fbpx

Κύπρια φοιτήτρια ηχογράφησε το 1ο της τραγούδι μέσα στη ντουλάπα της & μας το παρουσιάζει!

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει τις ζωές όλων μας σε πολύ μεγάλο βαθμό. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι δεν τα βάζουν κάτω τόσο εύκολα και βρίσκουν τον τρόπο να πολεμήσουν για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα!

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η 21χρονη Κύπρια, Νικολέττα Ασσιώτη, η οποία σπούδασε Popular Music κι αποφοίτησε φέτος από το University of Huddersfield της Αγγλίας.

Τι έκανε; Κατάφερε να κυκλοφορήσει το πρώτο της τραγούδι, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συνάντησε λόγω του κορωνοϊού. Μέσα στο διαμέρισμά της, λοιπόν, και συγκεκριμένα μέσα στη ντουλάπα της, ηχογράφησε το τραγούδι “Second Home”.

Δες πιο κάτω όσα μας είπε η ίδια για τον εαυτό και το τραγούδι της:

1
Ποια είναι η Νικολέττα;

Η Νικολέττα ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στη μουσική, μαθαίνοντας φωνητική και κιθάρα. Όπως η ίδια μας ανέφερε, «μεγαλώνοντας, ανακάλυψα την ομορφότερη πτυχή του εαυτού μου, την αγάπη μου για τις τέχνες και ιδιαίτερα τη μουσική.

Το τραγούδι και η μουσική είναι αυτό που ανέκαθεν αγαπούσα, αγαπώ και θα αγαπώ.

Λάτρευα πάντα να καταγράφω κάτω τις σκέψεις μου. Μου άρεσε να γράφω ποιήματα και ακολούθως τους δικούς μου στίχους και τα δικά μου τραγούδια! Κάπως έτσι γνώρισα αξιόλογα άτομα στην πορεία μου που με βοήθησαν να αναπτύξω τις γνώσεις μου και να κάνω βήματα στον χώρο της μουσικής.»

Σε ηλικία 16 χρόνων, η Νικολέττα έλαβε μέρος σε έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό τραγουδιού στο Omega Tv, όπου και κατέκτησε την πρώτη θέση, κερδίζοντας ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, καθώς κι ένα μουσικό συμβόλαιο με γνωστή δισκογραφική εταιρεία στην Ελλάδα, το οποίο, όμως, δεν υπογράφτηκε ποτέ.

«Παίρνοντας σοβαρά την πρόταση που μου έγινε τότε, αποφάσισα τελικά να τελειώσω το σχολείο εδώ στην Κύπρο, καθώς το επόμενο μου βήμα ήταν συνειδητά να φύγω για μουσικές σπουδές στο εξωτερικό.

Έτσι κι έγινε. Πήγα σε μια μικρή πόλη της Αγγλίας, το Huddersfield, για να σπουδάσω Popular Music. Αγάπησα την πόλη και τον κόσμο της. Εκεί γνώρισα κουλτούρες, έκανα καινούριους φίλους κι έγραψα πολλά τραγούδια που θα δημοσιευθούν στην πορεία. Γράφω επίσης μουσική για ταινίες και video games σε συνεργασία με άτομα του χώρου στο εξωτερικό.»

Κάπως έτσι εμπλούτισε, όπως μας εξήγησε, τον εαυτό της, γνωρίζοντας έναν καινούριο κόσμο, δημιουργώντας όμορφες στιγμές και παρακολουθώντας αγαπημένους της καλλιτέχνες.

2
Γιατί το πρώτο της τραγούδι ονομάστηκε “Second Home”;

Το πρώτο της τραγούδι, λοιπόν, κυκλοφόρησε στις 13/11/2020 σε όλες τις πλατφόρμες (Spotify, Youtube, Instagram, Tik Tok, κτλ.) και ονομάζεται “Second Home”. Ένα τραγούδι σε ακούσματα Alternative/Indie, γραμμένο για τα άτομα με τα οποία αισθάνεσαι πραγματικά ο εαυτός σου μαζί τους!

«Είναι τραγούδι που μπορείς να στείλεις σε αγαπημένα σου πρόσωπα, τους ανθρώπους που νιώθεις πολύ κοντά σου.»

«Όλοι χρειαζόμαστε κάποιον να μιλήσουμε, έναν άνθρωπο κοντά σε εμάς, αλλά φοβόμαστε κιόλας να μην τον χάσουμε κάποτε, γιατί πονάει….

Κάποιες φορές, εμείς οι ανθρώποι έχουμε τάσεις φυγής ή ακόμα και την τάση να κρατάμε τις άμυνές μας, σωστά; Όμως, στο τέλος, συνειδητοποιούμε πως αργά ή γρήγορα αυτό που πραγματικά αξίζει κι αυτό που θες είναι να περνάς χρόνο με τους ανθρώπους που τους νιώθεις σαν το δεύτερο σου σπίτι.

Έστω κι αν κάποτε φύγουν, παραμένουν το ‘δεύτερο σου σπίτι’. Γι’ αυτό τόλμα τώρα να μοιραστείς αυτό το τραγούδι με το δικό σου ‘δεύτερο σπίτι’, χωρίς να σκέφτεσαι πολλά – πολλά κι εκδηλώνοντας την απέραντη αγάπη σου ακόμα και σ’ αυτούς που έφυγαν».

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το τραγούδι ηχογραφήθηκε στο δωμάτιό της, στην Αγγλία, λόγω κορωνοϊού, αφού δεν είχε πρόσβαση στα studios. Έτσι τις φωνές του τραγουδιού τις ηχογράφησε μέσα στη ντουλάπα της, την οποία διαμόρφωσε σαν ένα μικρό booth για τις ανάγκες της ηχογράφησης των τραγουδιών της!

«Ελπίζω να το αγαπήσετε κι εσείς, τόσο όσο εγώ! Μείνετε συντονισμένοι γιατί έρχονται κι άλλα projects στην πορεία!»

Πώς σου φαίνεται το τραγούδι; Καλοτάξιδο να ευχηθούμε στη Νικολέττα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending