fbpx

Η Tickmill λανσάρει τον πρώτο διαγωνισμό για επιστήμονες δεδομένων της Κύπρου!

Τα τελευταία χρόνια, οι επενδυτές αλγοριθμικές συναλλαγές αποτελούν μεγάλο κομμάτι των πελατών της Tickmill.

Η σημασία της μηχανικής μάθησης και της επιστήμης των δεδομένων ολοένα αυξάνεται στις συναλλαγές, γι’ αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά σε αυτό τον χώρο διοργανώνοντας έναν διαγωνισμό μηχανικής μάθησης για την κυπριακή ακαδημαϊκή κοινότητα. Ενώ εκτιμούμε την ευκαιρία που έχουμε να υποστηρίξουμε την τοπική ακαδημαϊκή κοινότητα, πιστεύουμε επίσης ότι είναι σημαντικό να παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή αυτού του συναρπαστικού τομέα για να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο όπου ζουν πολλοί από τους πελάτες μας καθημερινά, επιτυγχάνοντας έτσι την καλύτερη εξυπηρέτησή τους συνολικά.

Ο διαγωνισμός επικεντρώνεται σε φοιτητές εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας, βοηθώντας τους να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στη μηχανική μάθηση. Έχουμε θέσει στους φοιτητές μια εργασία να προβλέψουν την αξία ενός χρηματοοικονομικού περιουσιακού στοιχείου χρησιμοποιώντας μια χρονοσειρά χρηματοοικονομικών δεδομένων σε συνδυασμό με διάφορα χαρακτηριστικά που παρέχονται από την ομάδα Quant μας.

Τελικά, θα αξιολογήσουμε τις εργασίες των φοιτητών σε αντιπαράθεση με την βασική αλήθεια που έχει αναπτυχθεί στην εταιρεία μας από τους ειδικούς μας. Έπειτα, θα απονείμουμε πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο στους φοιτητές που έχουν τα πλησιέστερα αποτελέσματα.

Βραβεύουμε την πρώτη θέση με ένα έπαθλο 5.000 EUR, με 3.000 EUR και 2.000 EUR για τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο επικεφαλής μας στην Ποσοτική Έρευνα, Χαρίτων Χρήστου, εξήγησε το σκεπτικό πίσω από τον διαγωνισμό, δηλώνοντας ότι «ο διαγωνισμός πρόβλεψης της Tickmill προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους φοιτητές, επιτρέποντάς τους να πειραματιστούν με δεδομένα χρηματοοικονομικών χρονοσειρών από τον πραγματικό κόσμο. Θα δώσει σε φοιτητές που σκέφτονται μια καριέρα στην ποσοτική ανάλυση με μεσίτη, γνώσεις πάνω σε κάποια από τα θέματα που προσπαθούμε να λύσουμε ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πελάτες μας».

Συνεπώς είναι σημαντικό για εμάς να αρχίσουμε να αναπτύσσουμε μια βαθύτερη σχέση με τη νεότερη γενιά στην Κύπρο και να την ενθαρρύνουμε να εξετάσει τη σταδιοδρομία στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, όπου η τεχνολογία και τα δεδομένα είναι στην πρώτη γραμμή.

Ο Χαρίτων εξήγησε επίσης ότι «ως ομάδα θέλαμε να ξεκινήσουμε αυτό το είδος διαγωνισμού εδώ και πολύ καιρό. Μας επιτρέπει να εντοπίσουμε μελλοντικά ταλέντα στον τομέα της επιστήμης δεδομένων. Οι φοιτητές μπορούν να εφαρμόσουν μοντέλα μηχανικής μάθησης τελευταίας τεχνολογίας για να προβλέψουν την αγορά. Αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα καθήκοντα στη Μηχανική Μάθηση».

Καταλήγοντας, είπε ότι ένα από τα κύρια οφέλη τόσο για τους φοιτητές όσο και για την ακαδημαϊκή κοινότητα συνολικά είναι ότι «οι φοιτητές εκτίθενται στην επίλυση προβλημάτων δεδομένων του πραγματικού κόσμου και έχουν πρόσβαση σε προηγουμένως απρόσιτα αλλά ρεαλιστικά χρηματοοικονομικά δεδομένα. Θα επιτρέψει επίσης στους φοιτητές να χρησιμοποιήσουν τις εκτεταμένες γνώσεις τους παρέχοντας παράλληλα σύγκριση των δεξιοτήτων τους με φοιτητές από άλλα πανεπιστήμια. Συνολικά, τα πανεπιστήμια θα είναι σε θέση να συγκρίνουν τους φοιτητές τους και να αναπτύξουν μια στενή σχέση με έναν μεγάλο χρηματιστή για να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας. Είναι μια εξαιρετικά συναρπαστική στιγμή να είσαι φοιτητής μηχανικής μάθησης στην Κύπρο!»

Μάθετε περισσότερα για το διαγωνισμό και τους όρους και τις προϋποθέσεις του κάνοντας κλικ εδώ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending