fbpx

5+1 λόγοι για να μην πετάξεις τα φακελάκια με τζελ σιλικόνης από τα κουτιά των παπουτσιών!

Σίγουρα θα παρατήρησες κι εσύ κάθε φορά που αγοράζεις ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια ή μια τσάντα, στο κουτί υπάρχουν κάτι «περίεργα» μικρά σακουλάκια με τζελ σιλικόνης και επειδή έχεις την αίσθηση ότι είναι αχρείαστα, τα πετάς!

Υπάρχουν, όμως, πολλοί καλοί λόγοι για να τα επαναχρησιμοποιήσεις στην καθημερινότητά σου και θα ενθουσιαστείς όταν θα καταλάβεις πόσο χρήσιμα ήταν τελικά!

Δες γιατί να μην πετάς τα φακελάκια με τζελ σιλικόνης:

1
Τοποθέτησε τα κάτω από την καρέκλα του αυτοκίνητου

Freepik.com

Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με την υγρασία του τζαμιού τον χειμώνα, τότε τοποθέτησε μερικές από αυτές τις μπαλίτσες σιλικόνης κάτω από το κάθισμα της καρέκλας σου στο αυτοκίνητο.

Τα συγκεκριμένα σακουλάκια περιέχουν διοξείδιο του πυριτίου που στεγνώνουν τα πάντα γύρω τους!

2
Βάλε τα στην τσάντα σου

Freepik.com

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όταν αγοράσεις μια τσάντα περιέχει μέσα αυτά τα φακελάκια, αφού είναι θαυματουργά!

Αποτρέπουν την ανάπτυξη βακτηριδίων ή μούχλας και εξαλείφουν τις δυσάρεστες οσμές.

3
Σώσε το κινητό σου τηλέφωνο

Daily Express

Σου έπεσε στο νερό το κινητό σου; Τότε η λύση για να το σώσεις είναι να το τοποθετήσεις μέσα σε αυτές τις μπαλίτσες σιλικόνης, αφού η δουλειά που κάνουν είναι πιο αποτελεσματική κι από το ρύζι!

Την επόμενη φορά που θα σου τύχει, λοιπόν, να θυμάσαι να τοποθετήσεις το τηλέφωνο σε ένα βάζο γεμάτο με silica gel και ως δια μαγείας, το τηλέφωνο σου θα δουλέψει ξανά.

4
 Σώσε τις παλιές σoυ φωτογραφίες

Freepik.com

Προστάτευσε τις φωτογραφίες από την υγρασία! Πώς; Βάλε μερικά από αυτά τα σακουλάκια στο κουτί όπου φυλάς τις παλιές σου φωτογραφίες. Αυτή η μέθοδος τις σώζει από το να κολλήσουν μεταξύ τους ή να καταστραφούν.

Extra tip: Ρίξε ένα φακελάκι στο πίσω μέρος των πλαισίων / κάδρων για την προστασία ακόμη και αυτών που κρέμονται στους τοίχους!

5
Μεγάλωσε τη διάρκεια ζωής των ξυριστικών λεπίδων

Freepik.com

Μήπως οι ξυριστικές σου λεπίδες δεν αντέχουν τόσο όσο θα ήθελες; Τότε σου βρήκαμε τη λύση για να εξοικονομήσεις χρήματα και χρόνο, αφού αν χρησιμοποιήσεις σακουλάκια σιλικόνης θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ο λόγος δεν διαφέρει και πολύ από τα υπόλοιπα σημεία… Τα συγκεκριμένα σακουλάκια απορροφούν την υγρασία!

6
Αποξήρανε εύκολα τα λουλούδια σου

Freepik.com

Σου έφερε λουλούδια ο/η αγαπημένος/η σου και θες να τα αποξηράνεις για να τα έχεις για ενθύμιο; Τότε, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο υλικό για να αποξηράνεις τα λουλούδια εύκολα και γρήγορα!

Γράψε μας σε σχόλιο αν γνώριζες όλες αυτές τις χρήσεις των τζελ σιλικόνης ή αν απλά τα πετάς κάθε φορά!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending