«Κάνω come back, come back στις εξόδους» ή καλύτερα «εγώ θα βγω και θα τα σπάσω, εγώ θα βγω και θα γιορτάσω»! Όπως ήταν αναμενώμενο η διάθεσή μας είναι πιο ανεβασμένη, αφού μας έχουν «ξεκληδώσει» και πάλι (τώρα για πόσο… εν άλλη κουβέντα).
Βέβαια, αυτήν τη φορά οι προϋποθέσεις, για να απολαύσουμε τα ψώνια μας, τον καφέ ή το φαγητό μας, είναι αρκετά διαφορετικές. Πλέον για να περάσουμε την είσοδο θα είναι λες και κάνουμε check-in στο αεροδρόμιο, αφού χωρίς “safe pass” δεν μπορούμε να πάμε -σχεδόν- πουθενά!
Το “safe pass”, λοιπόν θα είναι πλέον κάτι σαν το διαβατήριο μας, γι’ αυτό κι εμείς ρωτήσαμε 5 Κύπριους φοιτητές την άποψή τους γι’ αυτό. Τα άτομα που ρωτήσαμε, λοιπόν, μας είπαν πώς βλέπουν αυτήν την απόφαση της Κυβέρνησης, αλλά -όπως είναι λογικό- ο καθένας μας μπορεί να έχει τη δική του προσωπική γνώμη.
Δες τι μας είπαν 5 Κύπριοι φοιτητές για το “safe pass”:
1Παναγιώτης, φοιτητής Film-making
«Για μένα εν μια πολλά σωστή κίνηση. Με το να υποβάλλεσαι σε rapid test τόσο συχνά, αν δεν έσσιεις αναπτύξει αντισώματα – είτε περνώντας τον κορωνοϊό, είτε βάζοντας το εμβόλιο – το αρνητικό αποτέλεσμα του test εν μια απόδειξη ότι είσαι “covid free”.
Οπόταν για μένα εν πάρα πολλά σημαντικό, γιατί έτσι οι πιθανότητες να μεταφέρω τον ιό και να μολύνω κι άλλα άτομα μειώνονται. Διότι όπως εν θέλω να με κολλήσουν, εν θέλω ούτε εγώ να κολλήσω κάποιον.»
2Κώστας, φοιτητής Προπονητικής
«Λοιπόν, το θεωρώ αντιδημοκρατικό καταρχάς και πιστεύω πως είναι ένα κολπάκι για να αναγκάσουν όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί, αψηφώντας το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που είπε ότι κανένας δεν θα πιεστεί ή θα αναγκαστεί να το κάμει.
Επίσης, θα κάμω πρόβλεψη ότι σε κάποια φάση θα φύγουν και την επιλογή των rapid test 72 ωρών και θα μπορείς να κυκλοφορείς μόνο με το εμβόλιο, παρόλο που ούτε τώρα αρέσκει σε κανένα να του βάλλουν τζιείντο πράμα στη μούττη του κάθε 3 μέρες!»
3Χριστίνα, φοιτήτρια Λογιστικής
«Άλλη μια λάθος κίνηση της Κυβέρνησης! Με τούτο τον τρόπο εν λες τζιαι αναγκάζουν μας ούλλους να πάμε να βάλουμε το εμβόλιο, αλλιώς εν να μας κάμουν τη ζωή μας δύσκολη.
Άσε που τζιαι να μεν μας το επιβάλουν να κάμουμε το εμβόλιο με το ζόρι, εν να έρτει κάποια φάση που εν να βαρεθούμε κάθε 3 μέρες να πηαίννουμε να κάμνουμε rapid test για να κυκλοφορούμε.»
4Στυλιάνα, φοιτήτρια Δημοσιογραφίας
«Για μένα εν πολλά σημαντικό να ξέρω ότι εν έχω εγώ τον ιό, άρα εν θα κολλήσω κάποιον άλλο, όπως επίσης να ξέρω ότι εν έσσιει τζιαι κάποιος φίλος μου, με τον οποίο εν να πάω για ένα καφέ τζιαι να υπάρχει πιθανότητα να με κολλήσει.
Σίουρα εν μου αρέσκει να πηγαίνω κάθε 3 μέρες για τεστ, αλλά δεν διαμαρτύρουμε (προς το παρόν) που τη στιγμή που έτσι εν να κυκλοφορώ πιο άνετα με τους παρέες μου.»
5Joseph, φοιτητής Φαρμακευτικής
«Κοίτα, καταλαβαίνω τι προσπαθούν να κάμουν με το “safe pass”, αλλά θεωρώ τραγική την όλη ιδέα. Δηλαδή είτε εν να εμβολιαστώ σε μια πύλη που ούτε ΚΑΝ δουλεύκει, είτε εν να μου κάμουν τη μούττη μου πηγάδι, είτε εν να κολλήσω.
Αν τα συγκρίνω, εννοείται συμφέρει μου να πάω να κολλήσω τζιαι μετά να γυρίζω “free”. Anw, εγώ πιστεύκω έπρεπε να το ονομάσουν corona-selfie τζιαι να έφκαλλες selfie όταν κολλήσεις ή οταν κάμνεις rapid. Έννεν πιο cool;»
Όπως καταλαβαίνεις οι απόψεις σχετικά με το όλο θέμα ποικίλουν και οφείλουμε να σεβόμαστε την άποψη του καθενός και να του δίνουμε το δικαίωμα να την εκφράσει, χωρίς -φυσικά- να σημαίνει ότι συμφωνούμε κι εμείς με την ίδια άποψη!
Άτε τωρά που εθκιάβασες το άρθρο, σήκου, ντύθου, στολίστου, πήαιννε να κάμεις το τεστ-άκι σου τζιαι καλές βόλτες, με προσοχή πάντα! Υ.Γ: Μεν ξιάσεις τη μάσκα σου!