fbpx

5+1 κλασσικά επιτραπέζια παιχνίδια που καταλήγουν σε τσακωμούς όποτε τα παίζουμε με φίλους!

Έλα τώρα, μόνο και μόνο από τον τίτλο σίγουρα θα σκέφτηκες ήδη 2-3 επιτραπέζια! Μην σου πω και παραπάνω. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι όλα αυτά τα παιχνίδια έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό… Τον καβγά. Φαντάζομαι ήδη κατάλαβες σε ποια αναφέρομαι.

Είναι εκείνα τα σπαστικά επιτραπέζια (που καταβάθος αγαπάς), τα οποία όταν τα παίζεις σί-γου-ρα θα τσακωθείς με την παρέα σου. Σίγουρα. Δεν έχει μπορεί ή ίσως… Οι φωνές είναι αναπόφευκτες! Μην σου πω «θα πέσει και ξύλο»!

Η όλη φάση με τα επιτραπέζια και τους καβγάδες γίνεται ακόμα πιο έντονη την περίοδο των εορτών, αφού οι συνάξεις με φίλους και συγγενείς είναι πολύ συχνότερες και η ατμόσφαιρα είναι στην κυριολεξία… ηλεκτρισμένη!

Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί 5+1 επιτραπέζια παιχνίδια που μπορούν να χαλάσουν φιλίες!

1
Monopoly

monopoly
pexels.com/@cottonbro

Δεν υπήρχε περίπτωση των περιπτώσεων (ώ, περίπτωση!) να λείπει η Monopoly από τη συγκεκριμένη λίστα. Φαίνεται κάτι ήξεραν αυτοί που έλεγαν «άλλο οι φιλίες και άλλο τα λεφτά, μην τα μπλέκεις». Το θέμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ότι συνδυάζονται αυτά τα δύο και το αποτέλεσμα είναι -χωρίς αμφιβολία- καταστροφικό.

Στη Monopoly δεν υπάρχουν συμβιβασμοί, ούτε υποχωρήσεις. Θέλεις λεφτά, θέλεις οικόπεδα (και ελικόπτερα αν υπήρχαν) και τίποτα δεν θα σε σταματήσει από το να τα πάρεις. Ακολουθούν τα γνωστά… Ο ένας χρεοκοπημένος, ο άλλος να κρατά εκατομμύρια, ο άλλος επί 30 λεπτά στη φυλακή, κλπ. Πού σου νέφκω που πάεις, που λένε και στα χωριά.

2
UNO

uno
pexels.com/@yankrukov

Μόνο και μόνο που βλέπω τις κάρτες του παίχτη στα αριστερά παθαίνω ένα μίνι εγκεφαλικό. Φαντάζομαι κι εσύ, επειδή ξέρεις τι σημαίνει αυτό. Παίρνεις και +4, αλλάζει και το χρώμα, παίρνεις +2 μετά (λες και το +4 δεν έφτανε), αλλάζει και η σειρά… Κλάφτα Χαράλαμπε!

Να μην σχολιάσω τους καβγάδες που προκαλούνται επειδή κανένας -μα κανένας- δεν ξέρει σωστά τους κανόνες. Ο ένας λαλεί ότι μπορείς να βάλεις το +2 αν ο άλλος βάλει το +4, ο άλλος δεν συμφωνεί, η άλλη λαλεί τα δικά της.. Γενικά είναι πανηγύρι η όλη φάση και κανένας δεν ξέρει τι του γίνεται.

ΥΓ: Αν έχεις και εσύ απορία για το πώς παίζεται σωστά το UNO, δες εδώ αυτούς τους βασικούς 7 κανόνες/facts!

3
Jenga

jenga
pexels.com/@cottonbro

Παρόλο που το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν διαρκεί και πολύ, εντούτοις 5-10 λεπτά είναι (υπερ)αρκετά για να προκληθεί ο απόλυτος πανικός. Κάτσε να σου εξηγήσω τι εννοώ. Ξεκινάς ήρεμα και ωραία να τραβήξεις ένα τουβλάκι και αρχίζουν τα «άτε πόση ώρα», «ένα χέρι μόνο», «έτζιησες τα ούλλα» και όλα τα συναφή.

