fbpx

Εσύ είδες την Κύπρια “Parpie” που έγινε viral με τα αστεία memes στο Instagram;

Εδώ και λίγες ημέρες στο Instagram έκανε την εμφάνισή του ένα account που μας κίνησε απευθείας την περιέργεια! Ήξερες ότι η αγαπημένη μας Barbie… εν Κυπραία; #not!

Κάποια μεγάλη φαν της, όμως, έφτιαξε την Parpie.cy και προκάλεσε χαμό με τα ξεκαρδιστικά memes από σκηνές ταινίων Barbie… με κυπριακές ατάκες! Χιλιάδες IG users έσπευσαν να ακολουθήσουν την “Parpie Antreou”, με το account να ξεπερνά τους 10k followers μέσα σε μόλις 5 ημέρες (το 1ο meme ανέβηκε στις 22 Απριλίου). WOW!

Εμείς, λοιπόν, μιλήσαμε μαζί με την αγνώστου ταυτότητας δημιουργό και μεταξύ άλλων μας είπε πώς προέκυψε η ιδέα, γιατί επέλεξε την Barbie για τα memes της και το καλύτερο;! Ετοίμασε ένα meme αποκλειστικά για το κοινό του StudentLife!

Δες πιο κάτω όσα μας είπε η “Parpie”:

– Γεια σου “Parpie” μας! Πότε και πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία του συγκεκριμένου IG account;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Parpie Antreou (@parpie.cy)

«Καταρχάς, νομίζω έχουμε αντιληφθεί όλοι ότι πλέον στο διαδίκτυο και στα social, λαμβάνουμε τεράστιο όγκο πληροφοριών, χωρίς καν το προσπαθήσουμε. Έχουμε δει όλοι αμέτρητα memes να κυκλοφορούν. Τα τελευταία χρόνια έχουν επίσης ανέβει αρκετά και στην Κύπρο, όπως και σελίδες με υλικό που ‘προμοτάρει’ την κυπριακή διάλεκτο.

Κάπως έτσι, έφτασαν στα χέρια μου διάφορα memes που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό, τα οποία είχαν συνδυάσει σκηνές από ταινίες της Barbie και άλλων κινουμένων σχεδίων από ταινίες της Disney, με κυπριακές εκφράσεις. Ήταν κάτι που μου φάνηκε αρκετά αστείο και κάπως έτσι είχα εμπνευστεί να ξεκινήσω να φτιάχνω τα δικά μου memes, αρχικά για προσωπική χρήση.

Η ιδέα για τη σελίδα της Parpie ήρθε πραγματικά πολύ απότομα και υλοποιήθηκε μέσα σε μια νύχτα! Η σκέψη μου ήταν κυρίως για να έχω μαζεμένα τα memes που φτιάξαμε με φίλους, αλλά εφόσον δεν υπήρχε άλλη σελίδα με παρόμοιο υλικό, λέω ‘γιατί όχι’

–  Τι θέλεις να «πετύχεις» μέσα από αυτό το page;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Parpie Antreou (@parpie.cy)

«Η σελίδα αυτή έχει δημιουργηθεί πρώτα απ’ όλα με χιουμοριστική διάθεση, με σκοπό την ψυχαγωγία. Τα memes προσφέρουν πραγματικά άφθονο υλικό για γέλιο κυρίως στα group chats μεταξύ φίλων, πόσο μαλλον, μια σελίδα η οποία ταυτόχρονα μας θυμίζει την παιδική μας ηλικία!

Σίγουρα ένας από τους στόχους είναι να ταυτιστεί ο κόσμος με τις ατάκες, να τις στείλει σε φίλους, κτλ. Ακόμη, μέσω της σελίδας πιστεύω αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η ομορφιά και η πολυμορφία της κυπριακής διαλέκτου.

Το γεγονός ότι η σελίδα έχει αρκετούς followers -ίσως- να είναι και μια ευκαιρία για την ευαισθητοποιήση του κοινού για πιο σοβαρά ζητήματα, αν υπάρξει ποτέ η ανάγκη φυσικά. Παρ’ όλα αυτά, προς το παρόν κρατάμε το χαλαρό κλίμα και τη χιουμοριστική διάθεση! Άλλωστε, πιστεύω ο κόσμος αυτό αποζητά στα social media, να ξεφύγει λίγο από την πιεστική καθημερινότητα (σχολείο, πανεπιστήμιο, δουλειά, κτλ)»

– Γιατί επέλεξες την Barbie και όχι κάποιο άλλο cartoon;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Parpie Antreou (@parpie.cy)

«Η Barbie και οι ταινίες από τις οποίες αντλώ τα αποσπάσματα, «ανήκουν» στη δική μας γενιά, που γεννηθηκέ λίγο πριν και λίγο μετά το 2000!

Προσωπικά, με το που θα δω μια σκηνή απο τις συγκεκριμένες ταινίες, νιώθω ένα περίεργο, αλλά ευχάριστο συναίσθημα νοσταλγίας, που νομίζω όλοι όσοι ακολουθούν τη σελίδα καταλαβαίνουν. Αρκετά cartoons έχουν χαρακτηρίσει την παιδική μας ηλικία, αλλά οι ταινίες της Barbie (και μην ξεχνάμε τα τραγούδια τους) ήταν κάτι το ξεχωριστό!

Επομένως, κατά κάποιον τρόπο η Babrie μας ενώνει, μας θυμίζει τα ανέμελα χρόνια του Δημοτικού και πολλές φορές ταυτίζει τον 7χρονο εαυτό μας με τον ενήλικα πια φοιτητή που συνεχίζει να κρύβει μια δόση παιδικής αθωότητας μέσα του.»

– Περίμενες τόση ανταπόκριση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Parpie Antreou (@parpie.cy)

«Για να είμαι ειλικρινής δεν μου περνούσε καν απ’ το μυαλό! Η σελίδα άνοιξε Κυριακή ξημερώματα για πλάκα και ούτε καν οι φίλοι που βρίσκονταν εκεί τη συγκεκριμένη στιγμή δεν μπήκαν στη διαδικασία να ακολουθήσουν.

Γενικά έχω ανοίξει σελίδες και σελίδες στο Instagram για εντελώς διαφορετικά θέματα, επομένως, είχαμε πάρει όλοι το θέμα πολύ χαλαρά. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής η σελίδα ξεκίνησε να ανεβαίνει τάχιστα, βλέπαμε τα memes σε stories γνωστών μας, σε ομαδικές στο messenger κ.ο.κ και δεν το πιστεύαμε!»

– Θα ήθελες να αποκαλύψεις στο κοινό ποια κρύβεται πίσω από την “Paprie Antreou”;

«Προτιμώ να κρατηθεί η ανωνυμία μου, μιας και από τη “φύση” τους τα meme pages είναι πιο όμορφο να μένουν απρόσωπα (και πιο αντικειμενικά βασικά)».

– Πόσος χρόνος χρειάζεται περίπου ώστε να δημιουργείς & να ανεβάζεις καθημερινά content;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Parpie Antreou (@parpie.cy)

«Λοιπόν, η διαδικασία για να δημιουργηθεί το content είναι πολλές φορές αποτέλεσμα ομαδικού brainstorming. Πάνω στη συζήτηση όταν είμαι με φίλους, προφανώς και κάποιος θα πετάξει κάποια κυπριακή ατάκα, την οποία εγώ θα σημειώσω.

Πλέον λόγω της σελίδας, θα πέσει στη συζήτηση η παλιά Barbie και κάπως έτσι, η κουβέντα χτίζεται, θυμόμαστε διάφορες σκηνές, ατάκες, αλλά και άλλες σειρές και cartoons από παλιά και καταλήγουμε από τη μια να αναλύουμε την κυπριακή τηλεόραση του 2000-2015 και από την άλλη την κυπριακή διάλεκτο.

Επομένως, μαζεύεται άπειρο υλικό και στον ελεύθερο μου χρόνο θα δημιουργήσω τα posts, τα οποία ως επί το πλείστον δεν παίρνουν αρκετό χρόνο, για να είναι έτοιμα για τις επόμενες μέρες. Έτσι δεν χρειάζεται να σπαταλώ έξτρα χρόνο από την καθημερινότητα και τις σπουδές μου.»

– Από πού παίρνεις έμπνευση για τις ατάκες σε κάθε meme;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Parpie Antreou (@parpie.cy)

«Οι πλείστες ατάκες είναι χαρακτηριστικές εκφράσεις της κυπριακής διαλέκτου. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και πολλές άλλες παρόμοιες σελίδες που χρησιμοποιούν τέτοιες εκφράσεις και προσφέρουν ιδέες.

Ακόμη ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για τη δημιουργία του υλικού είναι η κυπριακή τηλεόραση των προηγούμενων χρόνων αλλά και του σήμερα. Σκηνές από γνωστές σειρές, χαρακτηριστικές διαφημίσεις, ευτράπελα των ζωντανών εκπομπών, κ.α., αποτελούν έμπνευση. Όπως η Barbie, έτσι και τα περισσότερα από αυτά, μας θυμίζουν επίσης την παιδική μας ηλικία!»

– Ο κόσμος όταν σου στέλνει μηνύματα τι σου λέει; Σου κάνει κάποια σχόλια; Σου ζητά να ετοιμάσεις συγκεκριμένα memes;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Parpie Antreou (@parpie.cy)

«Με ενθουσιασμό μπορώ να πω ότι έχω λάβει αμέτρητα μηνύματα, όλα με θετικό χαρακτήρα, τουλάχιστον προς το παρόν (χαχα). Χαίρομαι διότι τα περισσότερα μηνύματα μου δείχνουν ότι ο κόσμος ταυτίζεται με το υλικό και η σελίδα προσφέρει ευχαρίστηση και γέλιο. Εξ’ άλλου αυτός είναι και ο σκοπός της! Έχω λάβει φυσικά και πολλές “παραγγελίες”, τις οποίες σημειώνω και προσπαθώ να συμπεριλαμβάνω στο content όσο πιο πολύ γίνεται.»

– Και για το τέλος, θα θέλαμε να μας ετοιμάσεις ένα meme αφιερωμένο στο φοιτητικό-νεανικό κοινό της Κύπρου που μας διαβάζει!

«Στο φοιτητικό-νεανικό κοινό της Κύπρου θέλω να πω το εξής: να βλέπετε πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων (ναι υπάρχει πάντα κάτι θετικό), να διασκεδάζετε, να αγαπάτε και να στοχεύετε ψηλά!»

Ευχαριστουμέ για την όμορφη κουβέντα και ευχόμαστε στην @parpie.cy να συνεχίσει να μας κάνει να γελάμε με τα μοναδικά της memes!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending