fbpx

MAKERsHOUSE RESIDENCY 2021!

Το πρόγραμμα φιλοξενίας MAKERsHOUSE του Youth Makerspace Larnaka, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, επανέρχεται για 3η συνεχόμενη χρονιά με στόχο να ενισχύσει τη δημιουργία και την έρευνα μέσω σύγχρονων τεχνολογιών.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας, προσφέρει ευκαιρίες ενδυνάμωσης της παραγωγικής διαδικασίας μεταξύ δημιουργών και οργανισμών/φορέων στήριξης των καινοτόμων ιδεών τους. Αξιόλογο μέρος του προγράμματος αποτελεί, επίσης, η δημόσια ατομική παρουσίαση και ανάδειξη του έργου το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο της φιλοξενίας.

Μείνετε συντονισμένοι για ουσιαστικούς διαλόγους με τους δημιουργούς, οι οποίοι καλούνται να κινητοποιηθούν για την αυτοοργάνωση και προώθηση των ιδεών τους.

Για το 2021, οι MAKERsHOUSE residents είναι, οι:

Μιχάλης Χαραλάμπους, Εικαστικός Καλλιτέχνης

«Πρόκειται να επανεξετάσω τα όρια μεταξύ φυσικού και ψηφιακού περιβάλλοντος, καθώς και προβληματικές πρακτικές που έχουν τις ρίζες τους στην ανθρώπινη ιστορία. Πάνω σε αυτή την αφήγηση, θα δημιουργήσω μια εικαστική εγκατάσταση η οποία θα αποτελείται από εκτυπωμένες ψηφιακές φωτογραφίες, κεραμικά έργα και κομμάτια από 3D Prints».

Άρτεμις Ευλογημένου, Φωτογράφος / Κινηματογραφίστρια

«Ο σκοπός μου με αυτό το έργο, είναι να επανεξεταστούν παλιές συνήθειες και παραδόσεις και να δημιουργηθεί μια γέφυρα μεταξύ του κόσμου της επιστήμης και του αποκρυφισμού, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για απλά 2 διαφορετικές γλώσσες από διαφορετικές εποχές, και πως η κάθε μια, με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο, προσπαθεί να εξηγήσει πώς λειτουργεί το σώμα μας και ο κόσμος γύρω μας».

Μιχάλης Γιωργαλλάς, Μηχανολόγος Μηχανικός & Νικόλας Αναστασίου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός / Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

«Στόχος αυτής της έξυπνης συσκευής, είναι να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της καλλιέργειας στη φύση και στην αστική ζωή μας, κάνοντας παράλληλα τη διαδικασία καλλιέργειας ευχάριστη και όσο το δυνατόν πιο απλή. Φανταστείτε να μπορείτε να καλλιεργείτε μια σειρά από διάφορα φρούτα, λαχανικά και βότανα στο σπίτι σας, 365 μέρες το χρόνο, με ελάχιστο κόπο φροντίδας και προσπάθειας και με αμελητέα κατανάλωση νερού. Αυτό είναι που κάνει το Έξυπνο Σύστημα Θερμοκηπίου για κάθε σπίτι (Smart Garden House)». 

Μάθε περισσότερα: https://makerspace.onek.org.cy/makershouse-2021/

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending