fbpx

Εσύ ξέρεις τι είναι το «σύνδρομο του τυχερού κοριτσιού»;

Αν περνάς κι εσύ καθημερινά αρκετό χρόνο στο TikTok, δεν υπάρχει περίπτωση να μην «πέσει» το μάτι σου πάνω στα νέα trends και challenges.

Η νέα viral τάση της χρονιάς, λοιπόν, είναι το «σύνδρομο του τυχερού κοριτσιού» και στόχος της είναι να κάνει το 2023 “your best year”! Πώς θα γίνει αυτό; Μάθε πιο κάτω περί τίνος πρόκειται και θα καταλάβεις!

Μάθε τι είναι το «σύνδρομο του τυχερού κοριτσιού»:

@lauragalebe The secret is to assume and believe it before the concrete proof shows up. BE DELUSIONAL. #bedelusional #luckygirlsyndrome #affirmations #lawofassumption #manifestationtiktok #manifestingtok #lawofassumptiontok #manifestation ♬ original sound – Laura Galebe

Με λίγα λόγια, αυτό που κάνουν οι χρήστες του TikTok και ειδικότερα οι γυναίκες, είναι να κοινοποιούν βίντεο, όπου αναφέρουν τις φράσεις: «Όλα μου πάνε καλά», «Είμαι τυχερό άτομο». Σκοπός είναι να ξεφύγουν από τα προβλήματα τους και να πιστέψουν ότι τους συμβαίνουν καλά πράγματα!

Το hashtag #LuckyGirlSyndrome έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 226 εκατομμύρια προβολές, ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι χιλιάδες χρήστες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη τάση τους έχει βοηθήσει να δουν τα πράγματα με περισσότερη θετικότητα.

@skzzolno

i don’t know why it works but… everything works out for us #luckygirlsyndrome #luckygirl #luckygirlsyndrom #manifestation #affirmationsoftheday #affirmations #collegelifehack #lifehack #college #collegegirls

♬ original sound – skzzolno

Φυσικά, η όλη ιδέα έχει δεχτεί και έντονη κριτική από πολλούς που τονίζουν ότι το νέο αυτό trend υποστηρίζει ότι η τύχη παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στα καλά πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας.

Είναι δυνατόν το viral trend του TikTok να σου «φέρει» τύχη;

Αν και η ιδέα ότι τα πάντα εξαρτώνται από την τύχη μπορεί να μην ισχύει, αποδεικνύεται ότι, σε μερικές περιπτώσεις, η δύναμη του να πιστεύεις ότι είσαι τυχερός, μπορεί να σε οδηγήσει σε περισσότερα ευχάριστα γεγονότα που -ίσως- δεν περίμενες να συμβούν!

Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που οφείλεται στη «μαγεία» ή σε κάποια θεϊκή παρέμβαση. Αντίθετα, αφιερώνοντας χρόνο για να σκεφτείς θετικά για το μέλλον σου, μπορεί να σε αναγκάσει να δεις/κάνεις πράγματα, στα οποία συνήθως δεν έδινες μεγάλη προσοχή.

@skzzolno

Replying to @stupidmoons “think of the person you would be when you achieve your goals, now act like them” #lawofassumption #lawofattraction #luckygirlsyndrome #luckygirl #manifestation #2023goals #dreamlife #manifestationtips

♬ original sound – skzzolno

Με αυτόν τον τρόπο, το «σύνδρομο τυχερού κοριτσιού» μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς που μας προκαλεί η αρνητικότητα.

Όπως εξηγεί η Geraldine Joaquim, κλινική υπνοθεραπεύτρια, ψυχοθεραπεύτρια και προπονήτρια ευεξίας: «Κυρίως, έχουμε προδιάθεση να σκεφτόμαστε αρνητικά – είναι ένας μηχανισμός επιβίωσης. Ωστόσο, μια παρενέργεια αυτού είναι μια στενή άποψη της ζωής και μια στάση με το κεφάλι «κάτω» που μας εμποδίζει να δούμε τις δυνατότητές μας».

@kaitlinvillatoro

Big fan of Lucky Girl Syndrome because being a “Lucky Girl” means you follow your own instincts rather than burning yourself out trying to perfectly adhere to someone else’s rules or “shoulds”, because you KNOW you’re good enough as you are to have what you want🍀 #luckygirlsyndrome #luckygirl #luckygirls #burnoutrecoverytips #burnoutrecoveryprocess #burnoutrecoverycoach #burnoutprevention #businessownerburnout #businessownertiktok #femalebusinessowners

♬ original sound – Aung

Στη συνέχεια και αναφερόμενη στη νέα αυτή τάση συμπληρώνει: «Δεν υπάρχει τύχη. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται ένα μέρος του εγκεφάλου που έχουμε όλοι – το δικτυωτό σύστημα ενεργοποίησης.

Είναι μια δέσμη νεύρων που δημιουργεί ένα φίλτρο για αυτό στο οποίο εστιάζετε και περιηγείται στο περιβάλλον (όπως μάλλον η προσωπική σας αναζήτηση στο google) για να παρουσιάσει τα κομμάτια που είναι σημαντικά για εσάς».

Θα δοκιμάσεις κι εσύ το νέο trend για να δεις αν θα αλλάξει η τύχη σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending