fbpx

Τελετή Αποφοίτησης 2020/2021 της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας!

Καθηγήτρια Καραχάνα: «ανακαλύψτε ο κάθε ένας και η κάθε μία για τον εαυτό σας τέσσερα σημεία: τί πραγματικά αγαπάτε να κάνετε, σε τί είστε καλοί, τί χρειάζεται ο κόσμος γύρω σας και τί μπορεί να σας προσφέρει οικονομική ανταμοιβή».

Τιμώντας τις απόφοιτες και τους απόφοιτούς τους και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα κατά της πανδημίας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργάνωσε, την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, την τελετή αποφοίτησης της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, με επίτιμη προσκεκλημένη την Καθηγήτρια Έλενα Καραχάνα από το University of Georgia σε διαδικτυακή σύνδεση.

Κατά τον χαιρετισμό της η Καθηγήτρια Καραχάνα συνεχάρη τους αποφοίτους και τις απόφοιτες της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και τους/τις προέτρεψε να εφαρμόσουν ως γνώμονα στη μελλοντική επαγγελματική τους πορεία την αρχή του Ikigai. Επεξηγώντας την έννοια, τους/τις ενθάρρυνε να ανακαλύψει ο κάθε ένας και η κάθε μία για τον εαυτό του τέσσερα σημεία: τί πραγματικά αγαπάνε να κάνουν, σε τί είναι καλοί, τί χρειάζεται ο κόσμος γύρω τους και τί μπορεί να τους προσφέρει οικονομική ανταμοιβή. Πρόσθεσε ότι, όπως πολύ συχνά συμβαίνει στη ζωή, οι παράμετροι αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και αυτό καθιστά την πορεία του καθενός μας μοναδική και ενδιαφέρουσα. Ολοκλήρωσε με την ευχή οι απόφοιτοι και οι απόφοιτες της Σχολής να επιτύχουν την ολοκλήρωση των στόχων τους.

Στη δική του ομιλία, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, αναφέρθηκε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και εστίασε στις σημαντικές παγκόσμιες κατατάξεις του Πανεπιστημίου, ιδιαίτερα στην πρόσφατη κατάταξή του ανάμεσα στα 1.000 καλύτερα του κόσμου από το Times Higher Education (THE) World University Rankings 2021, καθώς και στα 250-300 καλύτερα νέα πανεπιστήμια του κόσμου από το Times Higher Education Young University Rankings 2021.

Απευθυνόμενος στις απόφοιτες και απόφοιτους, ο Πρύτανης Πουγιούτας ανέφερε: «Zούμε σε μία παγκοσμιοποιημένη κοινωνία της γνώσης. Οι αλλαγές επισυμβαίνουν με επιταχυνόμενους ρυθμούς και η γνώση απαρχαιώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ελπίζω ότι η συνεχής προσήλωσή σας στην αμφισβήτηση των πάντων, στην εισαγωγή καινών δαιμονίων, στον ανασχεδιασμό, στη δημιουργία, στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα, να είναι η πυξίδα σας στον εργασιακό χώρο. Απαντήστε λοιπόν στις σημερινές και αυριανές προκλήσεις, σκεφτείτε ανατρεπτικά, δημιουργικά και καινοτόμα και δώστε το δικό σας στίγμα στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία. Ως απόφοιτοι της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, αναμένεται να είστε εσείς η κινητήρια δύναμη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην αγορά εργασίας».

Η Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, Καθηγήτρια Αγγελική Κοκκινάκη, με τη σειρά της συνεχάρη τις απόφοιτες και τους απόφοιτους για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους, και στάθηκε στη βαρύτητα που έχει το πτυχίο τους το οποίο προσφέρεται από μια Σχολή η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων 400 του κόσμου στον τομέα των Επιχειρήσεων και των Οικονομικών και είναι πρώτη σε Κύπρο και Ελλάδα, σύμφωνα με το Times Higher Education World University Rankings by Subject 2021. Τόνισε ότι η Σχολή θα συνεχίσει να προσφέρει ποιοτικά προγράμματα σπουδών ανακοινώνοντας ότι το πρωτοποριακό σε παγκόσμιο επίπεδο MSc in Blockchain and Digital Currency θα προσφέρεται πλέον και δια ζώσης από το Φθινοπωρινό Ακαδημαϊκό Εξάμηνο 2021. Ευχαρίστησε τους συναδέλφους καθηγητές για το διακεκριμένο και πολυβραβευμένο έργο τους και την συνεισφορά τους στη διασύνδεση της παραγόμενης γνώσης με τον επιχειρηματικό κόσμο σε διεθνές επίπεδο. Η Κοσμήτορας Κοκκινάκη προέτρεψε επίσης τους αποφοίτους και τις απόφοιτες να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, πέρα από τον εργασιακό τους χώρο και στην καθημερινότητά τους, για να αποφύγουν στερεότυπα, στρεβλώσεις και αρνήσεις και να αναδειχθούν σε άξια μέλη της κοινωνίας και σε ενεργούς πολίτες.

Η τελετή αποφοίτησης ολοκληρώθηκε με την επικύρωση των τίτλων σπουδών από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου και τον Ανώτερο Αντιπρύτανη, Καθηγητή Κωνσταντίνο Φελλά.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending