fbpx

5+1 φυσικοί τρόποι για να έχεις κατάλευκα δόντια & τέλειο χαμόγελο!

Θες να έχεις κατάλευκα δόντια (όπως αυτά που βλέπουμε στις διαφημίσεις) και αστραφτερό χαμόγελο… αλλά αυτό δεν το πετυχαίνεις μόνο με το πλύσιμο δοντιών;

Εμείς σου βρήκαμε 5+1 τρόπους για φυσική λεύκανση δοντιών που αν τους δοκιμάσεις θα ενθουσιαστείς με το αποτέλεσμα!

Δες τους πιο κάτω:

1
Μαγειρική σόδα

Freepik.com

Η μαγειρική σόδα που -σίγουρα- βρίσκεται στο ντουλάπι του σπιτιού σου είναι ένα βασικό προϊόν που μπορείς να χρησιμοποιείς για να έχεις κατάλευκα δόντια, αφού με τις ιδιότητες της μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες στα δόντια και να βοηθήσει στην απομάκρυνση της πλάκας.

Ο τρόπος που πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις είναι να αναμείξεις ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας και νερού σε ένα μικρό μπολ, μέχρι να δημιουργήσεις μια πάστα. Στη συνέχεια πρέπει να βυθίσεις την οδοντόβουρτσα σου στο μείγμα και να βουρτσίσεις τα δόντια σου με απαλές κυκλικές κινήσεις και να τα ξεπλύνεις!

2
Μηλόξυδο

Freepik.com

Το μηλόξυδο είναι ένα άλλο προϊόν που έχεις στο σπίτι και -σίγουρα- θα σε βοηθήσει να πετύχεις τον στόχο σου για λαμπερό χαμόγελο, αφού περιέχει οξικό οξύ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των λεκέδων από τα δόντια.

Ο τρόπος που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις είναι να ανακατέψεις μια μικρή ποσότητα μηλόξυδου με νερό και στη συνέχεια να το αφήσεις το στο στόμα σου για 2-3 λεπτά πριν ξεπλύνεις.

Υ.Γ.: Όταν το χρησιμοποιήσεις να είσαι προσεχτικ@, καθώς μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών!

3
Φράουλες

Freepik.com

Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται οι φράουλες μπορεί να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των επιφανειακών λεκέδων από τα δόντια, αφού περιέχουν μηλικό οξύ.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πολτοποιήσεις μερικές φράουλες και στη συνέχεια να βουρτσίσεις τα δόντια σου για 2 λεπτά πριν ξεπλύνεις. Τόσο απλό!

4
Κουρκουμάς

Freepik.com

Ο κουρκουμάς ή αλλιώς κιτρινόριζα είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες και μπορεί επίσης να σε βοηθήσει στη λεύκανση των δοντιών με φυσικό τρόπο.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ανακατέψεις μια μικρή ποσότητα κουρκουμά με νερό για να δημιουργήσεις μια πάστα και στη συνέχεια να βουρτίσεις τα δόντια σου για 1-2 λεπτά και τέλος να ξεπλύνεις καλά.

5
Φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού

Freepik.com

Οι φλούδες των πορτοκαλιών και των λεμονιών περιέχουν λιμονένιο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην αφαίρεση των λεκέδων από τα δόντια.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τρίψεις το εσωτερικό μιας φλούδας πορτοκαλιού ή λεμονιού πάνω στα δόντια σου για 2 λεπτά και στη συνέχεια να βουρτσίσεις τα δόντια σου για λαμπερό χαμόγελο.

6
Λάδι καρύδας

Freepik.com

Τέλος, το λάδι καρύδας είναι μια ινδική πρακτική καθαρισμού του στόματος με φυσικό τρόπο, αφού μπορεί να σκοτώσει επιβλαβή βακτήρια στο στόμα, αλλά και να ενισχύσει τα δόντια και τα ούλα. Επίσης μπορεί να αποτρέψει την τερηδόνα και να φρεσκάρει την αναπνοή.

Κράτησε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας στο στόμα σου χωρίς να το καταπιείς για λίγα λεπτά και στη συνέχεια μπορείς να βουρτσίσεις τα δόντια σου.

Υ.Γ.: Μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε άλλο λάδι της αρεσκείας σου, αλλά το λάδι καρύδας είναι ίσως η πιο safe επιλογή, αφού έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε λαυρικό οξύ, γνωστό για την αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή του δράση και φυσικά έχει ευχάριστη γεύση.

Γράψε μας σε σχόλιο ποιον από τους πιο πάνω τρόπους θα δοκιμάσεις για κατάλευκα δόντια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending