fbpx

Νέες πανεπιστημιακές κατατάξεις THE: Πόσο ελκυστική είναι η Κύπρος ως φοιτητικός προορισμός!

Το επίπεδο εκπαίδευσης στην Κύπρο, τα τελευταία χρόνια, έχει ανέβει σημαντικά, με αποτέλεσμα η χώρα μας να θεωρείται ένας ελκυστικός πανεπιστημιακός προορισμός, με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που προσφέρουν υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή ποιότητα και ολοκληρωμένη φοιτητική εμπειρία και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από άλλους, κατεξοχήν πανεπιστημιακούς προορισμούς, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Ελλάδα κ.α.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, για παράδειγμα, είναι ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στην Κύπρο, αλλά και στον κόσμο, όπως επιβεβαιώνουν περίτρανα τα τελευταία αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης του Times Higher Education (THE) World University Rankings 2022!

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συνεχίζει την ανοδική του πορεία και φέτος κατατάσσεται ανάμεσα στα 601-800 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Ενώ, αντίστοιχα, τοποθετείται ανάμεσα στα 250 καλύτερα πανεπιστήμια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έκτο μαζί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη λίστα των καλύτερων πανεπιστημίων της Κύπρου και της Ελλάδας, ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο την ελκυστικότητα της χώρας ως φοιτητικός προορισμός!

Δες τις νέες διακρίσεις του UNIC που αποτελούν τρανή απόδειξη για την ελκυστικότητα της Κύπρου:

1
Ανάμεσα στα 601-800 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί ένα από τα 3 κυπριακά πανεπιστήμια και το μόνο ιδιωτικό που συγκαταλέγεται σε κύρια παγκόσμια κατάταξη! Σημειώνεται ότι η κατάταξη THE World University Rankings αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο (από σύνολο 25,000 πανεπιστημίων που λειτουργούν παγκοσμίως)!

Συγκεκριμένα, το UNIC έχει μια σταθερά ανοδική πορεία, αφού φέτος κατατάσσεται ανάμεσα στα 601-800 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Σημαντική άνοδος, αφού στην αντίστοιχη κατάταξη το 2021 βρισκόταν ανάμεσα στα 801-1000 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

«Το Πανεπιστήμιο έχει ενισχύσει τη θέση του ως ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο σε διεθνές επίπεδο, συμβαδίζοντας με άλλα υψηλού κύρους πανεπιστήμια απ’ όλη την υφήλιο», σημειώνει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, σχολιάζοντας τη διάκριση.

2
#1 σε Κύπρο & Ελλάδα στον τομέα Επιχειρήσεων και Οικονομικών

Τα τελευταία αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης του Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2022 ενισχύουν τη θέση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διεθνώς στον τομέα των Επιχειρήσεων και των Οικονομικών, όπου κατατάσσεται μεταξύ των 201-250 καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως.

Αυτή η κατάταξη τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως το #1 πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα και #47 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σ’ αυτό τον τομέα!

«Αυτή η επιτυχία αποτελεί τεράστια τιμή για τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και το Πανεπιστήμιο γενικότερα και -δικαίως- αντανακλά την υψηλής ποιότητας απόδοση της Σχολής στην εκπαίδευση, την έρευνα και τη συνεισφορά στην κοινωνία. Αντανακλά επίσης την αριστεία του διεθνώς αναγνωρισμένου διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού, σε αυτόν τον σημαντικό τομέα», αναφέρει ο Πρύτανης Πουγιούτας.

3
#2 σε Κύπρο &  Ελλάδα στον Τομέα της Εκπαίδευσης

Σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2022, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται επίσης μεταξύ των 201-250 καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο και στον τομέα της Εκπαίδευσης!

Έτσι, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας γίνεται το #2 πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα και τοποθετείται ως το #40 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον συγκεκριμένο τομέα.

«Το Πανεπιστήμιό μας έχει καταταχθεί ως ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο και στον τομέα της Εκπαίδευσης, ανάμεσα σε αντίστοιχα πολύ αξιόλογα πανεπιστήμια στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο. Αυτή η διάκριση αποτελεί μεγάλη τιμή για τη Σχολή Επιστημών Αγωγής και για το Πανεπιστήμιό μας και αντικατοπτρίζει επάξια την υψηλής ποιότητας επίδοση της Σχολής στη διδασκαλία και τη μάθηση, την έρευνα και τη συμβολή στην κοινωνία, καθώς και την αριστεία του διεθνώς αναγνωρισμένου διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού μας», σημειώνει ο Πρύτανης.

4
Στη θέση #122 στη λίστα των Χωρών με Αναδυόμενες Οικονομίες

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται επίσης στη θέση 122 ανάμεσα στα πανεπιστήμια των χωρών ή περιοχών που ταξινομούνται από τον Όμιλο FTSE του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου ως αναδυόμενες οικονομίες.

Η άνοδος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ανάμεσα στα καλύτερα 130 πανεπιστήμια σ’ αυτήν την κατηγορία, είναι ενδεικτική της γενικότερης ανόδου του Πανεπιστημίου στις σημαντικότερες παγκόσμιες πανεπιστημιακές κατατάξεις!

«Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά αν λάβουμε υπόψη πως μόνο τα μισά από τα πανεπιστήμια που κατατάχθηκαν πέρυσι κατάφεραν να βελτιώσουν ή να διατηρήσουν τις θέσεις τους στην κατάταξη του 2022, ενώ ο ανταγωνισμός αυξήθηκε λόγω της προσθήκης περίπου 100 νέων πανεπιστημίων», σημείωσε για την εν λόγω επιτυχία ο Καθηγητής Δημήτρης Δρικάκης, Αντιπρόεδρος Διεθνών Συνεργασιών.

5
Άλλες σημαντικές διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Πέραν από τις πιο πάνω -πολύ σημαντικές- διακρίσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, οι φετινές θεματικές κατατάξεις του Times Higher Education αναγνώρισαν τη δυναμική του Πανεπιστημίου και σε άλλους τομείς. Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάχθηκε:

• ανάμεσα στα κορυφαία 251-300 «Νέα» πανεπιστήμια παγκοσμίως, τα οποία έχουν λιγότερα από 50 χρόνια λειτουργίας (THE Young University Rankings)
• στη 32η θέση παγκοσμίως στη σημαντικότατη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης (THE Impact Rankings 2021).

Εσύ γνώριζες όλες αυτές τις σημαντικές διακρίσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending