Είσαι επαγγελματίας υγείας; Μάθε γιατί να επιλέξεις το MSc Healthcare Management στο CIIM!

Το CIIM ανταποκρινόμενο στις ανάγκες και τις προκλήσεις στον τομέα της υγείας ως συνέπεια της πανδημίας του Covid-19, προσφέρει στο πρόγραμμα MSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, την ενότητα Healthcare Management που ενσωματώνει τα οικονομικά, τη διαχείριση και την πολιτική υγείας στον σχεδιασμό και την παροχή υπηρεσιών υγείας.

To Healthcare Management που αναλύει τα τρέχοντα προβλήματα διαχείρισης της υγείας είναι ιδανικό για επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι θέλουν μια γρήγορη εργαλειοθήκη για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους και να προωθήσουν περαιτέρω την καριέρα τους στον τομέα της υγείας.

Η ενότητα διδάσκεται από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες στη διοίκηση συστημάτων και υπηρεσιών υγείας. Θα ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό τους επαγγελματίες από διαφορετικά υπόβαθρα, όπως: κλινικούς ιατρούς, διευθυντές  και διαχειριστές συστημάτων και υπηρεσιών υγείας και άλλους  ειδικούς σε θέματα υγείας από κυβερνητικούς και διεθνείς οργανισμούς,  από υγειονομικές υπηρεσίες, από ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και από φαρμακευτικές και συμβουλευτικές εταιρείες.

Επιλογές παρακολούθησης της ενότητας Healthcare Management

Οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να λάβουν μέρος σ’ αυτήν την ενότητα μέσω μιας από τις δύο πιο κάτω επιλογές (και οι δύο επιλογές απαιτούν πτυχίο (Bachelor) και επαρκή γνώση της αγγλικής γλώσσας):

  • Επιλογή Α: Υποβολή αίτησης για είσοδο στο MSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στο Healthcare Management. Με την επιτυχή ολοκλήρωση  του προγράμματος εντός 14 μηνών πλήρους φοίτησης ή 18 μηνών μερικής φοίτησης, απονέμεται το  MSc Business Management με εξειδίκευση στη διαχείριση συστημάτων και υπηρεσιών υγείας.
  • Επιλογή Β: Υποβολή αίτησης για συμμετοχή στην ενότητα Healthcare Management ως αυτόνομο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Με την επιτυχή ολοκλήρωση 70 ωρών βραδινών μαθημάτων, εντός δυο μηνών, απονέμεται το Executive Certificate in Healthcare Management μαζί με 15 πιστωτικές μονάδες ECTS , τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν, σε περίπτωση που το επιθυμούν, σε μετέπειτα χρόνο για την ολοκλήρωση του  MSc Business Management με εξειδίκευση στη διαχείριση συστημάτων και υπηρεσιών υγείας.

Τα μαθήματα που παρέχονται

Η ενότητα Healthcare Management παρέχεται με 3 βραδινά μαθήματα. Το κάθε μάθημα διαρκεί 6 έως 8 βράδια.

  • Το πρώτο μάθημα εισάγει στις θεωρίες και τις έννοιες των οικονομικών υγείας, της χρηματοδότησης της υγείας και της λογιστικής υγείας.
  • Το δεύτερο μάθημα καλύπτει λειτουργίες υγειονομικής περίθαλψης και διαχείριση ποιότητας
  • Το τρίτο μάθημα ασχολείται με τη μέτρηση της απόδοσης, και τη βελτίωση των συστημάτων και υπηρεσιών υγείας.

Και τα τρία μαθήματα αναλύουν σε βάθος περιπτώσεις συστημάτων υγείας και διαχείρισης υγειονομικής περίθαλψης και τις απαραίτητες μεθόδους για τη βελτιστοποίηση της κατανομής πόρων και της σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητας στον τομέα της υγείας.

Γιατί να επιλέξω CIIM

Το CIIM είναι το πρωτοπόρο Business School στην Κύπρο (1991-2021),  το οποίο βραβεύεται από το 2015 – και για πέντε συνεχόμενα χρόνια – με 3 Palmes of Εxcellence από τον Eduniversal, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Κατάταξης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με έδρα το Παρίσι.

Πιστοποιημένο από το ΔΙΠΑΕ και με αναγνωρισμένους όλους τους τίτλους σπουδών του από το ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ, το CIIM, αποτελεί την κορυφαία επιλογή σε μεταπτυχιακά προγράμματα ΜΒΑ και MSc σε κλάδους όπως το Ανθρώπινο Δυναμικό, τα Χρηματοοικονομικά, η Πληροφορική, η Διοίκηση Επιχειρήσεων, η Ναυτιλιακή Διοίκηση, και η Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση.


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 77 77 24 46 ή στο www.ciim.ac.cy.

Cyprus International Institute of Management – Change your Future!