Πλήρεις υποτροφίες Πανεπιστημίου Frederick και Frederick Institute of Technology στη μνήμη του Μιχάλη Φρειδερίκου!

«Έχω πίστη στους νέους». Αυτή ήταν μια από τις αγαπημένες φράσεις του Μιχάλη Φρειδερίκου, ιδρυτή και πρώτου Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Fredrick, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Πάντα πίστευε ότι τους νέους πρέπει να τους εμπιστεύεσαι, διαφορετικά δεν μπορούν ούτε να δημιουργήσουν, ούτε να επιτύχουν, ούτε να σταδιοδρομήσουν.

Η βαθιά του πίστη στην αξία και τη δύναμη της εκπαίδευσης εφαρμοζόταν πάντοτε έμπρακτα, στηρίζοντας οικογένειες με οικονομικές δυσκολίες ώστε να μπορέσουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, και παρέχοντας ευκαιρίες σε χιλιάδες νέους ώστε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Κρατώντας τα λόγια του ιδρυτή τους ως πολύτιμη παρακαταθήκη και συνεχίζοντας το κοινωφελές έργο του, το Πανεπιστήμιο Frederick και το Frederick Institute of Technology αποφάσισαν να προκηρύξουν εις μνήμη του επτά (7) πλήρεις υποτροφίες διδάκτρων με δυνατότητα ανανέωσης για όλη τη διάρκεια της φοίτησης.

Οι υποτροφίες απευθύνονται τόσο σε νεοεισερχόμενους όσο και σε υφιστάμενους φοιτητές οποιουδήποτε προπτυχιακού προγράμματος. Οι υποτροφίες θα δοθούν με βάση οικονομικά, κοινωνικά, αλλά και ακαδημαϊκά κριτήρια.

Πιο συγκεκριμένα, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 θα παραχωρηθούν οι ακόλουθες υποτροφίες:

Πανεπιστήμιο Frederick

  • Δύο (2) πλήρεις υποτροφίες διδάκτρων για νεοεισερχόμενους προπτυχιακούς φοιτητές/φοιτήτριες κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.
  • Δύο (2) πλήρεις υποτροφίες διδάκτρων για νεοεισερχόμενους προπτυχιακούς φοιτητές/φοιτήτριες κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, με καταγωγή την Παλλουριώτισσα, το Καϊμακλί ή την Κυθρέα, τις περιοχές στις οποίες μεγάλωσε ο Μιχάλης Φρειδερίκου και τις οποίες στήριζε καθόλη τη διάρκεια της ζωής του.
  • Δύο (2) πλήρεις υποτροφίες διδάκτρων για υφιστάμενους προπτυχιακούς φοιτητές/φοιτήτριες οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι κατά το Εαρινό Εξάμηνο (Spring Semester) 2020. Η μία εκ των δύο υποτροφιών θα παραχωρηθεί σε φοιτητή/φοιτήτρια εγγεγραμμένο/η στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία, και η άλλη σε φοιτητή/φοιτήτρια εγγεγραμμένο/η στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λεμεσό.

Frederick Institute of Technology (FIT)

  • Μία πλήρη υποτροφία διδάκτρων σε νεοεισερχόμενο φοιτητή/φοιτήτρια κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Frederick ή να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Εισδοχής στο email [email protected] ή στα τηλέφωνα 22394394 (Λευκωσία), 25730975 (Λεμεσός). Οι συμπληρωμένες αιτήσεις μαζί με τα απαιτούμενα πιστοποιητικά/δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 5/10/2020.