fbpx

Το Πανεπιστήμιο Frederick καλωσορίζει τη Μαριλένα Μακρή στη φοιτητική του κοινότητα!

Η πολυβραβευμένη αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου επέλεξε το πρόγραμμα Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού για τις σπουδές της

Το Πανεπιστήμιο Frederick με μεγάλη περηφάνια και τιμή καλωσορίζει στη φοιτητική του κοινότητα την πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας και πολυβραβευμένη αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου Μαριλένα Μακρή.

Η Μαριλένα θα αρχίσει τη φοίτηση της το Χειμερινό Εξάμηνο 2020, που ξεκινά επίσημα στις 28 Σεπτεμβρίου 2020, στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που προσφέρεται στο campus του Πανεπιστημίου Frederick στη Λεμεσό. Το Πανεπιστήμιο πρόσφερε στην αθλήτρια τιμητική πλήρη υποτροφία για όλα τα χρόνια των σπουδών της με βάση τις αξιόλογες επιδόσεις της στον αθλητισμό.

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, κα Νατάσσα Φρειδερίκου, δήλωσε: «Είναι με μεγάλη χαρά που καλωσορίζουμε τη σπουδαία ιστιοπλόο Μαριλένα Μακρή στη φοιτητική και αθλητική κοινότητα του Πανεπιστημίου Frederick και στο πρόγραμμα Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Τόσο το διοικητικό όσο και το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου θα είναι δίπλα της για να τη στηρίξουν και να την καθοδηγήσουν στην πορεία της στο Πανεπιστήμιο ώστε να πετύχει στις σπουδές της και παράλληλα να συνεχίσει να διαπρέπει στον αθλητισμό με όλο και μεγαλύτερες επιτυχίες. Γνωρίζουμε ότι η φετινή χρονιά είναι κρίσιμη για τη Μαριλένα και με περηφάνια θα τη στηρίξουμε στον δρόμο της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες». 

Η Μαριλένα Μακρή είναι αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου. Πριν κλείσει τα 17 της χρόνια κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, αποτελώντας έτσι τη νεαρότερη Κύπρια αθλήτρια που κατάφερε να εξασφαλίσει θέση σε Ολυμπιακούς αγώνες και τη νεότερη αθλήτρια που κέρδισε πρόκριση στην ιστορία τον Ολυμπιακών Αγώνων στο άθλημα της ιστιοπλοΐας, στο οποίο ο μέσος όρος ηλικίας των καταξιωμένων αθλητριών είναι τα 26. Μετά την αναβολή των Ολυμπιακών του 2020, η Μαριλένα ετοιμάζεται εντατικά για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς τον Ιούλιο του 2021 που θα διεξαχθούν στο Τόκυο με στόχο να αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία που θα τη βοηθήσει να υλοποιήσει το όνειρό της που είναι ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2024 στο Παρίσι.

Ανάμεσα στα εντυπωσιακά επιτεύγματά της, είναι η κατάκτηση του Παγκύπριου Πρωταθλήματος 4 φορές εκ των οποίων οι 3 σε συνεχόμενες χρονιές (2018-19-20), η 2η θέση στις γυναίκες και 1η θέση στις U21 και U19 από ομοεθνείς αθλήτριες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2019 και η 1η θέση στις κατηγορίες U21 και U19 στο Αυστραλιανό Πρωτάθλημα το 2020. Στον διεθνή χώρο πέτυχε την 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser Radial U17 το 2018,  στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser Radial U19 και στο Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα Laser 4,7 το 2019. Στην παγκόσμια κατάταξη  (World Sailing ranking list) η 17χρονη Μαριλένα βρίσκεται στην 56η θέση ανάμεσα σε 497 γυναίκες αθλήτριες.

Το Πανεπιστήμιο Frederick συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού μέσα από τα εξιδεικευμένα ακαδημαϊκά προγράμματα που προσφέρει, ενώ στηρίζει εκατοντάδες αθλητές – φοιτητές του μέσα από ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών και υποστηρικτικών υπηρεσιών. Το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού παρέχει στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τη δυνατότητα να αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό.

Παράλληλα εμβαθύνει στον αθλητικό τουρισμό και τον αθλητισμό αναψυχής ενώ παρέχει εξειδίκευση στην προπονητική των αθλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των αθλημάτων θαλάσσης, καθώς επίσης και στον τομέα της υγείας και ευρωστίας του ατόμου.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending