fbpx

Αυτές οι 5 συνήθειες θα σου ανεβάσουν την ψυχολογία (ειδικά τώρα στην εξεταστική)!

Είσαι κι εσύ από αυτούς που κάθε χειμώνα δεν μπορείς (ούτε θέλεις) να σηκωθείς απ’ το κρεβάτι; Κλείνεις το ξυπνητήρι και χώνεσαι κάτω από την κουβέρτα σου και πάλι (σε νιώθω)!

Τα μαθήματα τρέχουν, ενώ η εξεταστική σε περιμένει στη γωνιά. Εκεί καταλαβαίνεις ήρθε η στιγμή που πρέπει να σηκωθείς και να «λιώσεις» στο διάβασμα. Μετά από ατελείωτες ώρες προσπάθειας να βρεις θέμα για την εργασία, να καταλάβεις ποια κεφάλαια είναι στην ύλη και ποια όχι, ο εγκέφαλός σου έχει ήδη «καεί».

Η ψυχολογία σου έχει «πέσει στα πατώματα» και δεν έχεις ιδέα πώς θα συνεχίσεις! Αυτό σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα για διάλειμμα… Η ώρα για να κάνεις κάτι για να αλλάξεις την ψυχολογία σου.

Δες, λοιπόν, τι σου προτείνουμε για να ανεβάσεις την ψυχολογία σου:

1
Ασκήσου για 1 ώρα!

pexels.com/Daniel Reche

Κλείσε τον υπολογιστή και βγες έξω. Μιας και τα γυμναστήρια θα είναι πλέον κλειστά (λόγω των νέων μέτρων), το περπάτημα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ασκηθείς. Ο αέρας θα σου κάνει καλό και το μυαλό θα χαλαρώσει, με αποτέλεσμα η ψυχολογία σου να αλλάξει!

Αν ανήκεις στη δική μου κατηγορία (που βαριέμαι το περπάτημα) σου έχω τη λύση. Δημιούργησε τη δική σου playlist με τα αγαπημένα σου τραγούδια, δυνάμωσε ένταση και χόρεψε (μιας και τα clubs είναι κλειστά να η ευκαιρία σου για λίγο χορό).

Αν ασχολήσε κι εσύ με το TikTok προσπάθησε να μάθεις τις viral χορογραφίες που κυκλοφορούν.

2
Μίλα με έναν/μια φίλο/η!

pexels.com/Helena Lopes

Η ψυχολογία σου αλλάζει αυτόματα όταν είσαι με αγαπημένα πρόσωπα, γι’ αυτό βγες με τη παρέα σου και νιώσε καλά. Αν δεν μπορείτε να βγείτε, τότε κάνε ένα video call για να μιλήσετε.

Μέχρι να πείτε τα νέα σας, το μυαλό θα έχει ήδη χαλαρώσει, χωρίς να σκέφτεται το διάβασμα. Μην αναφερθείτε, όμως, στις υποχρεώσεις που έχετε να κάνετε, ίσως προκαλέσει περισσότερο άγχος!

3
Ασχολήσου με το κατοικίδιο σου!

pexels.com/Samson Katt

Υπάρχει καλύτερο διάλειμμα απ’ αυτό;! Το να έχεις κατοικίδιο έχει πολλά πλεονεκτήματα. Σύμφωνα με έρευνες, όσοι περνούν χρόνο με τα κατοικίδια τους νιώθουν πιο χαλαροί και πιο αισιόδοξοι.

Ασχολήσου μαζί του, περιποιήσου το, παίξε, τρέξε, γέλασε και θα δεις πόσο εύκολα θα αλλάξει η διάθεση σου, προσφέροντας ταυτόχρονα τόση χαρά και στο ζωάκι σου!

4
Δες ένα αστείο ή χαλαρωτικό βίντεο!

Προσοχή όχι Netflix γιατί ποτέ δεν ξέρεις σε ποιο επεισόδιο θα σταματήσεις! Τι λες, όμως, για κάποιο βίντεο στο YouTube; Εγώ τα αγαπώ γι’ αυτό και τα προτείνω. Όταν νιώθω ότι έχω κουραστεί και το μυαλό δεν επικοινωνεί, τότε βάζω YouTube, αφού το περιεχόμενο είναι πιο χαλαρό.

Σου προτείνω τους “The Carrot Tards” ή αλλιώς τον Άλεξ και τη Σιλένα. Στο κανάλι τους μπορείς να βρεις τα πάντα, αστεία videos (τύπου vlogs) καθημερινότητας, «περασμένα ξεχασμένα», «οι χειρότεροι πρώην», «τα είδη ανθρώπων στο TikTok», ακόμα και πιο κοινωνικά. Έχουν έναν τρόπο να σε χαλαρώνουν μεταφέροντας σου θετικότητα!

Αν προτιμάς κάτι πιο κωμικό, τότε δες Διονύση Ατζαράκι. Τα videos του είναι κυρίως stand ups με αρκετή δόση χιούμορ και τρέλας. Επίσης, είναι πολύ μικρά σε διάρκεια και αυτό τα κάνει κατάλληλα για ένα μικρό 5-λεπτό διάλειμμα ανάμεσα στο διάβασμα.

5
Πάρε έναν υπνάκο!

pexels.com/Andrea Piacquadio

Ένας γρήγορος ύπνος το μεσημέρι, αυτό που λέμε “power nap”, μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σου και να σου δώσει περισσότερη ενέργεια για περισσότερο και πιο αποδοτικό διάβασμα!

Κλείσε, λοιπόν, τα μάτια σου και εκμεταλλεύσου αυτή την ώρα για να ξεκουράσεις το μυαλό, το σώμα, και κυρίως τα μάτια σου. Μην ξεχάσεις να βάλεις ξυπνητήρι! Ένα μισάωρο με μια ώρα είναι αρκετή για να αλλάξει η διάθεση και μαζί και η ψυχολογία σου.

Εσύ τι από αυτά θα δοκιμάσεις για να ανέβεις ψυχολογικά; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending