fbpx

Το τσούγκρισμα των αυγών είναι θέμα… φυσικής & αυτό είναι το tip για να κερδίζεις! (video)

Κάθε χρόνο η ίδια μονομαχία… Ποιος θα κερδίσει στο τσούγκρισμα των αυγών; Και φυσικά κάθεσαι κανένα 5λεπτο μπροστά από το καλάθι με τα πασχαλινά αυγά μέχρι να αποφασίσεις ποιο φαίνεται πιο γερό!

Το καλύτερο βέβαια είναι όταν επιτέλους διαλέγεις, αλλά μόλις τσουγκρίσεις με κάποιον γίνεται χίλια κομμάτια… Και εκεί ξεκινάει το δούλεμα!

Φέτος, ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτή η κατάσταση και να τους κερδίσεις όλους, χωρίς να το πολύ-φιλοσοφήσεις το θέμα. Άλλωστε, όπως εξηγεί μια καθηγήτρια είναι θέμα φυσικής και στο πιο κάτω βίντεο μπορείς να δεις το tip που θα σε κάνει πρωταθλητή!

Δες πώς να τους κερδίσεις όλους στο τσούγκρισμα των αυγών φέτος:

Μπορεί το luben να είναι γνωστό για τα χιουμοριστικά βιντεάκια του, όμως, αυτό το video είναι αυτό που χρειαζόμασταν για το Πάσχα!

Όπως εξηγεί η καθηγήτρια φυσικής, κα. Τίνα Νάντζου, το κέλυφος του αυγού είναι σαν αψίδα, επομένως τα δομικά υλικά (για παράδειγμα το τσόφλι) του έχουν πολύ μεγάλη αντοχή.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτό σημαίνει ότι αν χτυπήσουμε το αυγό στο κέντρο, η δύναμη θα ασκηθεί συμμετρικά σε όλα τα δομικά υλικά που συνθέτουν το κέλυφος και έτσι το αυγό μας θα αντέξει! Πώς θα κάνεις το αυγό του αντίπαλου σου να σπάσει; Προσπάθησε να χτυπήσεις λίγο στραβά, για να δημιουργήσεις καμπτική παραμόρφωση και τότε το τσόφλι να σπάσει.

Κι όμως! Αν νομίζεις πως όλα αυτά είναι θεωρίες της συγκεκριμένης καθηγήτριας, θα πρέπει να μάθεις ότι έχουν γίνει πειράματα που τα αποδεικνύουν.

Επίσης, όταν διαλέγεις αυγό, προτίμησε ένα μικρό, καλοβρασμένο και όχι το μεγαλύτερο (μιτσίν αλλά ροτσίν που λαλούν), αφού όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται είναι πιο ανθεκτικό. Όταν έρθει η στιγμή της αναμέτρησης είναι σημαντικό με το χέρι σου να αγκαλιάσεις το αυγό γιατί αυτό θα το βοηθήσει ν’ αντέξει στην κρούση!

Στη συνέχεια, θα πρέπει να προσπαθήσεις να χτυπήσεις το αυγό του όπως είπαμε πιο πάνω… λίγο στραβά, κάτι που εξαρτάται και από το πώς θα το κρατάει. Αν καταφέρεις να του “γελάσεις”, λοιπόν, τότε θα βγεις κερδισμένος!

Και ένα τελευταίο “pro tip” που μας δίνει το πιο πάνω video: Αν το αυγό σου είναι βιολογικό – ελευθέρας βοσκής, then you are too lucky, καθώς αυτό θα αυξήσει το όριο θραύσης, δηλαδή την ανθεκτικότητά του!

Εσύ ήξερες αυτά τα “κόλπα” για το τσούγκρισμα των αυγών; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending