fbpx

Eurovision 2023: Μεγάλη αλλαγή στον τρόπο ψηφοφορίας – Πλέον θα αποφασίζει το κοινό!

Η Eurovision 2023 θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού η Ουκρανία η οποία ήταν πέρσι η νικήτρια χώρα, δυστυχώς δεν μπορεί να φιλοξενήσει τη διοργάνωση λόγω του πολέμου!

Η EBU ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές όσον αφορά την ψηφοφορία, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision, η ψηφοφορία παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις και εννοούμε ότι πλέον θα αποφασίζει ΜΟΝΟ το κοινό ποιες χώρες θα περάσουν στον τελικό! Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη…

Μάθε πιο κάτω περισσότερες λεπτομέρειες:

wiwibloggs.com

Πιο συγκεκριμένα, οι χώρες που θα προκριθούν από τους ημιτελικούς θα αποφασιστούν αποκλειστικά με βάση τις ψήφους των θεατών! Επίσης, για πρώτη φορά θεατές από μη συμμετέχουσες χώρες θα μπορούν να ψηφίσουν online τις αγαπημένες τους συμμετοχές.

Υπενθυμίζουμαι ότι μέχρι στιγμής γινόταν ένας συνδυασμός ψήφων της κριτικής επιτροπής και του κοινού, σύστημα που ισχύει από το 2009.

Από φέτος, οι κριτικές επιτροπές θα ψηφίσουν μόνο τη βραδιά του Μεγάλου Τελικού και στη συνέχεια θα συνδυαάζονται με τις ψήφους από το παγκόσμιο κοινό για να αποφασίσουν τον τελικό νικητή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2023!

Οι λόγοι αυτής της αλλαγής παραμένουν άγνωστοι. Ωστόσο, ακούγεται ότι μπορεί να έγινε για να ικανοποιήσει το κοινό…

Η EBU καθησυχάζει όσους κάνουν σενάρια για απάτη ή πλαστογράφηση ψηφοφόρων, αφού όλοι οι διαδικτυακοί ψηφοφόροι θα πρέπει να δηλώνουν μια έγκυρη πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν!

Το κοινό σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες θα εξακολουθεί να μπορεί να ψηφίσει μέσω SMS, τηλεφώνου ή μέσω της εφαρμογής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Γράψε μας σε σχόλιο πώς σου φάνηκε αυτή η αλλαγή και αν σκοπεύεις φέτος να ψηφίσεις το αγαπημένο σου τραγούδι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending