fbpx

Βρήκαμε 5 χωριά στην Κύπρο… ιδανικά για να κάνεις χειμερινές διακοπές στο βουνό!

Τι καλύτερο από διακοπές σε ένα όμορφο, cozy και ταυτόχρονα παραδοσιακό σπιτάκι στο βουνό… με τζάκι, ζεστή σοκολάτα και την παρέα ή το ταίρι σου για συντροφιά αυτές τις κρύες μέρες του χειμώνα;

Εμείς σου βρήκαμε τους 5 καλύτερους προορισμούς για χειμερινές διακοπές σε χωριά της Κύπρου στο βουνό, που αν πας… σίγουρα θα σου μείνουν αξέχαστα!

Δες τα 5 χωριά που σου προτείνουμε για να πας τώρα που χειμωνιάζει:

1
Καλοπαναγιώτης

in-cyprus.philenews.com

Ο Καλοπαναγιώτης δεν θα μπορούσε να λείπει από τους “must” χειμερινούς προορισμούς, καθώς η απερίγραπτη θέα, τα όμορφα πέτρινα δρομάκια και τα μικρά αλλά συνάμα ξεχωριστά ξύλινα σπιτάκια συνάδουν στο να αποτελεί ένα από τα ομορφότερα χειμερινά χωριά της Κύπρου!

Μην ξεχάσεις να απολαύσεις την εξαιρετική θέα, πίνοντας το ποτό σου στο Casale Panayiotis Traditional Village Hotel and Spa και να αναίβεις με τον διάφανο ανελκυστήρα που διαθέτει το χωριό, ώστε να απαθανατίσεις με πανοραμικό τρόπο το υπέροχο αυτό χωριό και γιατί όχι να εμπλουτίσεις το Instagram σου με όμορφες φωτογραφίες.

2
Λεύκαρα

cyprusalive.com

Τα όμορφο χωριό Λεύκαρα αποτελεί σίγουρα ένα εξαιρετικό χειμερινό προορισμό για διακοπές για ‘σένα που θες να περάσεις όμορφα και ζεστά τις κρύες μέρες του χειμώνα σε κάποιο σπιτάκι με τζάκι, αλλά παράλληλα θες να βγεις και μια βόλτα για να εξερευνήσεις.

Στο χωριό υπάρχουν υπέροχα μικρά καταστήματα, όπου μπορείς να βρεις και να αγοράσεις τα ξακουστά ‘Λευκαριτικά’ για να μην ξεχάσεις αυτή την ανάμνηση!

Επίσης, μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το γνωστό καφέ Ώρα για γλυκό και να γευτείς τις νόστιμες σπιτικές λιχουδιές που προσφέρει!

3
Άλωνα

checkincyprus.com

Στην ιδιαίτερη και άκρως παραδοσιακή Άλωνα υπάρχουν σπιτάκια για να νοικιάσεις, όμως, ακόμη κι αν δεν μείνεις εκεί το βράδυ μπορείς να περάσεις μια βόλτα στα δρομάκια του χωριού, να βγάλεις όμορφες φωτογραφίες τα σπίτια με τις πράσινες κληματαριές και να εξερευνήσεις το γραφικό μονοπάτι της φύσης που έχει το χωριό – αν το επιτρέπει και ο καιρός φυσικά!

Μην ξεχάσεις να ρωτήσεις τους ντόπιους του χωριού για την παραγωγή ζιβανίας, ώστε να ενημερωθείς εσύ και η παρέα σου για τις παραδόσεις και γιατί όχι αν έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε και την αναπαραγωγή της!

4
Πρόδρομος

cyprusalive.com/Manos Bortin

Δυστυχώς δεν μπορείς -ακόμη- να διανυκτερεύσεις στο (για κάποιους στοιχειωμένο) ξενοδοχείο, το οποίο παραμένει κλειστό από το 1984, Βερεγγάρια, αλλά από το 2026 και μετά πιθανότατα θα μπορείς.

Αν επιλέξεις, όμως, το χωριό Πρόδρομος για τις διακοπές σου αυτήν την εποχή θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις την υπέροχη θέα και να κάνεις βόλτες με την παρέα σου! Σίγουρα θα λατρέψεις τον φράκτη του χωριού, όπου μπορείς να βγάλεις ωραίες φωτογραφίες. Ο καθαρός αέρας σε συνδυασμό με την ομορφιά της φύσης θα σε χαλαρώσουν και θα κάνουν τις χειμερινές σου διακοπές ακόμη καλύτερες!

5
Τρόοδος

AllaboutLimassol

«Τελευταίο… και καλύτερο» εννοείται πως είναι το Τρόοδος, αφού αποτελεί ιδανικό μέρος για χειμερινές διακοπές, ιδίως αν επιλέξεις να πας σε περίοδο που θα έχει και χιόνια.

Πέραν από τις «κάτασπρες» βόλτες που θα κάνεις, θα έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις το μέρος, να γευτείς νόστιμα παραδοσιακά εδέσματα και να πιεις ζεστό κρασί με θέα το πανέμορφο και χιονισμένο δάσος.

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το Γεώπαρκο Τρόοδους και αν είσαι λάτρης της περιπέτειας σου προτείνουμε αναμφίβολα να πας στο Sparti Adventure Park, που βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά μακριά από το Τρόοδος και συγκεκριμένα στις Πλάτρες, για να περάσεις μια μέρα γεμάτη αδρεναλίνη και διασκέδαση!

Γράψε μας σε σχόλιο σε ποιον προορισμό σκοπεύεις να κάνεις χειμερινές διακοπές φέτος!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending