fbpx

Οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν (μέχρι σήμερα)!

Υπάρχουν χώρες και προορισμοί που είναι παγκοσμίως γνωστοί και αγαπημένοι, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να δέχονται όλο και περισσότερους επισκέπτες.

Θέλεις να ταξιδέψεις κι εσύ… αλλά αυτήν τη φορά να πας κάπου διαφορετικά; Σε έναν τόπο που δεν θα βρεις άλλους 10 Κύπριους γύρω σου; Σε έναν τόπο που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει;

Το YouTube channel “Destiantion Tips” αποκαλύπτει τις 10 μικρότερες χώρες στον κόσμο (που -ίσως- και να μην γνώριζες μέχρι και σήμερα)! Αυτές οι χώρες μπορεί να είναι μικρές και άγνωστες, όμως, τα τοπία τους είναι αξιοθαύμαστα.

Δες τις μικρότερες χώρες του κόσμου:

1
Sealand

npr.org

Εσύ είχες ξανάκουσει για το Sealand; Βρίσκεται 12 χιλιόμετρα ανατολικά του Suffolk στη Βόρεια Θάλασσα. Το Πριγκιπάτο του Sealand είναι ένα μικρό έθνος που ισχυρίζεται ότι είναι η μικρότερη χώρα στον κόσμο!

2
Vatican City 

Wandering Baboon

Σου φαίνεται περίεργο που βλέπεις την πόλη του Βατικανού σ’ αυτό το άρθρο; Μάθε, λοιπόν, ότι θεωρείται μια πόλη-κράτος που περιβάλλεται από τη Ρώμη, στην Ιταλία. Είναι η έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και έχει τη δική της κυβέρνηση και νόμους!

Είναι το σπίτι του Πάπα και εκεί θα βρεις πλήθος εμβληματικής τέχνης και αρχιτεκτονικής. Τα Μουσεία του Βατικανού φιλοξενούν αρχαία ρωμαϊκά γλυπτά και αναγεννησιακές τοιχογραφίες. Το καλό είναι ότι αν ταξιδέψεις στην Ιταλία… έχεις 2 σε 1. 😉

3
Monaco

Lonely Planet

Το Πριγκιπάτο του Μονακό είναι μια κυρίαρχη πόλη-κράτος και μικροκράτος στη Γαλλική Ριβιέρα, λίγα χιλιόμετρα δυτικά της ιταλικής περιοχής της Λιγουρίας, στη Δυτική Ευρώπη. Συνορεύει με τη Γαλλία στα βόρεια, ανατολικά και δυτικά.

Με πληθυσμό περίπου 40.000 ανθρώπων (σε μια περιοχή περίπου 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων), θεωρείται η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο, ενώ τα λιμάνια, το καζίνο, το παλάτι, τα ξενοδοχεία και η πίστα Grand Prix της πόλης καθιστούν το Μόνακο τον ιδανικό προορισμό για πλούσιους και διάσημους τουρίστες!

4
Nauru

The Telegraph

Το Ναούρου είναι μια μικροσκοπική νησιωτική χώρα στη Μικρονησία, βορειοανατολικά της Αυστραλίας. Διαθέτει κοραλλιογενή ύφαλο και παραλίες με λευκή άμμο και πολλούς φοίνικες!

Πρόκειται επίσης για το μικρότερο σε έκταση νησί-κράτος της Γης, με 21 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελεί τη μικρότερη δημοκρατία στον κόσμο και το μόνο δημοκρατικό κράτος που δεν έχει επίσημη πρωτεύουσα

5
Tuvalu

www.timelesstuvalu.com

Το Τουβαλού, στον Νότιο Ειρηνικό, είναι ένα ανεξάρτητο νησιωτικό έθνος εντός της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.

Η περιοχή προσφέρει ήρεμα νερά για καταδύσεις και κολύμβηση ανάμεσα σε θαλάσσιες χελώνες και τροπικά ψάρια. Εκεί θα βρεις επίσης πολλές ακατοίκητες νησίδες που προστατεύουν τα θαλάσσια πουλιά!

6
San Marino

ITU News

Ο Άγιος Μαρίνος είναι ένα ορεινό μικροκράτος που περιβάλλεται από τη βορειοκεντρική Ιταλία.

Αν δεν το γνώριζες βρίσκεται μεταξύ των παλαιότερων δημοκρατιών του κόσμου, ενώ διατηρεί μεγάλο μέρος της ιστορικής αρχιτεκτονικής! Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι το San Marino είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει περισσότερα οχήματα από ανθρώπους!

7
Liechtenstein 

PlanetWare

Το Λιχτενστάιν είναι ένα γερμανόφωνο πριγκιπάτο μήκους 25 χιλιομέτρων και βρίσκεται μεταξύ της Αυστρίας και της Ελβετίας. Είναι γνωστό για τα μεσαιωνικά του κάστρα, τα αλπικά τοπία και τα χωριά που συνδέονται με ένα δίκτυο μονοπατιών.

Χάρη στους χαμηλούς του εταιρικούς φόρους, θεωρείται ένας φορολογικός παράδεισος, που προσελκύει πολλές εταιρείες, με αποτέλεσμα να γίνει μια από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο. Ένα ενδιαφέρον fact για το Λιχτενστάιν είναι ότι έχει περισσότερες εγγεγραμμένες εταιρείες… παρά πολίτες!

8
The Marshall Islands 

Pacific Island Living

Τα νησιά Μάρσαλ έχουν έκταση 182 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε 5 νησιά και 29 κοραλλιογενείς ατόλες και βρίσκονται στον κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό, μεταξύ της Χαβάης και των Φιλιππίνων.

Έγιναν ανεξάρτητα από τις Ηνωμένες Πολιτείες μόλις το 1990, καθιστώντας τα μία από τις νεότερες χώρες στον κόσμο!

9
Saint Kitts and Nevis

immigrantinvest.com

Το Saint Kitts and Nevis ή (St Christopher and Nevis) είναι ένα έθνος δύο νησιών που βρίσκεται μεταξύ του Ατλαντικού Ωκεανού και της Καραϊβικής. Είναι γνωστό για τα βουνά και τις παραλίες που καλύπτονται από σύννεφα.

Πιστεύεται ότι τα νησιά ανακαλύφθηκαν από τον Χριστόφορο Κολόμβο, (εξού και το όνομα). Μια άλλη θεωρεία για το όνομα του πρώτου νησιού (Άγιος Χριστόφορος) είναι ότι πήρε το όνομά του από τον προστάτη άγιο των ταξιδιωτών, ενώ το νησί Νέβις πιστεύεται ότι προήλθε από τα ισπανικά για το χιόνι (Nieve), λόγω του σύννεφου χιονιού που σχηματίζεται στο Nevis Peak.

10
 Maldives

Kayak

Okay, θα πεις και ποιος δεν ξέρει τις Μαλδίβες;! Αλλά παραδέξου ότι για πολλά χρόνια κι εσύ έλεγες λάθος το όνομά τους, αφού είναι ΜΑΛΔΙΒΕΣ και όχι Μαλβίδες… #oups

Πρόκειται για μια αρχιπελαγική χώρα στην ινδική υποήπειρο της Ασίας, που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Σρι Λάνκα και της Ινδίας, περίπου 750 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα της ασιατικής ηπείρου.

Γράψε μας σε σχόλιο αν γνώριζες ότι αυτές είναι οι μικρότερες χώρες του κόσμου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending