fbpx

Εσύ θα πούλαγες το «πρόσωπό» σου για να το κάνουν ρομπότ και να πάρεις $200.000;

Η εταιρεία Promobot κατασκευάζει αυτόνομα ρομπότ και όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, «αναπτύσσει τεχνολογίες στο πεδίο της αναγνώρισης προσώπου και φωνής, στην αυτόνομη πλοήγηση, την τεχνητή νοημοσύνη και άλλα πεδία της ρομποτικής», ενώ συμπληρώνει ότι από το 2019, παράγει και παρέχει ανθρωποειδή ρομπότ στην αγορά (#wow)!

Η συγκεκριμένη εταρεία, λοιπόν, πρόσφατα ανακοίνωσε πως αναζητά ένα «ευγενές και φιλικό» ανθρώπινο πρόσωπο για το νέο της πρότζεκτ… Ποιο είναι αυτό; Ένα ανθρωποειδές ρομπότ που θα εργάζεται σε ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και άλλα πολυσύχναστα μέρη!

lifo.gr

Ο άνθρωπος που θα επιλεγεί για να δανείσει επ’ αόριστον το πρόσωπό του στο ρομπότ που μελλοντικά θα κάνει τη βόλτα του στα mall ή (και) σε άλλους χώρους εστίασης και καταστήματα, θα λάβει την αμοιβή των $200.000.

Ναι εντυπωσιακό το πόσο της αμοιβής, ωστόσο αυτό το άτομο θα πρέπει να κάνει και κάτι ακόμα

lifo.gr

Η Promobot σκανάρει το πρόσωπό και το σώμα του, δημιουργώντας ένα τρισδιάστατο μοντέλο, η εξωτερική εμφάνιση θα πρέπει να συνοδευτεί από τη φωνή του και θα του ζητηθεί να διαβάσει μία σειρά από φράσεις και προτάσεις.

Κι επειδή -λογικά- θα αναρωτιέσαι που είναι η δυσκολία, σημείωσε κι αυτό… Η χρονική διάρκεια αυτής της διαδικασίας θα είναι τουλάχιστον 100 ώρες!

lifo.gr

Αν ακόμη εξακολουθείς να πιστεύεις πως αξίζει τον κόπο, μιας και τα λεφτά είναι πολλά, θα πρέπει να λάβεις επίσης υπόψη σου ότι αν έχεις κινητό με αναγνώριση προσώπου, τότε το smartphone σου θα ξεκλειδώνει από αμέτρητα ανθρωποειδή ρομπότ σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Εσύ θα πούλαγες τα αιώνια πνευματικά δικαιώματα του προσώπου σου σε αυτήν την εταιρεία;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending