Ο CSEO φέρνει ξανά στην Κύπρο τον διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας ActInSpace 2020!

Ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO), φέρνει ξανά στην Κύπρο τον διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας ActInSpace 2020 προσφέροντας στους Κύπριους μια γεύση στο να εργάζονται στον διαστημικό τομέα και να προχωρούν τα έργα τους σε νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Ανακοίνωση του CSEO, αναφέρει ότι στις 13 και 14 Νοεμβρίου, κυπριακές ομάδες θα ανταγωνιστούν με ομάδες σε όλο τον κόσμο για την επίλυση προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο διαστημικός τομέας τόσο στο διάστημα όσο και στη Γη. Το μεγάλο βραβείο θα είναι μια πτήση σε έλλειψη βαρύτητας. Ο διήμερος διαγωνισμός φέρνει μαζί ομάδες από διαφορετικά υπόβαθρα που συνεργάζονται για να λύσουν πραγματικές προκλήσεις και να εφεύρουν μαζί νέες διαστημικές λύσεις.

Οι ομάδες θα σχεδιάσουν, θα δημιουργήσουν πρωτότυπα και θα προσφέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα προτού παρουσιάσουν το αποτέλεσμα ενώπιον μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων. Λόγω της πανδημίας ο διαγωνισμός θα είναι διαδικτυακός.

Συμμετοχές στο www.actinspace.org, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινώνονται στα κοινωνικά δίκτυα του CSEO.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, τον Γαλλικό Οργανισμό Διαστήματος και αναμένεται σε αυτόν να λάβουν μέρος πέραν των 5.000 ατόμων σε περισσότερες από 90 πόλεις και 50 χώρες. Από την ίδρυσή του το 2014, ο διαγωνισμός οδήγησε στη δημιουργία περισσότερων από 45 νεοσύστατων επιχειρήσεων.