Ε πόσο να αντέξεις τζιαι εσύ. Ξεκινάς φωνάζεις, κουντάς τζιαι το τραπεζάκι, πέφτει τζιαι ο πύργος… Φταίεις τον ένα, φταίεις τον άλλο, μουτρώματα, ιστορίες, κακά. Γενικά νομίζω το συγκεκριμένο παιχνίδι πρέπει να αποφεύγεται από άτομα χωρίς υπομονή και ψυχραιμία, επειδή η νύχτα θα κλείσει άσχημα!

4
Taboo

taboo-game
freepik.com/zinkevych

Άλλος πονοτζιέφαλος το Taboo! “Ο χάρο μου” να προσπαθώ να εξηγήσω του συμπαίκτη μου μια λέξη τζιαι τζιείνος/η να καταλαβαίνει άλλα-ντάλον! Ε στην πολλή την ώρα νευριάζεις, εν νευριάζεις; Αφού περιγράφω σου το σπίτι, τι μου λαλείς για αυτοκίνητα;! Εν θωρείς; Εν ακούεις; Ούφφου!

Η πορεία του παιχνιδιού δεν προβλέπεται και ιδιαίτερα λαμπρή, αφού όσο αυξάνεται η διαφορά των πόντων μεταξύ των ομάδων, τόσο περισσότερο αυξάνεται η ένταση και κατ’ επέκταση οι φωνές. Good luck σε όσους θα το παίξουν πάντως. Φκάρτε στόρυ τους καβγάδες και κάντε μας tag στο Instagram (@studentlife.com.cy) για να γελάσουμε κι εμείς!

5
Tichu

tichu
el.wikipedia.org/wiki/Τίτσου

Δημοφιλές παιχνίδι που σίγουρα έπαιξες έστω και μια φορά στο πανεπιστήμιο! Στο Tichu οι εντάσεις πάντα ξεκινάνε πριν καλά-καλά ξεκινήσει το παιχνίδι. Πάντα όταν θέλεις να παίξεις δεν βρίσκεις 4ο άτομο. Πάντα είσαστε τρεις και λείπει ένας. Τυχαίο;! Όπως και να ‘χει, αν είσαι τυχερός και βρεις παίχτη, τότε ξεκινάνε και οι πιο έντονες «μάχες».

Το θέμα με αυτό το παιχνίδι είναι ότι οι τσακωμοί δεν γίνονται μόνο μεταξύ των αντιπάλων, αλλά και μεταξύ των ίδιων των συμπαικτών. Γιατί; Επειδή ο καθένας κοιτά το τομάρι του. Ομαδικότητα μηδέν! Ούφφου πλέον, ούλλα εγώ εν να σας τα λαλώ;!

6
«Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο»

pefti-i-nixta-sto-palermo
mylife.com.cy

Τελευταίο και… χειρότερο! Πριν παίξεις «Παλέρμο» πρέπει σίγουρα να πιείς μιαν κάσσια Panadol. Μόνο έτσι εν να γλυτώσεις τον πονοκέφαλο! Προσπάθα να κάμεις εικόνα τη φάση που ο καθένας προσπαθεί να υποστηρίξει τον εαυτό του τζιαι μιλούν ούλλοι ταυτοχρόνα. Θυμίζει μου τους πολιτικούς που μιλούν ούλλοι μαζί στα πάνελ των εκπομπών!

Το top με αυτό το παιχνίδι είναι ότι στο τέλος πάντα έρχονται τα πάνω-κάτω, αφού αντιλαμβάνεσαι ότι το άτομο που θεωρούσες σιγουράκι ως «δολοφόνο»… είναι τελικά πολίτης ή/και το αντίστροφο. Και πτου ξανά που την αρχή οι φωνές! «Είσαι ένας ψεύτης», «είσαι ηθοποιός», «είσαι μαφιόζος»… Please φέρτε τζιαι μιαν κάσσια μπίρες εκτός που χάπια! Θα χρειαστεί!

Λες τελικά να έχουμε εμείς το πρόβλημα και όχι τα επιτραπέζια; Περιμένουμε σχόλια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending