fbpx

Το Πανεπιστήμιο Frederick συμμετέχει στο έργο Be-Digital για την επιχειρηματική και εκπαιδευτική καινοτομία!

Έργο Erasmus+ με τη συμμετοχή επτά χωρών

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ανάπτυξη της καινοτομίας σε επιχειρήσεις που παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες (αλυσίδες εφοδιασμού) είναι ο στόχος του έργου BE-Digital στο οποίο το Πανεπιστήμιο Frederick συμμετέχει σε συνεργασία με άλλους δέκα οργανισμούς σε Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Βουλγαρία και Πορτογαλία.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Alliances for Education and EnterprisesErasmus+ και στο πλαίσιό του θα αναπτυχθούν τέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης σε προηγμένες τεχνολογίες: στα αυτοματοποιημένα καθοδηγούμενα οχήματα (AGVs), στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), στην ανάλυση δεδομένων και μεγάλων δεδομένων (συμπεριλαμβανομένου του blockchain) και στην επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα (AR/VR). Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε φοιτητές/τριες ή/και επαγγελματίες στον τομέα των αλυσίδων εφοδιασμού, που θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις στις προηγμένες τεχνολογίες παρακολουθώντας τα.

Το Εργαστήριο Κινητών Συσκευών (MDL) του Πανεπιστημίου Frederick συμμετέχει στο έργο με συντονιστή τον Δρα Αχιλλέα Αχιλλέως, Λέκτορα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής. Αναφέρει ο Δρ Αχιλλέως: «Η αγορά εργασίας αλλάζει ριζικά εξαιτίας της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας. Είδαμε μέρος αυτών των αλλαγών να εφαρμόζονται άμεσα εξαιτίας της πανδημίας Covid-19. Καινοτόμες τεχνολογίες παρέχουν στις επιχειρήσεις ένα ευρύ φάσμα νέων δυνατοτήτων αλλάζοντας τον τρόπο λειτουργίας τους και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας που απαιτούν ειδικές τεχνολογικές δεξιότητες. Σε αυτό το πλαίσιο, το έργο BEDigital αποδεικνύεται εξαιρετικά επίκαιρο και χρήσιμο αφού παρέχει εργαλεία τεχνολογικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης

Η καταλληλόλητα και ποιότητα των προγραμμάτων θα δοκιμαστεί πιλοτικά από φοιτητές/τριες στις τέσσερις από τις επτά συµµετέχουσες χώρες του έργου BE-Digital: Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Πορτογαλία ενώ και οι φοιτητές/τριες των υπόλοιπων χωρών θα έχουν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής και κινητικότητας.

Το Εργαστήριο Κινητών Συσκευών (MDL) του Πανεπιστημίου Frederick ανέλαβε την αξιολόγηση και τον προσδιορισμό των αναγκών σε επίπεδο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων για ανάπτυξη προγραμμάτων με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών. Το Εργαστήριο είναι, επίσης, υπεύθυνο  για την ανάπτυξη του υλικού των προγραμμάτων και για την ανάπτυξη της πλατφόρμας στην οποία θα διατίθενται τα προγράμματα. Θα συνεισφέρει, επιπλέον, ενεργά σε όλα τα υπόλοιπα στάδια για την επίτευξη των στόχων του έργου.

Στην κοινοπραξία του έργου BeDigital συμμετέχουν: το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Ελλάδα) ως συντονιστής, και οι εταίροι Cluster of Schools AEJE (Πορτογαλία), A.B. Institute of Entrepreneurship Development Ltd (Κύπρος), Atlantis Engineering (Ελλάδα), Chamber of Commerce and Industry of Pécs-Baranya (Ουγγαρία), CCS Digital Education (Ιρλανδία), DLEARN (Ιταλία), ECOLE – Enti COnfindustriali Lombardi per l’ Education (Ιταλία), Εργαστήριο Κινητών Συσκευών (MDL) του Πανεπιστημίου Frederick (Κύπρος) και Ruse Chamber of Commerce and Industry (Βουλγαρία).

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending