fbpx

Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχε στο 1ο Συνέδριο Women in Law!

Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αντιγόνη Αλεξανδροπούλου συμμετείχε στο 1ο Συνέδριο Women in Law, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία της Νομικής Βιβλιοθήκης στο Ίδρυμα Γουλανδρή στην Αθήνα.

Διακεκριμένες και διακεκριμένοι νομικοί και ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συζήτησαν για τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την Ελληνίδα νομικό, την πορεία και τις κατακτήσεις της, καθώς και τους στόχους για το μέλλον.

Σήμερα που η πλειοψηφία των νομικών -στον δυτικό κόσμο τουλάχιστον- είναι γυναίκες, δίνεται η ευκαιρία στις γυναίκες νομικούς να παρέμβουν καθοριστικά στον επαναπροσδιορισμό του νομικού επαγγέλματος συμμετέχοντας ισότιμα στον σχεδιασμό του μέλλοντός του. Στη εποχή που τα εμπόδια εισόδου στο δικαστικό ή δικηγορικό σώμα αποτελούν παρελθόν, οι γυναίκες καλούνται να επικεντρωθούν στο πώς θα δημιουργηθούν συνθήκες υγιούς ανάπτυξης, διατήρησης και εξέλιξης στα νομικά επαγγέλματα με κριτήρια τις ικανότητες, την κατάρτιση, την εμπειρία και το ταλέντο τους. Ενώ εκ της φύσεως του νομικού επαγγέλματος, οι Ελληνίδες νομικοί έχουν επιπλέον την ευκαιρία αλλά και την υποχρέωση από τη θέση που κατέχουν να συμβάλουν στην υπεράσπιση και πραγμάτωση της συνταγματικής επιταγής των ίσων δικαιωμάτων όχι μόνον για τις νομικούς αλλά και για όλους τους “Έλληνες”.

Το Συνέδριο είχε στόχο στο να συμβάλει στην ανάδειξη των προβλημάτων που σήμερα συνεχίζουν να στέκονται εμπόδια στην κατάκτηση ίσων ευκαιριών και στη δημιουργία ενός forum διαλόγου και γόνιμης συζήτησης μεταξύ όλων όσων δύνανται να επηρεάσουν τη λύση των προβλημάτων αυτών.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending