fbpx

Η γιορτή της νεολαίας επιστρέφει με το “Up To YOU(th)” 2022 από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου!

Μετά από δυο χρόνια απουσίας, το Φεστιβάλ “Up To YOU(th)” επιστρέφει ανανεωμένο, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00, στο Πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία. Με τον ίδιο δυνατό παλμό και το σύνθημα “Up to You(th)”, η 6η διοργάνωση του Φεστιβάλ Νέων από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, προσκαλεί το κοινό σε μια γιορτή για τη νεολαία, με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους νέους, στέλνοντας δυνατά το μήνυμα πως το σήμερα και το αύριο είναι στα χέρια της νέας γενιάς, μια γενιάς που τολμά να ονειρεύεται και να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο.

Το καθιερωμένο NGO Fair που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το NGO Support Centre και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, με τη δυναμική συμμετοχή 80 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), αποτελεί και φέτος μια ιδανική ευκαιρία για τους νέους και νέες που ενδιαφέρονται να εμπλακούν ενεργά σε θέματα που τους αφορούν, όπως το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο πολιτισμός, ο εθελοντισμός και άλλα.

Στο Φεστιβάλ, τους νέους θα περιμένει επίσης το Τech Fair, μια έκθεση τεχνολογίας από εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους οργανισμούς, όπου θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε διαδραστικές εφαρμογές τεχνολογίας, με ρομπότ σε ειδικές διαδρομές και διαγωνισμούς, εικονική πραγματικότητα και προγραμματισμό ενώ η οργάνωση SciCo θα τρέξει πολύ ενδιαφέροντα πειράματα επιστήμης στα οποία μπορεί να συμμετάσχει όποιος ενδιαφέρεται.

Επιπρόσθετα, το νεανικό κοινό μπορεί να λάβει μέρος σε δρώμενα με κοινωνικό χαρακτήρα αφού μέσα από μια αλλιώτικη βιβλιοθήκη, την Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη, θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει ανθρώπους-βιβλία, που αφηγούνται την ιστορία τους και μπαίνουν σε έναν δημιουργικό διάλογο με τον αναγνώστη!

Το φετινό Φεστιβάλ, έχει διαμορφώσει ένα δυναμικό και πλούσιο πρόγραμμα για το κοινό, το οποίο θα απολαύσει μεταξύ άλλων, ζωντανή μουσική και μοναδικές δημιουργίες graffiti, θα παρακολουθήσει προβολές ταινιών μικρού μήκους Κύπριων δημιουργών σε συνεργασία με τον “GeekOtopos”, καθώς και εντυπωσιακές κατασκευές από το Σώμα Προσκόπων. Το ήδη ενδιαφέρον πρόγραμμα θα ‘απογειώσει’ ο Κυπριακός Οργανισμός Αστρονομίας, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να παρατηρήσει τον έναστρο ουρανό με τα αστέρια και τους πλανήτες του, μέσω των τηλεσκοπίων που θα στηθούν στον χώρο.

Όσοι παρευρεθούν θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ανοικτές συζητήσεις για θέματα που απασχολούν τη νεολαία, σε εργαστήρια και διάφορες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως η παρακολούθηση του Αγώνα Καλαθόσφαιρας με τροχοκάθισμα, κατά τον οποίο θα παίξουν οι ομάδες Nicosia Team Rollers και Ifestos Sports Club προβάλλοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι για όλους και υποστηρίζοντας την κοινωνική επανένταξη και ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία μέσω του αθλητισμού. Ακόμα, καλλιεργώντας το πνεύμα της προσφοράς, όσοι έχουν βιβλία που δεν τα χρειάζονται πια, θα μπορούν να τα προσφέρουν ανταλλάζοντάς τα με άλλα, μέσω της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης που θα διοργανώσει η Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης Γραμματισμού.

Για τους μικρούς επισκέπτες, στον χώρο θα υπάρχει παιδική γωνιά με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως αγγειοπλαστική, πρωτότυπα επιτραπέζια παιχνίδια, face painting, καθώς και παραστάσεις θεάτρου σκιών.

Το 6ο Φεστιβάλ “Up To YOU(th)”, πραγματοποιείται σε μια χρονιά αφιερωμένη στη Νεολαία, καθώς συμπίπτει με το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας. Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο του στόχου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, να αποτελεί έμπνευση για συμμετοχή και ενεργή εμπλοκή όλο και περισσότερων νέων στα κοινά. Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, με την πολύπλευρη δράση του, συνεχίζει την πορεία και το έργο του για την ευημερία των νέων σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, δηλώνοντας συμπαραστάτης στο δικαίωμα των νέων να πετύχουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending