fbpx

5 μύθοι που ακούμε για το… σουτιέν αλλά δεν ισχύουν & είναι καιρός να τους ξεχάσουμε!

Εδώ και χρόνια ακούμε διάφορες απόψεις για το αν πρέπει ή όχι να φοράμε σουτιέν και τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία μας!

Ωστόσο, τα περισσότερα από όλα αυτά δεν είναι τίποτα παραπάνω από μύθους που σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν και είναι καιρός πια να πάψουμε να τους πιστεύουμε…

Δες τους μύθους για τα σουτιέν πιο κάτω:

1
Το σουτιέν μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού

Freepik.com

Νούμερο ένα και σοβαρότερος μύθος που κυκλοφορεί εκεί έξω και μπορεί να αναστατώσει πολλές από εμάς χωρίς λόγο.

Πιστεύεται πως το σουτιέν περιορίζει τη ροή του λεμφικού υγρού από το στήθος, προκαλώντας συσσώρευση τοξικών ουσιών στον ιστό και κατ’ επέκταση καρκίνου, όμως, έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο από τη χρήση του σουτιέν!

2
Το σωστό σουτιέν δεν προκαλεί πόνους στην πλάτη

Freepik.com

Μερικοί πιστεύουν ότι το να φοράς σουτιέν μπορεί να σε ανακουφήσει από πόνους στην πλάτη, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια…

Παρόλο που τα σουτιέν μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις πιο άνετα (ειδικά στις δύσκολες μέρες του μήνα) και να στηρίζουν το στήθος σου, στην πραγματικότητα δεν μπορούν να καταπολεμήσουν κανέναν πόνο!

3
Αν δεν φοράς σουτιέν θα χαλαρώσει το στήθος σου

Freepik.com

Όχι μόνο δεν ισχυεί κάτι τέτοιο, αλλά αντιθέτως, αν φοράμε διαρκώς σουτιέν, τότε οι μύες που υποστηρίζουν φυσικά το στήθος μας χαλαρώνουν και χάνουν την ελαστικότητά τους.

Τι συμπέρασμα βγάζουμε; Όταν μένουμε στο σπίτι και το βράδυ που πάμε για ύπνο είναι καλό να αποφεύγουμε τη χρήση του, όμως, κατά τη διάρκεια της ημέρας η χρήση (ή η μη χρήση) του δεν πρόκειται να σου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα!

4
Είναι καλύτερα τα αθλητικά σουτιέν

Freepik.com

Άλλο πάλι και τούτο! Ναι, okay τα athletic bras μπορεί να προσφέρουν περισσότερη στήριξη, ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες τα επιλέγουν επειδή είναι πιο άνετα και όχι επειδή είναι «καλύτερα»!

Φυσικά, αν κάνεις έντονη προπόνηση είναι προτιμότερο να φοράς αθλητικό σουτιέν, ώστε να αποφύγεις τον κίνδυνο να βλάψεις την εσωτερική δομή του μαστού σου, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι ένα αθλητικό σουτιέν σου δίνει πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα!

5
Μπορείς να φοράς ένα σουτιέν forever

Freepik.com

Δεν μπορείς να βγάλεις όλη σου τη ζωή με ένα σουτιέν που έχεις αγοράσει από τότε που ήσουν… λύκειο! Όπως όλα τα πράγματα, έτσι κι αυτό έχει ημερομηνία λήξης και θα πρέπει να ξέρεις πότε ήρθε η ώρα να πετάξεις κάποιο!

Εξίσου σημαντικό, είναι να πλένεις τακτικά τα σουτιέν σου, καθώς συσσωρεύονται ιδρώτας και νεκρά κύτταρα, οπότε για λόγους υγείας και μόνο θα πρέπει να πλένεις το σουτιέν σου μέσα στην εβδομάδα!

Εσύ ήξερες ότι αυτά που ακούμε για το σουτιέν δεν ισχύουν στην πραγματικότητα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending