fbpx

Κι όμως… Αυτή είναι η χώρα με το χαμηλότερο κόστος ζωής στην Ευρώπη!

Πιστεύεις πως στην Κύπρο έχουμε ψηλό ή χαμηλό κόστος ζωής; Ρητορική είναι η ερώτηση… μην απαντήσεις. Anw ξέρουμε τι θα πεις!

Με όλη αυτήν την ακρίβεια που υπάρχει γύρω μας, από το πιο απλό – να αγοράσεις ένα μπουκάλι νερό, μέχρι το πιο “extreme” – να αγοράσεις ένα σπίτι… ίσως σου φαίνεται περίεργο πλέον να μιλάμε για χαμηλό κόστος ζωής.

Κι όμως… Αυτή η χώρα αναδείχθηκε ως the “Best European Country for Cost of Living”, σε σύγκριση με άλλους 13 ευρωπαϊκούς προορισμούς: Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Κύπρος, Ελλάδα, Ιρλανδία, Γερμανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Εμείς ήδη σκεφτόμαστε σοβαρά να μετακομίσουμε εκεί!

Μάθε πιο κάτω ποια είναι αυτή η χώρα:

Freepik.com

Η Ισπανία, λοιπόν, είναι η χώρα της Ευρώπης με το χαμηλότερο κόστος ζωής, σύμφωνα με το Property Guides, έναν ιστότοπο αφιερωμένο στο να βοηθά ανθρώπους να αγοράζουν ακίνητα στο εξωτερικό.

Η έρευνα ανέλυσε το κόστος ζωής σε 13 χώρες – σε σύγκριση με το Ηνωμένο Βασίλειο. Αφού εξέτασαν όλα τα δεδομένα, οι ερευνητές συνέκριναν τα «καθημερινά έξοδα διαβίωσης», για να δώσουν μια ρεαλιστική ματιά στο τι πραγματικά κοστίζει. Από αγαθά μέχρι υπηρεσίες, τα οποία περιελάμβαναν τα πάντα… το κόστος ενός λίτρου γάλακτος και ενός ψωμιού, το κόστος ενός νέου σπιτιού, το κόστος ενός καθαριστή σπιτιού, τις τιμές του πετρελαίου, ακόμη και το κόστος συνδρομής στο Netflix σε κάθε χώρα!

Κάπως έτσι, η Ισπανία έλαβε την κορυφαία θέση για όσους θέλουν να ζήσουν με λιγότερα χρήματα.

«Βρήκαμε ότι η Ισπανία έχει το χαμηλότερο κόστος ζωής σε σύγκριση με τις άλλες χώρες που αναλύθηκαν», έγραψε η ομάδα στα ευρήματα της έρευνας. Το ίδιο «καλάθι αγαθών που κόστιζε £1.996 στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισπανία κοστίζει μόλις £1.295»!

Freepik.com

Η ομάδα σημείωσε επίσης ότι τα βασικά τρόφιμα στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένου του ψωμιού, του βουτύρου, του γάλακτος, των μήλων, των σκυλοτροφών, της σοκολάτας και των απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων, είναι πολύ φθηνότερα από ό,τι στα άλλα έθνη που ανέλυσε. «Πιθανώς δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το ίδιο καλάθι με είδη πρώτης ανάγκης σούπερ μάρκετ κοστίζει 53% περισσότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο από ό,τι στην Ισπανία».

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ιταλία ως το δεύτερο φθηνότερο μέρος για να ζεις από άποψη κόστους διαβίωσης, ακολουθούμενη από την Πορτογαλία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση, με τη Γερμανία να συμπληρώνει την πρώτη 5άδα. Ακολουθεί η Ιρλανδία, ο Καναδάς, η Κύπρος στην 8η θέση(!) και στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται ΗΠΑ και Γαλλία (αντίστοιχα).

Εσύ το περίμενες ότι η Ισπανία έχει το χαμηλότερο κόστος ζωής στην Ευρώπη και πως η Ελλάδα είναι πιο «φθηνή» από την Κύπρο;!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending