fbpx

Το ήξερες; Όσοι βλέπουν χριστουγεννιάτικες ταινίες είναι πιο ευτυχισμένοι (αποδεδειγμένα)!

Όπως και να το κάνουμε ό,τι έχει να κάνει με τα Χριστούγεννα μας ανεβάζει τη διάθεση. Αυτός -ίσως- να είναι και ένας λόγος που κάθε χρόνο μόλις κυκλοφορήσουν οι νέες χριστογεννιάτικες ταινίες τις αποθηκεύουμε στη λίστα μας αμέσως.

Κάπου εδώ, λοιπόν, πρέπει να σου πω πως σύμφωνα με τους ειδικούς οι γιορτινές ταινίες κάνουν καλό στην υγεία μας!

Πιο συγκεκριμένα, η παρακολούθηση εορταστικών ταινιών επηρεάζει την ψυχολογία μας, αφού αυξάνουν τη ντοπαμίνη που είναι η ορμόνη της ευτυχίας… Πράγμα που με τη σειρά του, αυξάνει τις πιθανότητες να ζήσεις περισσότερο και να είσαι πιο υγιής!

Μάθε πώς αποδεικνύεται ότι όσοι βλέπουν χριστουγεννιάτικες ταινίες είναι πιο ευτυχισμένοι:

editorial.rottentomatoes.com/New Line courtesy Everett Collection

Η ψυχολόγος Dr Jo Gee, λέει χαρακτηριστικά πως: «Η παρακολούθηση χριστουγεννιάτικων έργων, μπορεί να σε κάνει να νιώσεις χαρούμενος, λόγω της νευρολογικής επίδρασης που έχει στον εγκέφαλό σου»!

Στη συνέχεια, προσθέτει πως όταν παρακολουθείς κάτι διασκεδαστικό, αυτό οδηγεί τον εγκέφαλό σου να απελευθερώσει τις ορμόνες της ευτυχίας, ντοπαμίνη και ωκυτοκίνη, πράγμα που δημιουργεί την ανάγκη να συνδεθούμε με άλλους… Κι αυτό γιατί οι περισσότερες χριστουγεννιάτικες ταινίες επικεντρώνονται στις ανθρώπινες σχέσεις και τις αξίες τους! 

chatelaine.com

Εάν, λοιπόν, πείστηκες για τα θετικά αποτελέσματα των γιορτινών movies στην υγεία σου (αφού ευτυχία = υγεία)… τότε ξεκίνα από σήμερα κιόλας, τσεκάροντας αυτήν τη λίστα, έτσι ώστε να βρεις και να δεις τη χριστουγεννιάτικη ταινία (ή και σειρά) που θα σου τραβήξει περισσότερο το ενδιαφέρον!

Εσύ ήξερες ότι οι χριστουγεννιάτικες ταινίες κάνουν καλό στην υγεία;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending