fbpx

Κανείς δεν μπορεί να σταθεί ή να περπατήσει ίσια σ’ αυτή την εκκλησία – Μάθε γιατί! (video)

Πρόσφατα είδαμε στο TikTok κάποια βιντεάκια από μια εκκλησία… στην οποία κανείς δεν μπορεί να σταθεί ή να περπατήσει ίσια! Και για του λόγου του λόγου το αληθές:

@faihhtzima Κουνιέσαι και λυγιέσαι…🥴 #ροποτο #ροποτοεκκλησια #trikala #roadtrip #ropoto #φυπシ #φυ #foryou #fyp #4you #greektiktok #mpesfypgamw @avramidis_th @MariaPap @Giannis Ogr ♬ Σαν περπατάς παραπατάς – Live – Κώστας Τσαρουχάς

Στην αρχή νομίζαμε ότι πρόκειται για κάποιο παραπλανητικό κόλπο στο editing, αλλά τελικά τα videos είναι πραγματικά, αφού η εκκλησία αυτή υπάρχει… Και μάλιστα είναι πολύ κοντά μας.

Η συγκεκριμένη εκκλησία, λοιπόν, έχει κλίση μεγαλύτερη από τον Πύργο της Πίζας και έχει γίνει ένα viral αξιοθεάτο!

Μάθε πιο κάτω πού ακριβώς βρίσκεται και γιατί «γέρνει»:

Η εκκλησία βρίσκεται στην Ελλάδα! Συγκεκριμένα στο Ροπωτό, ένα πολύ μικρό χωριό στα Τρίκαλα, όπου δυστυχώς τα περισσότερα σπίτια έχουν γκρεμιστεί, όμως, το μεγαλύτερο και το πιο εντυπωσιακό κτήριο (η συγκεκριμένη εκκλησία δηλαδή) βρίσκεται ακόμη εκεί.

@ioannamakri22222 #ropoto #ropoto_trikala #ropoto_church #wensdayaddams @myrtw29 ♬ original sound – heyy

Γέρνει 17 μοίρες… και για να καταλάβεις το μέγεθος της κλίσης καλύτερα, σκέψου απλά ότι ο πύργος της Πίζας παλαιότερα είχε κλίση σε γωνία 5,5 μοιρών, ενώ σήμερα η κλίση του πύργου υπολογίζεται περίπου (μόνο) στις 3,97 μοίρες!

@sakis_th #ροποτο #fyp #επιζησαμε #μπεςφοργιουγαμω ♬ Комбайна-вършачка – Orchestra Kamchia

Αξιοθαύμαστο είναι το γεγονός ότι παρά την κλίση, η εκκλησία της Παναγίας της Θεοτόκου παρέμεινε άθικτη και τα σκαλιά βρίσκονται ακριβώς στη θέση τους, χωρίς να έχουν ραγίσει.

@zwisalom26 #τρικαλα #trikalagreece #ροποτο #ropoto_trikala #χωριο_φαντασμα #εκκλησιαπουγερνει #fypシ #tiktokgreece ♬ Mysterious – Andreas Scherren

Το να προσπαθήσεις να περπατήσεις στην εκκλησία θα σου φανεί σαν άθλος (όπως βλέπεις και στα videos), αλλά δεν είναι επικίνδυνο… αφού η κατολίσθηση στην περιοχή ξεκίνησε περίπου τη δεκαετία του 1960-1970 και πλέον έχει σταματήσει το φαινόμενο!

@el.vk.18 #ροποτο #ροποτοτρικαλα ♬ Sounds like a mystery music box – Yohei

Το 2012, όμως, όταν ξεκίνησε η καθίζηση (μέσα σε ένα βράδυ) και τότε άρχισε να δημιουργείται το μεγάλο πρόβλημα. Ο κεντρικός τοιχισμός άρχισε να υποχωρεί και να πηγαίνει προς τη χαράδρα, έτσι οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους!

Γράψε μας σε σχόλιο αν θα ήθελες κι εσύ να επισκεφθείς τη συγκεκριμένη εκκλησία!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending