fbpx

Καρναβάλια φέτος “γιοκ” κι εμείς νοσταλγούμε αυτές τις 5 μοναδικές καταστάσεις!

Το Καρναβάλι είναι μια μεγάλη λαϊκή γιορτή, η οποία έκανε την εμφάνιση της στην Κύπρο στα τέλη του 19ου αιώνα. Μπορεί να γιορτάζεται σε όλο το νησί, ωστόσο εδώ και αρκετά χρόνια την πρωτιά σ’ αυτόν τον θεσμό έχει η Λεμεσός, λόγω της ιδιαίτερής της ταυτότητας και κουλτούρας.

Τέτοιες μέρες, μικρή και μεγάλη καρναβαλιστές κατακλύζουν στους δρόμους της Λεμεσού και των άλλων πόλεων γεμάτοι κέφι και ζωντάνια! Ωστόσο, φέτος τα καρναβάλια δεν θα πραγματοποιηθούν, λόγω της πανδημίας.

Γι’ αυτό κι εμείς σου μαζέψαμε τις 5 καταστάσεις που θα λείψουν (και θα νοσταλγήσουμε) ΟΛΟΙ και φέτος!

Δες ποιες είναι πιο κάτω:

1
Περιπολικά γεμάτα με αφρούς

alphanews.live

Τοπ 1 μοναδική – “κυπριακή” κατάσταση είναι σίγουρα το «μπουγέλο» που κάμναμε στα αυτοκίνητα της αστυνομίας κάθε φορά που περνούσαν από την παρέλαση!

Ήταν κάτι σαν να βγάζαμε το άχτι μας πάνω τους εκείνη την ώρα με άλλα λόγια… Μπορεί να κρατούσαμε 2-3 αφρούς πάνω μας, κομφετί και σερπαντίνες για να τα ρίχνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια στους καρναβαλιστές, αλλά τελικά αντί να τα ρίχνουμε σ’ αυτούς, “στολίζαμε” τα οχήματα της αστυνομίας.

2
Ξέφρενα party στο κέντρο της Λεμεσού

allaboutlimassol.com

Χορός, γλέντι και άφθονο ποτό είναι κάποια κύρια χαρακτηριστικά που επικρατούν στη Λεμεσό κατά την περίοδο του καρναβαλιού. Η οδός Σαριπόλου, η περιοχή του κάστρου, αλλά και η Μαρίνα της Λεμεσού είναι κάποιες από τις τοποθεσίες που γίνεται Ο ΧΑΜΟΣ από χιλιάδες καρναβαλιζόμενους, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες!

Μπορεί η κάθε πόλη να έχει το δικό της καρναβάλι, ωστόσο εκατοντάδες πολίτες από όλες τις επαρχίες προτιμούν το καρναβάλι της Λεμεσού, με αποτέλεσμα να γίνεται το αδιαχώρητο στους αυτοκινητόδρομους. Όσο και αν δεν το παραδέχονται κάποιοι… “σαν το καρναβάλι της Λεμεσού δεν έσσιει”!

Παρ’ όλα αυτά η Λεμεσός σήμερα μοιάζει με “πόλη φάντασμα”, καθώς δεν θυμίζει καθόλου το mood των καρναβαλιών. Δυστυχώς, η κατάσταση αυτή μας στερεί το δικαίωμα της χαράς και της διασκέδασης, όμως, θα κάνουμε υπομονή για το καλό όλων μας.

3
Σατιρικά άρματα

alithia.com.cy

Καρναβάλια χωρίς σατιρικά άρματα δεν λέει! Γι’ αυτό και κάθε χρόνο στη μεγάλη  παρέλαση υπάρχουν κάποιες μικρές ομάδες πεζών οι οποίοι σατιρίζουν διάφορα θέματα της επικαιρότητας, με τα περισσότερα να είναι για πολιτικά θέματα.

Μπορεί οι παρελάσεις να έχουν απαγορευτεί για φέτος, ωστόσο αν υπήρχε μια πιθανότητα να γινόντουσαν θα είχαν πολλές επιλογές… Από το “This is Cyprus”, μέχρι το “εν να σε πάρει ο δαίμονας” και το “El Diablo” τα οποία θα «έδιναν ρέστα».

4
“Κόντρα” για το ποιο άρμα θα έχει τις περισσότερες συμμετοχές

el.wikipedia.org

Στο καρναβάλι της Λεμεσού συμμετέχουν πάνω από 100 άρματα κάθε χρόνο! Ωστόσο, πάντα θα υπάρχει αυτό το ένα, το οποίο θα ξεπερνά σε συμμετοχές όλα τα υπόλοιπα. Για παράδειγμα, υπήρξαν χρονιές που 1 ή 2 άρματα ξεπερνούσαν τα 1000 άτομα.

Εντούτοις, φέτος δεν θα δούμε να υπάρχει κάποιος ανταγωνισμός στα άρματα με το επικρατέστερο να πλημμυρίζει από καρναβαλιστές τους δρόμους της Λεμεσού (και το feed μας στο Instagram με το hashtag #δενμαςφτανεται)!

5
Parties στα σπίτια

trikifun.gr

Εκτός από τα ξέφρενα party στο κέντρο της Λεμεσού (και των άλλων πόλεων), πολλοί είναι αυτοί που διοργάνωναν καρναβαλίστικα parties και στα σπίτια τους!

Οι περισσότεροι ντυμένοι ως πελλόμασκες εισέρχονταν στα σπίτια των διοργανωτών για άφθονο γλέντι και χορό. Ενώ, γινόταν και διαγωνισμός για την καλύτερη μάσκα.

Αυτή είναι ακόμη μια μοναδική καρναβαλίστικη κατάσταση που θα μας λείψει πολύ από τα φετινά καρναβάλια. Αφού η μόνη μάσκα που θα μας συντροφεύει αυτό το διάστημα είναι… η χειρουργική.

Εσένα ποια κατάσταση νοσταλγείς περισσότερο φέτος;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending