fbpx

10+1 facts για τη viral σειρά “Wednesday” στο Netflix που πρέπει σίγουρα να μάθεις!

Η Οικογένεια Addams επέστρεψε στις οθόνες μας 31 χρόνια μετά την προβολή της 1ης ταινίας “The Addams Family” (1991). Η ιστορία της οικογένειας Addams (για όσους δεν τη γνωρίζουν) είναι φανταστική και ξεκίνησε ως comic το 1938.

Πρόκειται για μια μακάβρια, αλλόκοτη, αριστοκρατική και εκκεντρική οικογένεια με περίεργες συνήθειες… Αποτελείται από 7 μέλη: τους γονείς Morticia και Gomez Addams, τα παιδία Pugsley και Wednesday, τον Θείο Fester, ένα κομμένο χέρι με το όνομα “The Thing” και τον γιγάντιο θυρωρό Lurch.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η νέα σειρά 8 επεισοδίων (παραγωγή του Netflix) και έχει γίνει viral! Η σειρά περιστρέφεται γύρω από την κόρη, Wednesday, που αναγκάζεται να αλλάξει σχολείο και έρχεται αντιμέτωπη με νέους συμμαθητές, άγνωστες καταστάσεις και ένα μυστήριο που περιστρέφεται γύρω από το όνομά της…

Εμείς, λοιπόν, ψάξαμε, βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε 10+1 “behind-the-scenes” facts που ίσως δεν γνώριζες για τη σειρά “Wednesday” και σίγουρα αξίζει να μάθεις!

Δες τα πιο κάτω:

1
Η “Wednesday” «σκαρφάλωσε» στη 2η θέση ως η πιο δημοφιλής σειρά του Netflix

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Variety (@variety)

Η Wednesday Addams έκανε θεαματική είσοδο στο Netflix και κατάφερε να «σπάσει» κάθε ρεκόρ! Έναν μήνα σχεδόν μετά την πρεμιέρα της (στις 23 Νοεμβρίου 2022), η σειρά κέρδισε το στοίχημα ως μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές στην ιστορία του Netflix.

Συγκριμένα, με 1,02 δισεκατομμύρια ώρες προβολής, η σειρά “Wednesday” βρίσκεται στη 2η θέση ως η “most-watched” Αγγλόφωνη σειρά του Netflix μέσα σε έναν μήνα – ξεπέρασε και τη σειρά “Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story” που βρισκόταν στη 2η θέση με συνολικά 856,2 εκατομμύρια ώρες προβολής.

Άραγε η “Wednesday” θα καταφέρει να «σκαρφαλώσει» στον πίνακα και να ξεπεράσει τη σειρά “Stranger Things 4” που βρίσκεται στην 1η θέση με συνολικά 1,35 δισεκατομμύρια ώρες προβολής;

Συμφωνά με τα analytics του Netflix, η “Wednesday” είχε ήδη καταφέρει «σπάσει» το ρεκόρ της σειράς “Stranger Things 4” ως η σειρά με τις περισσότερες ώρες προβολής σε μια μόνο εβδομάδα από την εμφάνιση της στο Netflix. Ενώ, από τις 28 Νοεμβρίου μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2022, η σειρά βρίσκεται στο Top 10 σε 93 χώρες, ανάμεσά τους και η Κύπρος. Τι να πούμε… οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους!

2
Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στη Ρουμανία για 8 μήνες

Μπορεί στη σειρά η Wednesday Addams να μεταφέρεται στην Ακαδημία Nevermore, κοντά απ’ την πόλη Jericho, αλλά οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της σειράς ταξίδεψαν μέχρι τη Ρουμανία για τα γυρίσματα!

Έχοντας, λοιπόν, αυτό το gothic στοιχείο, η Ρουμανία ήταν ο ιδανικός χώρος για τη σειρά, αφού πολλά από τα πλάνα που δείχνουν το εξωτερικό της Ακαδημίας ανήκουν στο Κάστρο Cantacuzino, που βρίσκεται στην πόλη Bușteni της Ρουμανίας.

Εκεί έμειναν για 8 ολόκληρους μήνες, μακριά από φίλους και οικογένειες, μέχρι να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα και να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάτι αντάξιο της φήμης της Wednesday Addams, όπως αποκάλυψε η πρωταγωνίστρια της σειράς, Jenna Ortega!

Fun Fact: Σε συνέντευξη της η Jenna στην Teen Vogue, αποκάλυψε πως η make-up artist της αναγκάστηκε να σταματήσει να τη βάφει, αφού από το κρύο της Ρουμανίας δεν χρειαζόταν make up για να γίνει πιο χλωμή. «Είχα χάσει όλη τη μελανίνη μου», είπε.🥶

3
Η Wednesday Addams δεν είναι ο πρώτος ρόλος της Jenna

 

View this post on Instagram

 

A post shared by YOU (@younetflix)

Η Jenna Ortega ήθελε από μικρή να γίνει ηθοποιός! «Παρακαλούσα τη μαμά μου για χρόνια. Ήθελα να ξεκινήσω την υποκριτική από τότε που ήμουν 6 χρονών. Αλλά οι γονείς μου, μου είπαν πως ‘δεν υπάρχει περίπτωση’», εξομολογήθηκε η Jenna σε πρόσφατη συνέντευξη της στο Wired. Ένας μονόλογος, όμως, βασισμένος σε ένα βιβλίο που της είχε κάνει δώρο η μαμά της, ήταν αρκετός για να τη συγκινήσει και να την πείσει. Και τότε η μικρή Jenna ξεκίνησε το ταξίδι της στην κόσμο της υποκριτικής!

Σήμερα, σε ηλικία 20 χρονών, η Jenna έχει ήδη πρωταγωνιστήσει σε πολλές επιτυχημένες σειρές/ταινίες. Αν προσπαθείς να θυμηθείς, λοιπόν, από πού γνωρίζεις αυτό το ιδιαίτερα εκφραστικό προσωπάκι, για διάβασε αυτό… Η Jenna πρωταγωνίστησε στη 2η σεζόν της σειράς του Netflix “You”, ενσαρκώνοντας την Ellie – την νεαρή γειτόνισσα του Joe Goldberg που έμενε μαζί με την αδελφή της Delilah.

Την είδαμε επίσης σε σειρές της Disney, ανάμεσα τους η σειρά “Stuck in the Middle”, ενώ συμμετείχε και στη σειρά “Jane the Virgin”, ενσαρκώνοντας τη μικρή Jane. Μπορείς να την απολαύσεις, όμως, και στις ταινίες “Yes Day” (Netflix), “Scream” και “The Fallout”.

4
Το κομμένο χέρι… δεν ήταν γραφικά

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Victor Dorobantu (@victor.dorobantu)

Το κομμένο χέρι, το οποίο ακούει στο όνομα “The Thing”, κατάφερε να «τραβήξει» τα βλέμματα του κοινού και να γίνει ένα από τα highlights της σειράς! Το «χαριτωμένο» (ή μπορεί και όχι) χέρι που ακολουθούσε, βοηθούσε και συντρόφευε τη Wednesday σε κάθε στιγμή και τρέλα… δεν ήταν αποτέλεσμα γραφικών (CGI), αλλά ένα πραγματικό χέρι! Wait. Τι εννοείς;

Ο ηθοποιός Victor Dorobantu, λοιπόν, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της Jenna. Καλυμμένος με μπλε στολή, όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες που ο ίδιος ανέβασε στο IG, ο Victor πρωταγωνιστούσε κυριολεκτικά στη σειρά.

5
Η Ms. Thornhill ήταν η Wednesday των παλιών ταινιών “The Addams Family”

Λίγες ώρες χρειάστηκαν οι fans της σειράς για να ανακαλύψουν ποια ηθοποιός κρύβεται πίσω από τον ρόλο της Ms. Thornhill – της μόνης “normal” (#not) καθηγήτριας της Ακαδημίας Nevermore. Απ’ τη στιγμή, όμως, που το ανακάλυψαν δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν.

Για τους λάτρεις της Οικογένειας Addams, η Christina Ricci, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, δεν ήταν ένα άγνωστο πρόσωπο, αφού ήταν η Wednesday Addams των παλιών ταινιών “The Addams Family” (1991) και “Adams Family Values” (1993).

Στην ηλικία των 10 χρονών, τότε, η Christina κατάφερε να ενσαρκώσει τον ρόλο της με επιτυχία, μετατρέποντας το χαρακτήρα της Wednesday Addams σε ένα από τους πιο iconic, gothic ρόλους της μικρής και μεγάλης οθόνης!

6
Η Jenna Ortega έκανε τη χορογραφία για τον χορό της Wednesday

Στο επεισόδιο 4, με τίτλο “Woe What a Night”, γίνεται ο χορός των μαθητών της Ακαδημίας Nevermore… και εκεί η Wednesday «ξεδιπλώνει» μια άλλη πτυχή του εαυτού της! Απ’ τη στιγμή που αρχίζει το τραγούδι “Goo Goo Muck”, η Wednesday ξεκινά να χορεύει, «τραβώντας» όλα τα βλέμματα πάνω της.

Σε ένα video, η Jenna αποκάλυψε πως χορογράφησε η ίδια αυτόν τον iconic χορό παρόλο που δεν είναι ούτε χορεύτρια, ούτε και χορογράφος.

7
Ο χορός της Wednesday έγινε viral στα social media με τραγούδι της Lady Gaga

@heyitsbessma

This is how i’m gonna dance at every party from now on #wednesday #wednesdayaddams

♬ original sound – heyy

Κι αν δεν το έχεις ήδη δει στο feed σου (μα πού ζεις;!), ο χορός της Wednesday κατάφερε να γίνει viral, σαρώνοντας σε όλα τα social media.

Εμπνευσμένοι, λοιπόν, από τον χορό και την εμφάνισή της, οι χρήστες του Instagram και του TikTok post-άρουν τα δικά τους videos ακολουθώντας το νέο trend που ονομάζεται Wednesday Addams. Ενώ το τραγούδι που συνοδεύει τα videos είναι το τραγούδι της Lady Gaga με τίτλο “Bloody Mary”.

Αυτό που κατάφερε, όμως, να συνδέσει τον χορό με το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν το Spotify. Συγκεκριμένα, το clip που παίζει κατά τη διάρκεια του τραγουδιού (όπως βλέπεις και πιο πάνω) είναι κομμάτι από τον διάσημο -πλέον- χορό της σειράς. Το τραγούδι κατάφερε να γίνει ξανά viral και η Lady Gaga… εγκρίνει με ένα tweet! 

8
Η Jenna Ortega είχε covid-19 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του χορού

 

View this post on Instagram

 

A post shared by POPSUGAR (@popsugar)

Σε συνέντευξη της, η πρωταγωνίστρια της σειράς εξομολογήθηκε πως η μέρα των γυρισμάτων για την σκηνή του χορού ήταν και η πρώτη της μέρα με covid-19. «Ξύπνησα και ήταν περίεργο… είχα αυτούς τους πόνους σε όλο μου το σώμα. Ένιωθα σαν να με χτύπησε αυτοκίνητο. Μου έδιναν φάρμακα ανάμεσα στις σκηνές γιατί περιμέναμε πως το αποτέλεσμα θα ήταν θετικό», είπε.

Μετά από αυτήν τη σοβαρή δήλωση, πολλοί κατηγόρησαν το Netflix, τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές της σειράς, αφού με την πράξη αυτή έθεσαν σε κίνδυνο πολλούς από τους συμμετέχοντες της σειράς.

Το Netflix επιβεβαίωσε το γεγονός, λέγοντας πως «τα μέτρα κατά του κορωνοϊού ήταν αυστηρά, ενώ μόλις επιβεβαιώθηκε το θετικό test η Jenna απομακρύνθηκε από το set». Άλλοι κατηγόρησαν την Jenna λέγοντας πως ο τρόπος που περιέγραφε το γεγονός έμοιαζε πιο πολύ με μια αστεία ιστορία, παρά με κάτι σοβαρό και επικίνδυνο. Εσύ τι πιστεύεις;

9
Ο Uncle Fester ξύρισε το κεφάλι του για τον ρόλο

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Netflix Geeked (@netflixgeeked)

Στο επεισόδιο 7, με τίτλο “If You Don’t Woe Me by Now”, η Wednesday αντικρίζει ξανά τον θείο της και αυτή είναι η μοναδική στιγμή που τη βλέπουμε να χαμογελάει!

Πίσω απ’ τον ρόλο βρίσκεται ο ηθοποιός Fred Armisen, ο οποίος αποφάσισε να κάνει τα πάντα, μιας και ήταν ένας ρόλος που ήθελε πάρα πολύ να κάνει. Έτσι, αποφάσισε να ξυρίσει το κεφάλι του!

10
Η Wednesday Addams βλεφάρισε μόνο 9 φορές

@dannyrayesi counted 9 times throughout the whole series (she said Tim burton, the director, told her not to blink while acting)♬ original sound – heyy

Στο video που έκανε σε συνεργασία με την Teen Vogue, η Jenna ανάφερε πως ένα από τα χαρακτηριστικά της Wednesday ήταν πως… δεν ανοιγόκλεινε ποτέ τα μάτια της. Συγκεκριμένα, τυχαία σε μια σκηνή η ίδια αποφάσισε να μην ανοιγοκλείσει τα μάτια της και τότε ο σκηνοθέτης της σειράς της ζήτησε να μην το ξανά κάνει για το υπόλοιπο της σειράς!

Οι fans της σειράς, όμως, αρνούνταν να δεχτούν αυτή τη δήλωση. Έτσι ένας απ’ αυτούς αποφάσισε να δει ξανά τη σειρά και να μετρήσει πόσες φορές η Wednesday βλεφάρισε κατά τη διάρκεια. Αποτέλεσμα; Η Wednesday Addams βλεφάρισε μόνο 9 φορές σε ολόκληρη τη σειρά.

11
Οι τίτλοι όλων των επεισοδίων περιλαμβάνουν τη λέξη “woe”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wednesday Netflix (@wednesdaynetflix)

Για τους παρατηρητικούς… Οι τίτλοι των 8 επεισοδίων έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους! Ο κάθε τίτλος περιλαμβάνει τη λέξη “woe”, η οποία στα Ελληνικά μεταφράζεται ως «συμφορά»… π.χ. “Friend or Woe”, “Woe What A Night”, κλπ. Πόσο ταιριαστό με το vibe της σειράς!

Εσένα ποιο απ’ αυτά τα “behind-the-scenes” facts σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending