5 πράγματα που μας παχαίνουν (χωρίς καν να τα τρώμε) και δεν είχαμε ιδέα!

Freepik.com

Ήξερες ότι υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με το φαγητό, μιας και δεν τρώγονται… κι όμως μπορούν να σε κάνουν να παχύνεις;

Εμείς σου βρήκαμε ποια είναι αυτά τα πράγματα, λοιπόν, έτσι ώστε να τα γνωρίζεις κι όπου είναι δυνατόν και μπορείς… να τα αποφεύγεις!

Δες ποια πράγματα παχαίνουν, αλλά δεν είχες ιδέα:

1Το κρύο

Freepik.com

Η χαμηλή θερμοκρασία και το κρύο σε κάνουν να θες να τρως περισσότερο από ότι οι πιο ζεστοί μήνες.

Ο ανθρώπινος οργανισμός χρησιμοποιεί το λίπος του για μόνωση από το κρύο και την τροφή για να ανεβάσει τη θερμοκρασία του. Έτσι, όταν βρίσκεσαι σε ψυχρό κλίμα έχεις την τάση να τρως περισσότερο (έλα παραδέξου το σου έχει συμβεί)!

2Η καλή διάθεση

Freepik.com

Η καλή διάθεση σε κάνει να μην νοιάζεσαι για τις θερμίδες που καταναλώνεις και ασχολείσαι λιγότερο με το να διατηρήσεις το βάρος σου ή να μείνεις πιστός/ή σε ένα πρόγραμμα διατροφής.

Χωρίς να το καταλαβαίνεις, λοιπόν, παρασύρεσαι υποσυνείδητα και τρέχεις προς το ψυγείο.

3Οι μεγάλες παρέες

Freepik.com

Όταν βγαίνεις για φαγητό μαζί με πολλούς φίλους/ες σου, τείνεις να τρως περισσότερο απ’ ότι συνηθίζεις.

Μπορεί να είναι κάτι που -ίσως- δεν το πρόσεξες ή δεν το συνειδητοποίησες, αλλά αυτό συμβαίνει λόγω του ότι θα συνεχίσεις να τρως από ευγένεια μέχρι να τελειώσουν όλοι το φαγητό τους, έστω κι αν είσαι ήδη χορτασμένος/η!

4Ο χαμηλός φωτισμός

Freepik.com

Η χαλαρωτική ατμόσφαιρα που υπάρχει όταν ο φωτισμός είναι χαμηλός σε κάνουν να μένεις στο τραπέζι και κοντά στο φαγητό για περισσότερη ώρα.

Επίσης, η έλλειψη φωτισμού σε κάνει να νιώθεις ότι κανείς δεν προσέχει την ποσότητα του φαγητού ή του γλυκού που θα φας κι έτσι καταλήγεις να τρως όσο θες χωρίς άγχος και ενοχές.

5Η μουσική

Freepik.com

Ήξερες ότι όταν ακούς δυνατή μουσική και μάλιστα με γρήγορο – έντονο ρυθμό, τότε άθελά σου τρως πιο γρήγορα;

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην δίνεις την ευκαιρία στον εγκέφαλό σου να στείλει το μήνυμα του κορεσμού. Έτσι τρως περισσότερο από όσο χρειάζεται για να χορτάσεις!

Γράψε μας σε σχόλιο αν ήξερες ότι αυτά τα πράγματα… παχαίνουν!

Δες επίσης: Τα υγιεινά που παχαίνουν!