fbpx

Αυτοί οι 5 λόγοι θα σε πείσουν σίγουρα να κάνεις γυμναστική στο σπίτι!

«Από Δευτέρα θα ξεκινήσω γυμναστική!» Πόσες φόρες το είπες και εσύ… κυρίως κατά τη διάρκεια της καραντίνας;

Αντ’ αυτού, τη Δευτέρα συνεχίζεις να παραγγέλνεις delivery (με τη δικαιολογία «εν τρώω το λουβί ή τα φασόλια»)! Ενώ τη συγκεκριμένη Δευτέρα θυμάσαι (δια μαγείας) πόσο διάβασμα έχεις να κάνεις!

Σύμφωνα με έρευνα που κάναμε, η γυμναστική -η απόκτηση καλής σωματικής κατάστασης- ήταν ανάμεσα στους top 5 στόχους που είχαμε οι περισσότεροι νέοι Κύπριοι για το 2021. Πλέον μπήκαμε στο 2022 και αμφιβάλλω αν τον πετύχαμε. Τι περιμένουμε, όμως, για να ξεκινήσουμε; Ένα ακόμη lockdown (μακριά από εμάς);

Αν δεν είσαι τύπος του γυμναστηρίου, σου παρουσιάζουμε τους λόγους που θα σε κάνουν να ξεκινήσεις γυμναστική στο σπίτι!

Δες τους πιο κάτω:

1
Έχεις ελεύθερο χρόνο

pexels.com/Karolina Grabowska

«Ούφφου εν προλαβαίνω σήμερα, εν έχω χρόνο!» είναι από τις top δικαιολογίες που όλοι μας έχουμε πει για να μην βάλουμε τη γυμναστική στη ζωή μας. Έλα, όμως, που το μοναδικό θετικό που μας προσέφερε η καραντίνα είναι αυτός ο χρόνος που ποτέ δεν είχαμε… ο ελεύθερος χρόνος που έλειπε από την καθημερινότητά μας!

Τώρα, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην γυμναστείς μιας και τις περισσότερες ώρες βρισκόμαστε στο σπίτι. Βρες, λοιπόν, το καλύτερο spot του σπιτιού σου, την ώρα που σε βολεύει, στρώσε το χαλάκι, βάλε μουσική και ξεκίνα!

Μην ξεχάσεις να προσθέσεις στο ημερολόγιο του κινητού σου την ώρα που επέλεξες για να κάνεις γυμναστική. Αυτό θα σε ειδοποιά καθημερινά υπενθυμίζοντάς σου ότι τώρα είναι ώρα για γυμναστική.

2
Μπορείς να πειραματιστείς

Τι εννοώ; Πολλές φορές στο γυμναστήριο δεν έχουμε τον χρόνο ή τα χρήματα για να δοκιμάσουμε ένα άλλο είδος γυμναστικής, π.χ. πιλάτες, yoga, zumba, κλπ, γι’ αυτό και καταλήγουμε να κάνουμε τα ίδια και τα ίδια… αυτά που συνηθίσαμε!

Στο σπίτι, όμως, έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις διάφορα είδη γυμναστικής. Κάνοντας ένα γρήγορο search στο YouTube, μπορείς να βρεις διάφορα videos για οποιοδήποτε είδος γυμναστικής θέλεις να ξεκινήσεις. Βρες τι σου ταιριάζει και πειραματίσου. Προσοχή… δεν είναι καιρός για να τρέχουμε στα νοσοκομεία.

Πάρε τον χρόνο σου. Φτιάξε το δικό σου πρόγραμμα με τις δικές σου ασκήσεις. Ή δοκίμαζε κάτι καινούριο κάθε μέρα. Βρες έναν πιο εναλλακτικό και fun τρόπο άσκησης. Πάρε παράδειγμα το πιο πάνω video!

3
Δεν υπάρχει κανείς για να σε κρίνει

pexels.com/Andrea Piacquadio

Είναι αυτός λόγος για να αρχίσεις γυμναστική στο σπίτι; Ε ναι! Υπάρχουν στιγμές που το μόνο που θέλεις είναι απλά να γυμναστείς και να εκτονωθείς.

Δεν σε ενδιαφέρει ούτε τι κάνει ο άλλος, ούτε τι λέει. Είναι πιθανόν, όμως, να σε κρίνουν για κάτι, είτε για κάποια άσκηση που δεν κατάφερες να ολοκληρώσεις, είτε για τα ρούχα που φοράς.

Στο σπίτι είσαι ελεύθερος/η να κάνεις ότι θέλεις φορώντας ότι θέλεις χωρίς να σε βλέπει κανείς. Γιατί και οι πυτζάμες μας μια χαρά είναι!

4
Δεν μπαίνεις σε έξοδα

pexels.com/cottonbro

Οι μέρες που ζούμε δεν είναι κατάλληλες για έξοδα. Οι περισσότεροι έχουμε στόχο την αποταμίευση χρημάτων. Γι’ αυτό και το γυμναστήριο δεν μπορεί να είναι προτεραιότητα για όλους.

Η γυμναστική στο σπίτι, όμως, είναι η πιο οικονομική λύση, ακόμα και όταν ανοίξουν τα γυμναστήρια! Άσε που δεν θα χάσεις τα λεφτά σου σε περίπτωση που το αφήσεις στη μέση! 😉

5
Δεν έχεις να ανησυχείς για μικρόβια

pexels.com/Gabby K

Το άγχος να μην κολλήσουμε κορωνοϊό δύσκολα θα το ξεπεράσουμε. «Έκαμαν μας με το φο», που λέμε.

Επειδή, λοιπόν, δεν είναι και το πιο πρακτικό πράγμα να είμαστε με ένα αντισηπτικό στο χέρι μόλις ανοίξουν τα γυμναστήρια, τι πιο ασφαλές από το σπίτι μας;! Δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα!

Τι λες; Εσύ θα ξεκινήσεις γυμναστική στο σπίτι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending