5 πράγματα που θα καταλάβεις ΜΟΝΟ εσύ που λατρεύεις τα Χριστούγεννα!

Freepik.com

Ο κόσμος τα Χριστούγεννα δείχνει πιο χαρούμενος, η ατμόσφαιρα είναι πιο ζεστή και οι συγκεκριμένες μέρες για ‘σένα είναι κάτι παραπάνω από απλές… γιορτές. Είναι τρόπος ζωής!

Αν κι εσύ ανυπομονείς κάθε χρόνο για αυτήν τη γιορτή λοιπόν, τότε σίγουρα τα πιο κάτω πράγματα μπορείς να τα καταλάβεις ΜΟΝΟ εσύ και όσοι λατρεύουμε τα Χριστούγεννα!

Δες τα πιο κάτω:

1Η αντίστροφη μέτρηση

Freepik.com

Η αντίστροφη μέτρηση για ‘σένα που λατρεύεις τις γιορτές δεν ξεκινάει σε καμία των περιπτώσεων με το που μπει ο Δεκέμβρης. Η αντίστροφη μέτρηση για ‘σένα παίρνει μπρος από πολύ – πολύ νωρίς!

Με το που τελειώσει ο Σεπτέμβρης και αρχίζει να μπαίνει σιγά – σιγά ο Οκτώβρης περιμένεις τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν, δηλαδή τα επόμενα Χριστούγεννα. Σίγουρα επειδή ανυπομονείς τόσο… μετράς τις μέρες αντίστροφα, είτε από εφαρμογή που έχεις κατεβάσει στο κινητό σου, είτε από ημερολόγιο!

2Στόλισμα

Freepik.com

Αρχές του Νιόμβρη φτάνει για ‘σένα -επιτέλους- η “ιερή” στιγμή του στολίσματος (εννοείται αρκετά νωρίτερα από τον υπόλοιπο κόσμο)… Το στόλισμα για ‘σένα αποτελεί κάτι σαν ιεροτελεστία, αφού κατά τη διάρκεια του απαγορεύεται να βλέπει κανείς τηλεόραση, να μιλάει στο τηλέφωνο, να μαγειρεύει, να σιδερώνει ή να κάνει οτιδήποτε άλλο.

Το μόνο που επιτρέπεται είναι να ακούγεται στη δια πασόν το “All I want for Christmas is you” κι από εκεί και πέρα όποιος βρίσκεται στο σπίτι πρέπει να βοηθάει με το στόλισμα! Και εννοείται… δεν στολίζεις μόνο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά κάθε γωνιά του σπιτιού, της αυλής, του αυτοκινήτου, κλπ!

3Shopping therapy

Freepik.com

Τα ψώνια την περίοδο των Χριστουγέννων αποκτούν μια πιο ιδιαίτερη σημασία, πιο πνευματική. Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος που θέλεις να ψωνίσεις για κάθε κοντινό σου πρόσωπο, αλλά και για τον εαυτό σου για να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου, ώστε να σε βρει ανανεωμένο/η ο καινούριος χρόνος.

Εννοείται πως κι εσύ με τη σειρά σου, περιμένεις να σου κάνουν κάποιο μικρό, συμβολικό δωράκι. Και αυτό που σε ενθουσιάζει τόσο δεν είναι το ίδιο το δώρο, αλλά όλη αυτή η διαδικασία να περιμένεις και ανυπομονείς για κάτι, να το ξετυλίξεις, χωρίς να έχεις την παραμικρή ιδέα για τι είναι!

4Η μυρωδιά των μπισκότων

Freepik.com

Η μυρωδιά που αφήνουν τα γιορτινά εδέσματα και -ειδικά- τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες είναι το καλύτερο σου!

Λένε ότι με την όσφρηση μπορεί να ξυπνήσουν οι πιο δυνατές αναμνήσεις. Έτσι κι αυτή η πανέμορφη μυρωδιά που αφήνουν τα σπιτικά μπισκότα δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Γι’ αυτό φροντίζεις ο χώρος σου να μυρίζει “Χριστούγεννα” όσο πιο σύντομα γίνεται και για όσο περισσότερο μπορείς.

5Νιώθεις πάλι παιδί

Freepik.com

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή του χρόνου που τα πάντα σε κάνουν να νιώθεις και πάλι παιδί!

Επιτέλους τα πανεπιστήμια κλείνουν, παίρνεις άδεια από τη δουλειά και έτσι κάθεσαι στο στολισμένο σου σπιτάκι και το απολαμβάνεις! Είναι η ευκαιρία σου να ξεκουραστείς και να βρεθείς ξανά με την οικογένεια και τους φίλους σου (αφού με την ρουτίνα ίσως δεν σας δινόταν η ευκαιρία), όπως ακριβώς όταν ήσουν παιδί.

Γράψε μας σε σχόλιο αν λατρεύεις τα Χριστούγεννα και αν ταυτίστηκες με τα πιο πάνω! 😉