Η «βαρκούα του Θαλή» μετατράπηκε σε… βιβλιοθήκη στο χωριό Βορόκληνη!

StudentLife Chief Editor
facebook.com/voroklini

Πώς θα σου φαινόταν να έχεις μια βάρκα δίπλα από το γραφείο σου, στο φοιτητικό σου διαμέρισμα; Σίγουρα θα ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό!

Όπως πολύ ξεχωριστή, έξυπνη και πρωτότυπη ήταν και η ιδέα του Κοινοτικού Συμβουλίου και της Κοινοτικής Βιβλιοθήκης Βορόκληνης σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, να μετατρέψουν μια βάρκα (πού ξέρεις μπορεί να είναι αυτή του Θαλή από το Κάμπινγκ, που πήγε για ανακύκλωση)… σε βιβλιοθήκη! 😉

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης, «στην περίοδο που διανύουμε, όπου το άγχος και οι σκέψεις μπορούν εύκολα να μας καταβάλουν, τα βιβλία γίνονται ακόμη πιο πολύτιμα, αφού μας χαρίζουν έναν εύκολο τρόπο “απόδρασης”, έτσι οι προαναφερθείσες Αρμόδιες Αρχές, πήραν την πρωτοβουλία δημιουργίας ανοιχτής δανειστικής βιβλιοθήκης στην ειδυλλιακή παραλία των Γιαννάδων!»

facebook.com/voroklini

Αν είσαι από τους τύπους που διαβάζουν στην παραλία, τότε δεν χρειάζεται να πάρεις μαζί σου βιβλίο, αφού πριν τη βουτιά σου, θα μπορείς να δανειστείς κάποιο από τη βιβλιοθήκη-βάρκα.

Υπάρχει μια μεγάλη συλλογή από αξιόλογα -κυρίως λογοτεχνικά- βιβλία, μεταφρασμένα στην ελληνική, αγγλική και ρωσική γλώσσα. Παρ’ όλα αυτά, εσύ και κάθε άλλος αναγνώστης μπορείς να τοποθετήσεις στα ράφια και δικά σου βιβλία (ίσως αυτά που δεν χρειάζεσαι πια) και να τα αντικαταστήσεις με άλλα – εντελώς δωρεάν.

«Με μια απλή κίνηση, μπορούμε όλοι να ανταλλάξουμε γρήγορα ιστορίες, ιδέες και πληροφορίες

«Ας ευχηθούμε να είναι καλοτάξιδη» αναφέρει καταληκτικά η ανάρτηση. Το ίδιο ευχόμαστε κι εμείς!