Πώς φανταζόμαστε το Πανεπιστήμιο Κύπρου με τα νέα μέτρα για τον COVID -19!

Andreas Haris
Social Media & Community
ucy-covid-19-edition

Μπορεί φέτος για πρώτη φορά οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου να περίμεναν πώς τζιαι πώς την επιστροφή στο Πανεπιστήμιο αλλά… η πρόσφατη ανακοίνωση για τα νέα μέτρα -ίσως- έφερε μια μικρή απογοήτευση σε μερικούς!

Γιατί άλλο είναι ρε παιδί μου να πάεις μάθημα τζιαι να δεις ούλλους σου τους συμφοιτητές τζιαι άλλο να πάεις τζιαι να δεις τους… μισούς!

Τζιαι για να εξηγήσουμε τι εννοούμε, τουλάχιστον για το χειμερινό εξάμηνο οι μισοί φοιτητές θα παρακολουθούν το μάθημα που τις αίθουσες τζιαι οι μισοί… online!

Πώς φανταζόμαστε το Πανεπιστήμιο Κύπρου με τα νέα μέτρα για τον COVID – 19;

1Μάθημα με φραπέ ή με μάσκα;

pexels.com

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τα ακροατήρια. Μισοί που τζιαμέ, μισοί που έσσω! Το χάζι όμως είναι να εν όφκερο το ακροατήριο στα πρωινά μαθηματα, επειδή οι παραπάνω θα βαρκούνται να σηκωθούν να παν μάθημα. Οπότε, ή θα το παρακολουθούν παράλληλα με το 7ο τους όνειρο, είτε εν θα μπουν καν στον κόπο να ανοίξουν το laptop!

Τζιαι μιας τζιαι εν θα έσσιει club φέτος, οι παρέες θα συνάουνται για sleepover παρέα με reality τύπου Big Brother, GNTM (δεν ξέρουμε ακόμα ποιο θα επικρατήσει στις προτιμήσεις). Ε, οπότε θα σηκώνουνται το πρωί τζιαι θα παρακολουθούν παρέα το μάθημα που τη βεράντα με το φραπέ τζιαι τα πόθκια ίσια πάνω.

2Η ουρά στα εστιατόρια:

unsplash.com/

Όσοι φοιτητές είναι “υπόδειγμα” τζιαι θα πααίνουν όποτε πρέπει στο Πανεπιστήμιο, δηλαδή μια με μια, θα πηαίνουν τζιαι στα εστιατόρια να τρώουν. Αν μέσα θα πρέπει να βρίσκονται μόνο 150 άτομα, με απόσταση 2 μέτρων, ήδη θωρώ την ουρά να φτάνει ως το βιβλιοπωλείο!

Μεν σας πω για τα τραπεζάκια που θα πρέπει να διπλασιαστούν για να τους φορούν ούλλους τους “πεινασμένους” τζιαι άμαν βάλεις drone να φκάλει φωτογραφία θα φαίνεται σαν γάμος σε χωράφι!

Η πρότασή μου εμένα είναι να αξιοποιηθεί επιτέλους το roof garden που βρίσκεται σε ένα ΘΕΕ κτίριο (κάπου τζιαμέ κοντά που το ΧΩΔ01) για να έχουμε ούλλοι που ένα τραπεζάκι να κάτσουμε!

3Οι νέες γνωριμίες με “πανδημιακές” ερωτήσεις:

pexels.com

Παραμένουμνε στην κατηγορία των φοιτητών που εν βαρκούνται να πααίνουν Πανεπιστήμιο, τζιαι οι οποίοι θα γνωρίσουν νέο κόσμο!

Το φλερτ πλέον γίνεται παιχνίδι με ερωτήσεις και σχόλια στον διπλανό σου (που πρέπει να απέχει 1 μέτρο) ή στον μπροστινό σου (που επίσης θα απέχει 1 μέτρο) τύπου:

-Μπόρεις να μου δώκεις αντισηπτικό γιατί έλειψεν μου;

-Μπόρεις να μου δώκεις συνδετήρα να καρφιτσώσω την μάσκα μου γιατί εκόπηκεν;

-Ούφφου ρε παιθκιά, έφκηκεν η ψυσσιή μου με τούντη μάσκα!

4Οι χασκιασμένοι καθηγητές:

youtube.com

Οι αγαπημένοι μας καθηγητές, θα βρεθούν στη δύσκολη θέση να επιτελέσουν τον ρόλο της “Μενεγάκη”, τζιαι τι εννοώ με τούτο;

Εννοώ ότι θα πρέπει να έχουν την προσοχή τους τζιαι στους φοιτητές που θα βρίσκονται στο ακροατήριο αλλά τζιαι στην camera που θα μεταδίδει live-streaming, “στους φίλους που μας παρακολουθούν απ’ το σπίτι”.

Οπότε αν δεις τον καθηγητή σου χασκιασμένο τζιαι να μεν ξέρει που να δει, συγχώρα τον (λέμε τώρα)!

5Πάρτις σε υπόστεγα πολυκατοικιών:

larnakaonline.com.cy

Επειδή τα πάρτις με Σάκη, Φουρέιρα, Βρεττό, Αργυρό ανήκουν πια στο παρελθόν, οι φοιτητές εν θα μείνουν με τα σιέρκα σταυρωμένα!

Έτσι, προβλέπουμε πως θα διοργανώνουν που μόνοι τους “welcome parties” στις ταράτσες των πολυκατοικιών τους ή στα υπόστεγα των πάρκιγκ ψήνοντας σούβλα, λουκάνικα, παστουρμάες κλπ.

Λογικά, τες πρώτες θκυο εφτομάδες του Πανεπιστημίου εν θα μπορείς να ρέξεις που την Λάρνακος που την καπνίλα που θα μυρίζει (όπως την Τσικνοπέμπτη ένα πράμα)!

Όπως τζιαι να έσσιει, είμαστε σίουροι πως ανυπομονείς για την επιστροφή στο Πανεπιστήμιο! Καλή αρχή!