fbpx

Eurovision: 5+1 τραγούδια της Κύπρου που εντυπωσίασαν και σίγουρα άξιζαν καλύτερη θέση!

Η χώρα μας ξεκίνησε να κάνει ιδιαίτερη αίσθηση με τις συμμετοχές της στην Eurovision τα τελευταία χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το 2018 με την αξέχαστη -σε όλους μας- εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα που έβαλε κυριολεκτικά ”Fuego” στην σκηνή!

Αδιαμφισβήτητα η “Queen-Foureira” άξιζε την πρωτιά, ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που η Κύπρος διαγωνήστικε με πάρα πολύ ωραία τραγούδια, χωρίς να τα πάει και τόσο καλά και θα μπορούσαμε να πούμε πως ίσως η Ευρώπη να μας αδίκησε λιγάκι.

Ας κάνουμε, λοιπόν, ένα σύντομο flashback σε συμμετοχές της χώρας μας που μπορούσαν να πάρουν καλύτερη θέση στον διαγωνισμό και αξίζει αν δεν τις γνωρίζεις… να τις μάθεις! 😉

Δες τις πιο κάτω:

1
«Μόνο η Αγάπη» – Άννα Βίσση 1982

Πάμε αρκετά χρόνια πίσω, στη δεκαετία του ’80, όταν η Άννα Βίσση εκπροσώπησε την Κύπρο (με μαύρο μαλλί και έξαλλο χτένισμα της εποχής) και το τραγούδι «Μόνο η Αγάπη».

Το τραγούδι πήρε την 5η θέση και μιας και έχουν περάσει χρόνια από τότε που ακούστηκε για πρώτη φορά, αξίζει σίγουρα (αν δεν το γνωρίζεις) να το μάθεις ή αν το γνωρίζεις να το θυμηθείς! Πιστεύεις κι εσύ ότι θα μπορούσαμε και καλύτερα;

2
«Άσπρο Μαύρο» – Αλέξια 1987

Θα μείνουμε για λίγο ακόμη στην ίδια δεκαετία, λίγα χρόνια μετά την Άννα Βίσση, το 1987 η Αλέξια κατάφερε να ανεβάσει τη χώρα μας στην 7η θέση!

Αρκετοί Eurofans, μάλιστα, τη βραδιά του τελικού τραγουδούσαν δυνατά «άσπρο-μαύρο, όνειρα κάνω…»! Εεε όχι πείτε μου εσείς αν δεν άξιζε να πάει και λίγο πιο πάνω αυτό το τραγούδι;

3
”SOS” – Έλενα Πατρόκλου 1991

Ώρα να άλλαξουμε δεκαετία και να θυμηθούμε ένα τραγούδι, με ένα από τα ομορφότερα μηνύματα (αν όχι το ομορφότερο) που έστειλε η Κύπρος στον διαγωνισμό!

Το 1991 η Έλενα Πατρόκλου τραγούδησε «εδώ πλανήτης Γη – SOS!» και κατέκτησε την 9η θέση, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε εκατομμύρια ανθρώπους για τον πλανήτη μας που κινδυνεύει.

Αν ένα τραγούδι με παρόμοιο μήνυμα πήγαινε τώρα στην Eurovision σίγουρα θα έμπαινε 5-άδα.

4
“Gimme” – One 2002

Αυτό το τραγούδι -ίσως- το θυμάσαι, αλλά ήξερες από πού; Το ακούμε συχνά, μιας και οι One είναι ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα ever!

Το 2002, λοιπόν, εκπροσώπησαν την Κύπρο στην Eurovision, κατατάσσοντάς μας μάλιστα στην 6η θέση. Ποιος να φανταζόταν τότε, ότι μετά από τόσα χρόνια θα το ακούγαμε ακόμη με το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό;!

Εμείς πάντως -αν μπορούσαμε- θα τους δίναμε όλα τα 12άρια μας για να πάρουν την 1η θέση.

5
”Stronger Every Minute” – Lisa Andreas 2004

Με μια ξεχωριστή μπαλάντα, η Κύπρος κατάφερε να ανέβει για άλλη μια φορά στην 5η θέση, αυτήν τη φορα με τη Lisa Andreas, στην Eurovision του 2004.

Από τις ομορφότερες στιγμές της Κύπρου, λοιπόν, στον διαγωνισμό που αξίζει κάθε Κύπριος να κρατήσει στο μυαλό του. Ακούγοντας το τραγούδι είναι από τις περιπτώσεις που μια φράση ταιριάζει: «Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι»!

6
”Why Angels Cry” – Annet Artani 2006

Το 2006 η Κύπρος διαγωνίστηκε στην Eurovision, πάνω στην ελληνική σκηνή, αφού την προηγούμενη χρονιά η Έλενα Παπαρίζου χάρισε την πρωτιά στην Ελλάδα! Μια από τις κυπριακές συμμετοχές ξεκάθαρα έχουν αδικηθεί στον διαγωνισμό.

Η ερμηνεία της Annet Artani στον ημιτελικό ήταν συγκλονιστική και συγκινητική, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό. Μετά την αδικία αυτή και τον αποκλεισμό της Κύπρου είναι πολύ πιθανόν να «έκλαψαν και οι άγγελοι»!

Εσύ ποιο τραγούδι της Κύπρου πιστεύεις ότι αδικήθηκε στην Eurovision; Γράψε μας στα σχόλια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending