fbpx

Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης: Γίνε εθελοντής. Βάλε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο!

O εθελοντισμός, η αλληλεγγύη και η προσφορά στον συνάνθρωπό μας, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε κοινωνίας. Ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε νέος, έχει κάτι ξεχωριστό να προσφέρει και αποτελεί έναν σημαντικό κρίκο στην κοινωνική αλυσίδα.

Αν είσαι νέος από 18-30 ετών, έχεις την ευκαιρία μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να κάνεις εθελοντισμό στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη.

Πρόσφερε βοήθεια σε ανθρώπους που πλήγηκαν από καταστροφές, σε αιτούντες άσυλο και γίνε ενεργό κομμάτι της προσπάθειας για την αντιμετώπιση διάφορων κοινωνικών προβλημάτων, αλλά και για την πρόληψη φυσικών καταστροφών.

Το πρόγραμμα, που φέρνει κοντά σου ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, είναι εδώ για να ενισχύσει τον εθελοντισμό και την προσφορά, με στόχο τη βελτίωση της κοινωνίας. Όλοι έχουμε έναν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουμε και όλοι μπορούμε να προσφέρουμε, ακόμη και στο ελάχιστο. Με το «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» ενώνουμε δυνάμεις, επιτυγχάνουμε την ισορροπία και ξεπερνάμε τα εμπόδια. Μαζί, είμαστε πιο δυνατοί.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν και ομάδες νέων ή οργανισμοί, προκειμένου να υλοποιήσουν τα δικά τους σχέδια Εθελοντισμού.

Τα σχέδια που υποστηρίζει το «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» διαρκούν από δύο έως δώδεκα μήνες και υλοποιούνται, κατά κανόνα, στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρακολούθησε το βίντεο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύη πιο κάτω:

Μάθε περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείς να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες που προσφέρει το «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» στο https://eusolidaritycorps.onek.org.cy/

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending