fbpx

Πέφτουν κι εσένα τα μαλλιά σου; 5 τρόποι για να αποτρέψεις την τριχόπτωση… ενώ κοιμάσαι!

Παρατηρείς ότι χάνεις μαλλιά; Βρίσκεις παντού τρίχες… στο μπάνιο, στο μαξιλάρι σου, στο αυτοκίνητο, στο πάτωμα, κλπ; Η αλήθεια είναι πως η τριχόπτωση είναι μια δύσκολη μάχη, τόσο για τις γυναίκες, όσο και για τους άντρες!

Κάνοντας, όμως, κάποιες απαραίτητες αλλαγές στη ρουτίνα πριν τον ύπνο μπορούν να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς -επιτέλους- από την απώλεια μαλλιών. Γι’ αυτό σου προτείνουμε 5 super-βοηθητικά tips για να αποτρέψεις την τριχόπτωση… ενώ κοιμάσαι!

Δες τα πιο κάτω:

1
Χρησιμοποίησε τη σωστή μαξιλαροθήκη

Freepik.com

Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο… αλλά όντως η σωστή μαξιλαροθήκη παίζει σημαντικό ρόλο! Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες απορροφούν την υγρασία από τα μαλλιά, κάνοντας τα πιο ξηρά, φριζαρισμένα και επιρρεπή στο σπάσιμο.

Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις μια μεταξωτή ή σατέν μαξιλαροθήκη, αφού οι μικρότερες ίνες μεταξιού μειώνουν την τριβή που προκαλείται από το τρίψιμο του τριχωτού της κεφαλής στο μαξιλάρι!

2
Μην κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά

Freepik.com

Συνηθίζεις κι εσύ να κάνεις ντουζ κατά τις βραδινές ώρες; Αν ναι, τότε φρόντισε να στεγνώνεις πολύ καλά τα μαλλιά σου για να αποφύγεις το τράβηγμα και το σπάσιμο κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Βέβαια, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να λούζεσαι μία ή δύο ώρες πριν κοιμηθείς για να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά (παρά με το πιστολάκι).

3
Χρησιμοποίησε ολονύχτια μάσκα μαλλιών

Freepik.com

Χρησιμοποίησε μια ολονύχτια μάσκα μαλλιών, αφού τα ενυδατωμένα μαλλιά το πρωί οδηγούν σε λιγότερο “σπάσιμο” κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Οι ολονύχτιες μάσκες είναι ο ιδανικός τρόπος για να δώσεις στα μαλλιά σου την απαραίτητη θρέψη και υγρασία που χρειάζονται.

4
Σωστή διατροφή

Freepik.com

Κι όμως… Η σωστή διατροφή παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στη δύναμη και την υγεία των μαλλιών! Πρωτεΐνη, λιπαρά και ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα είναι σημαντικά συστατικά για να έχεις υγιή μαλλιά.

Το σώμα χρειάζεται θρεπτικές ουσίες για να δημιουργήσει νέες τρίχες και να διατηρηθούν υγιείς οι θύλακες. Επομένως, η κακή διατροφή και η έλλειψη βιταμινών μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση. Η υγιεινή διατροφή μπορεί να συμβάλλει και στην ανάπτυξη ισχυρών τριχών!

Extra Tip: Μπορείς να πίνεις και βιταμίνες. Συγκεκριμένα, οι 5 βιταμίνες που δρουν κατά της τριχόπτωσης και βοηθούν να δυναμώσουν τα μαλλιά σου σε περίπτωση που είναι αδύναμα ή πέφτουν είναι οι: D, B7, B12, E και C.

5
Ποτέ μην έχεις κότσο όταν κοιμάσαι

Freepik.com

Αν έχεις μακριά μαλλιά να θυμάσαι ότι υπάρχουν ορισμένα χτενίσματα… που βλάπτουν τα μαλλιά σου όταν κοιμάσαι. Ένα από αυτά είναι τα ponytails!

Εάν θέλεις οπωσδήποτε να μαζέψεις τα μαλλιά σου πίσω για να μην μπαίνουν στο πρόσωπό σου, καλύτερα να επιλέξεις μια χαλαρή πλεξούδα για να ελαχιστοποιήσεις την πίεση που δίνεις στα μαλλιά.

Γράψε μας σε σχόλιο αν θα δοκιμάσεις αυτά τα tips για την τριχόπτωση! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending