fbpx

5+1 ελληνικά νησιά που είναι οι ιδανικοί προορισμοί για ένα ταξιδάκι το Πάσχα!

«Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά… για πάρτη μου»! Ένα ταξίδι, είναι πάντα καλή ιδέα, ειδικά όταν συνδυάζεται με μέρες διακοπών!

Το Πάσχα πλησιάζει κι αν εκείνες τις μέρες θες να κάνεις την επόμενή σου εξόρμηση εκτός Κύπρου, τότε πρέπει να αρχίσεις να ετοιμάζεσαι σιγά-σιγά (μην σου πω ότι καθυστέρησες κιόλας)!

Επειδή τα ελληνικά νησιά δεν είναι μόνο καλοκαιρινοί προορισμοί, πιο κάτω σου έχουμε μαζέψει 6 νησιά της Ελλάδας που είναι top προορισμοί για ένα mini ταξιδάκι το Πάσχα. Άραγε πού θα επιλέξεις να πας;

Δες πιο κάτω τα ελληνικά νησιά που σου προτείνουμε:

1
Κέρκυρα 

newsbeast.gr

Είναι αλήθεια ότι η Κέρκυρα είναι το δημοφιλέστερο νησί για διακοπές το Πάσχα και όχι άδικα! Πέραν από το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πανέμορφο νησί, που θα σε εντυπωσιάσει όποια εποχή του χρόνου και να το επισκεφθείς, το Πάσχα είναι ακόμη πιο ξεχωριστό!

Ίσως να έχεις ακουστά το σπάσιμο των μεγάλων πήλινων κανατιών («μπότηδες») μετά την πρώτη Ανάσταση… Σίγουρα το έχεις δει τα προηγούμενα χρόνια στο Insta και να το ζήλεψες. Τι λες φέτος να το απολαύσεις από κοντά;

2
Φολέγανδρος

folegandros.gr

«Να σε κάνω ένα βραδάκι, φάρο στη Φολέγανδρο…» Πάω στοίχημα, ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες! Οι ντόπιοι του νησιού είναι από τους πιο φιλόξενους ανθρώπους. Παρότι είναι μικρό και σχετικά ήσυχο νησί, αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη!

Η ομορφιά του σπανίζει και μιας και δεν είναι και τόσο μεγάλο σε έκταση, θα προλάβεις να το γυρίσεις (σχεδόν) όλο μέσα σε λίγες ημέρες. Αν θες και extra infro, μάθε ότι τις ημέρες του Πάσχα γίνεται περιφορά της εικόνας της Παναγίας σε κάθε γωνία του νησιού!

3
Μύκονος

newmoney.gr

Κι όμως, η Μύκονος δεν είναι ιδανική μόνο για beach parties! Μπορείς να την επισκεφθείς “off season” για να μην είναι γεμάτη από κόσμο και έτσι να μπορείς να χαρείς τις ομορφιές του νησιού. Άσε που τα tickets είναι πολύ φθηνότερα!

Τα τελευταία χρόνια, αρκετοί δείχνουν την προτίμησή του στη Μύκονο για τις πασχαλινές διακοπές, μιας και επικρατεί περισσότερη ησυχία και μπορείς να εξερευνήσεις ήρεμα το νησί με βόλτες στα γραφικά δρομάκια.

Εδώ που τα λέμε, αν μας κάνει και ηλιόλουστο καιρό το Πάσχα θα μπορέσεις ν’ αράξεις κάτω από τον ήλιο σε κάποια από τις παραλιές του νησιού!

4
Σαντορίνη

travelseefeel.com

Άλλο ένα νησί που ίσως το έχεις καθαρά συνδεδεμένο με το καλοκαίρι… Αλλά όσοι ξέρουν δεν πηγαίνουν ποτέ στη Σαντορίνη το καλοκαίρι! Το Πάσχα είναι ακόμη καλύτερο για να ζήσεις τη μοναδική ατμόσφαιρα που προσφέρουν τα έθιμα των ημερών στο νησί.

Φρόντισε να είσαι στο νησί από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής (ή ακόμα καλύτερα από τη Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ) γιατί το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στο μεσαιωνικό χωριό Πύργος, που βρίσκεται και στο ψηλότερο σημείο του νησιού, θα δεις το πιο ατμοσφαιρικό έθιμα του Πάσχα.

Σε κάθε πεζούλι, περβάζι και και στέγη του αμφιθεατρικά χτισμένου χωριού στήνονται εκατοντάδες τενεκεδάκια με φαναράκια. Όταν φτάνει η ώρα της περιφοράς του Επιταφίου, τα ανάβουν με φλόγιστρα, δημιουργώντας ένα μαγευτικό και επιβλητικό σκηνικό. Σίγουρα η εικόνα θα σου μείνει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό!

5
Κύθνος 

greeka.com

Το συγκεκριμένο νησί απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, οπότε για τους #AthensLovers είναι η τέλεια επιλογή για να το συνδυάσουν και με λίγες ημέρες χαλάρωσης στην πρωτεύουσα. Δύο σε ένα δηλαδή!

Πάω στοίχημα ότι η πιο πάνω photo αρκεί για να σε πείσει να ταξιδέψεις στην Κύθνο, η οποία είναι τέλειος προορισμός και για τα ζευγαράκια της παρέας, καθώς εκεί υπάρχει το έθιμο να τοποθετείται μια παραδοσιακή ξυλόγλυπτη κούνια και κάτοικοι της περιοχής ανεβαίνουν σ’ αυτή φορώντας παραδοσιακές στολές… Αν ένα ζευγάρι αυτό ανέβει, σημαίνει… «Ώρα καλή τζι’ ώρα γρουσή»

Okay, δεν σας λέμε να το φτάσετε και μέχρι τον γάμο, αλλά είναι μια ξεχωριστή εμπειρία που μπορείς να ζήσεις με το ταίρι σου το φετινό Πάσχα.

6
Χίος

enikonomia.gr

Τρελένεσαι για μαστίχα; Ε τότε, φύγαμε για Χίο! Πιθανότατα γνωρίζεις ότι το συγκεκριμένο νησί φημίζεται για τα τέλεια προϊόντα μαστίχας, όμως, ήξερες ότι έχει 20 χωριά μαστίχας; Τα πιο φημισμένα είναι το Πυργί και τα Μεστά και όσοι περπάτησαν στα δρομάκια τους, κάνουν λόγο για πραγματική… μαγεία!

Φυσικά, αν βρεθείς Πάσχα στο νησί ετοιμάσου να δεις τη νύχτα να γίνεται μέρα, αφού υπάρχουν δύο ενορίες τις οποίες χωρίζει μια κοιλάδα και συμμετέχουν σε έναν αυτοσχέδιο ρουκετοπόλεμο, γεμίζοντας τον ουρανό με φώτα και φλόγες το Μ. Σάββατο!

Γράψε μας στα σχόλια ποιο ελληνικό νησί θα προτιμήσεις για τις πασχαλινές σου διακοπές! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe