fbpx

Eurovision 2022: Αυτή είναι η φετινή εκπρόσωπος της Ελλάδας στον διαγωνισμό!

Είσαι Eurovision-fan; Ανυπομονείς κι εσύ κάθε χρόνο να ακούσεις το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας (και όχι μόνο);

Η ΕΡΤ ανακοίνωσε επίσημα την εκπρόσωπο της Ελλάδας στον διαγωνισμό τραγουδιού και τώρα περιμένουμε πότε θα ανακοινωθεί και ο/η εκπρόσωπος της Κύπρου!

Ο 66ος διαγωνισμός τραγουδιού θα γίνει στο Τορίνο της Ιταλίας, μετά τη νίκη των Manenskin το 2021 στο Ρότερνταμ με το τραγούδι “Zitti e boni”. Οι ημιτελικοί του φετινού διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν στις τις 10 και 12 Μαΐου, ενώ ο τελικός στις 14 Μαΐου 2022!

Η φετινή εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision, λοιπόν, είναι η 24χρονη Αμάντα Γεωργιάδη! Θέλεις κι εσύ να τη γνωρίσεις; Σου βρήκαμε όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να ξέρεις.

Πάμε να μάθουμε περισσότερα για τη συμμετοχή της Ελλάδας:

Όπως έγινε γνωστό από την απογευματινή εκπομπή της ΕΡΤ «Στούντιο 4», την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, η νεαρή ερμηνεύτρια θα διαγωνιστεί στην Eurovision 2022. H Αμάντα Γεωργιάδη, επιλέχθηκε μετά από ανάθεση της καλλιτεχνικής επιτροπής της ΕΡΤ, η οποία άκουσε τα 40 τραγούδια που κατατέθηκαν από 26 καλλιτέχνες και 2 γκρουπ και κατέληξε στις πέντε καλύτερες υποψηφιότητες, με ερμηνευτές τους Amanda Georgiadi, Good Job Nicky, Joanna Drigo, Ilias Kozas και Lou is.

1
Ποια είναι η Αμάντα Γεωργιάδη;

Η Αμάντα Γεωργιάδη είναι 24 ετών και είναι Ελληνίδα της ομογένειας, αφού γεννήθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας. Τα πρώτα χρόνια της ζωής της έζησε στα Ιωάννινα, ενώ όταν ήταν τριών ετών, οι γονείς της αποφάσισαν να μετακομίσουν στην μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας, που της «έδωσε» και το καλλιτεχνικό της επίθετο.

Εκεί, ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 5 ετών και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, αφού στην εφηβεία της έγραψε τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της, παράλληλα με τις σπουδές της στην ιατρική πήρε μέρος σε διάφορα φεστιβάλ. Σ’ ένα απ’ αυτά την ανακάλυψε η δισκογραφική εταιρία “Propeller Records”!

Κάπως έτσι, κυκλοφορεί τον πρώτο της EP, “First impression” με το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenfjord, το οποίο και απόσπασε εξαιρετικές κριτικές. Το δεύτερο EP της περιλαμβάνει το τραγούδι “Then I fell in love”, το οποίο σημείωσε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία, παραμένοντας για πάνω από 20 εβδομάδες στο επίσημο top 10 radio chart της Νορβηγίας!

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι το 2020 το Netflix συμπεριέλαβε το τραγούδι της “Troubled Water” στη σειρά “Spinning out”!

Παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία, η Αμάντα συνεχίζει τις σπουδές της στην ιατρική, κάνοντας αυτό το διάστημα την πρακτική της σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Νορβηγίας για ασθενείς με COVID-19.

Εμείς, ευχόμαστε «Καλή Επιτυχία Ελλάδα» και αναμένουμε με αγωνία να ακούσουμε το τραγούδι της και να μάθουμε φυσικά και τον/τη δικό/ή μας εκπρόσωπο στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision!

Πώς σου φαίνεται η επιλογή της Αμάντας Γεωργιάδη;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending