpanews.gr

Τονίζεται ότι δεν χρειάζεται εξοπλισμός για να παρακολουθήσεις τις Περσείδες, καθώς μπορούν να γίνουν ορατές με γυμνό μάτι!

Άφησε, λοιπόν, το τηλέφωνό σου και συγκεντρώσου στον μαγευτικό Αυγουστιάτικο ουρανό, με τους διάττοντες αστέρες να περνούν γρήγορα σαν βροχή μπροστά στα μάτια σου!

Τέλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κυπριακού Οργανισμού Αστρονομίας, “φέτος, το καλοκαίρι του 2020, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία καθιερωμένη εκδήλωση και ειδικά η εκδήλωση για τις Περσείδες ‘music n stars'”, για να αποφευχθoούν τυχόν φαινόμενα συνωστισμού.

Το μόνο που απομένει είναι να σου ευχηθούμε “καλή θέαση” και μην ξεχάσεις να κάνεις πολλές-πολλές ευχές! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending